رویدادها

در یلدای کارآفرینی امسال اتاق کرمان چه گذشت

رویداد یلدای کارآفرینی از سلسله یلداهای کارآفرینی اتاق کرمان در شب یلدای 99 با نام «کارمانو» در کارخانه نوآوری هم‌آوا تهران به صورت پخش زنده از پلتفرم آپارات و شبکه اجتماعی اینستاگرام برگزار شد. از مهم‌ترین اهداف برگزاری این رویداد، بررسی چالش‌ها و فرصت‌های وضع موجود برای جوانان و علاقه‌مندان حوزه کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین استان کرمان و همچنین بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند فعالان اقتصادی و کارآفرینان برجسته کشور از جمله: محسن جلال‌پور (رئیس سابق اتاق ایران)، پدرام سلطانی (نایب‌رییس کنفدراسیون اتاق‌های آسیا- اقیانوسیه)، رضا کلانتری نژاد (مدیرعامل کارخانه نوآوری هم آوا)، امیر ناظمی (رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران)، افشین کلاهی (رییس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران)، فرزین فردیس (نایب‌رییس کمسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران) بود.
از مباحث موردنظر در این رویداد می‌توان به بررسی فرضیه‌های دوران گذار اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش‌بنیان و مزیت های آن نسبت به اقتصاد سنتی اشاره کرد. در این رویداد محسن جلال پور تأکید کرد، تنها روزنه‌ی نجات اقتصاد کشور این است که فعالان کسب‌وکارهای مدرن و بخش خصوصی فعال و باهوش، در اقتصاد کشور نقش داشته باشند.
میهمانان حاضر در این برنامه به اهمیت ضربه‌های ناشی از تحریم و اثرگذاری آن ها بر از دست رفتن فرصت سرمایه‌گذاری، فرار مغزها و عدم توانایی در نگهداری نیروهای باکیفیت، تنگناهای بودجه ای دولت و سلب حمایت‌های دولتی از استارت آپ ها، عدم فعالیت استارت-آپ ها در خارج از کشور و همچنین عدم دسترسی استارت آپ ها به سرویس‌های بین‌المللی اشاره کردند، دکتر پدرام سلطانی؛ بازگشت ایران به جامعه جهانی را کلید موفقیت برای کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان عنوان نمودند.
در این رویداد به ناکارآمدی انتقال سینه‌به‌سینه آموخته‌ها و سبک زندگی یک کارآفرین، عدم اشاعه سبک زندگی آن در جامعه، عدم انتقال ماحصل تجربیات و دسترنج‌های این افراد به آیندگان و اقدامات ناموفق در زمینه‌های ترویج فرهنگ کارآفرینی اشاره شد‌. دکتر کلانتری نژاد خاطرنشان کرد که: کارآفرینان بیش از آنکه به دنبال خلق ثروت باشند بدنبال اثر اجتماعی در محیط پیرامونی خود هستند. وی افزود: زیست‌بوم سرمایه‌گذاری و شبکه‌های لازم آن نیز در کشور هنوز به‌درستی شکل نگرفته است که دلیل آن استقبال محدود افراد علاقه مند به کارآفرینی و عدم بازگشت سرمایه به جامعه می‌باشد.
فعالان اقتصاد نوآوری همواره در جهت ارتقای بهره‌وری بر پایه دانش و نوآوری که منجر به رشد و توسعه اقتصاد کشور می‌شود، به دور از حرافی و یا سیاست‌ورزی، پیوسته به هم‌افزایی درکنار یکدیگر و رقابت‌ در فضای شفاف و سالم اقتصادی تأکید دارند.
برای مشاهده ویدئوهای کامل این رویداد می‌توانید در آپارات، به آدرس apparat.com/yaldakerman مراجعه نمایید.

9 مدرسه از پویش کرمان دانا در زمستان 99 کلنگ زنی شد

در ادامه اجرای تفاهم‌نامه احداث 100 مدرسه توسط اتاق کرمان و فعالان اقتصادی در استان با عنوان مدارس «کرمان دانا»، کلنگ 9 مدرسه به شرح زیر در زمستان 99 بر زمین زده شد. همچنین یک مدرسه 24 کلاسه با زیر بنای یک هزار و ۳۲۵ مترمربع و با هزینه بیش از ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در بهمن‌ماه 99 در شهرستان رابر، زادگاه سردار دل‌ها «شهید حاج قاسم سلیمانی» به بهره‌برداری رسید.

 

معاون استانداری کرمان:
استان از نبود کامیون‌های یخچال دار آسیب دیده است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان در دی‌ماه 99 در نشست بررسی بازار داخل و صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم در خصوص ورود کامیون‌های خارجی در فصل برداشت محصول، دریافت مجوز برای واردات کامیون‌های کارکرده به کشور و همچنین در نظر گرفتن 30 درصد سوخت اضافه برای کامیون‌های عزیمت کننده به جنوب، می‌تواند بخشی از مشکلات در این زمینه را برطرف کند. در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: برای ساماندهی محصولات جنوب و صادرات آن‌ها با اولویت کشورهای همسایه، بهتر است شرکت‌های حمل‌ونقل با صادرکنندگان نشست‌هایی را برگزار و مسائل را توجیه کنند تا صادرکنندگان بتوانند به بهترین شکل از خدمات شرکت‌های حمل‌ونقل استفاده کنند. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: لازم است ناوگان حمل‌ونقل یخچال دار کشور تقویت شود و تنها یک شرکت نمی‌تواند پاسخگوی نیاز موجود باشد.
در ادامه رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جنوب استان نبود شرکت‌های مدیریت صادرات در منطقه را یکی از عوامل غیرحرفه‌ای عمل کردن در صادرات محصولات جنوب عنوان و بیان کرد: اعمال برخی محدودیت‌ها توسط کشورهای همسایه، نبود ناوگان مناسب حمل‌ونقل، عدم تأمین مالی و دریافت به موقع تسهیلات صادرات، وضع هر گونه تعرفه برای محصولات جنوب و … از جمله مشکلات در مسیر صادرات محصولات جنوب استان است. در این نشست مقرر شد نشست‌ها و مکاتبه‌هایی با مسئولان ارشد اجرایی اقتصاد کشور برای رفع مشکلات از جمله دریافت مجوزها، اختصاص تسهیلات و … برگزار و انجام شود.

استاندار کرمان:
اتاق در توسعه اقتصاد نوین در استان یاری‌گر دولت باشد

استاندار کرمان در نشستی که با حضور رئیس و مدیران بخش های مختلف اتاق بازرگانی کرمان در بهمن‌ماه 99 برگزار گردید، گفت: اتاق کرمان در توسعه اقتصاد نوین، چالاک ‌سازی و افزایش تأثیرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان یاری‌گر دولت باشد.
علی زینی وند با اشاره به این که اتاق بازرگانی برای راه‌اندازی هر چه سریع‌تر شهر نوآوری در کرمان کمک کند، افزود: مشورت با بخش خصوصی به محوریت نهاد باسابقه اتاق بازرگانی در ساختار اداری و اقتصادی کشور، در تسهیل و بهبود فضای کسب‌وکار، سوق دادن تصمیم ‌گیران نظام اداری، بودجه و امکانات کشور به سمت اقتصاد‌های نوپدید، دیجیتال و دانش‌بنیان مهم است. زینی وند، با بیان این که در ساختار، قوانین و مقررات اداری، رصد، ارزیابی و پایش چندانی نداریم، عنوان کرد: عملکرد سلیقه‌ای برخی مدیران باعث به وجود آمدن فرازوفرودها در امور کشور شده و الزام استفاده از فعالیت‌های پژوهشی، مشورت گرفتن از بخش خصوصی و نهادهای اجتماعی و پژوهشی در قوانین و همچنین نظام ارزیابی و پایش دقیق در نظام اداری وجود ندارد.
وی، با بیان این که در حوزه توسعه صادرات استان امکان اقدامات زیادی وجود دارد، تأکید کرد: استان کرمان در تعامل با چابهار و سواحل مکران باید سهم عمده‌ای حتی در تأسیس ساختارهای اقتصادی به نفع کشور داشته باشد و اتاق بازرگانی کرمان می‌تواند این ظرفیت‌ها را فعال کند که در این رابطه همه دستگاه‌های اداری استان در خدمت این موضوع مهم هستند.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: بر اساس قانون اتاق مشاوره سه قوه در کشور است و ما آمادگی ایجاد چنین فضایی را در حوزه‌های مختلف استان داشته و داریم. سیدمهدی طبیب زاده، بیان کرد: افراد صاحب‌نظر و نخبگان حوزه‌های مختلف در اتاق کرمان عضویت دارند که انتظار می‌رود از نظرات، تجربه‌ها و پیشنهادهای بخش خصوصی استان در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها استفاده شود. طبیب زاده، اصلاح ساختار اقتصادی، مقررت زدایی، رونق تولید، کسب‌وکار، صادرات، بهره‌وری، کارآفرینی و اشتغال، شرکت‌های دانش‌بنیان، نیروهای انسانی آموزش‌یافته، تعامل تشکل‌ها و استفاده از ظرفیت اقتصادی مهاجرین را از جمله دغدغه‌های اتاق بازرگانی کرمان برشمرد. در این نشست مدیران بخش‌های مختلف اتاق کرمان، به ارائه گزارش عملکرد این مجموعه پرداختند.

رئیس اتاق کرمان:
تأمین اجتماعی با صدور بخشنامه‌های خلاف، قانون محیط کسب‌وکار را محدود کرده است

در نشست اتاق بازرگانی کرمان با اعضای مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در بهمن‌ماه 99، رئیس اتاق کرمان از نمایندگان مجلس درخواست کرد با دعوت از رئیس سازمان تأمین اجتماعی کشور به کرمان، مسائل این حوزه را پیگیری کنند، وی افزود: در این رابطه اتاق کرمان بخشنامه‌هایی که معضلات بسیاری را ایجاد کرده احصا نموده و آماده ارائه گزارش است. سید مهدی طبیب زاده، بحث تفویض اختیار به استان‌ها را یکی از موارد بهبود فضای کسب‌وکار عنوان و بیان کرد: نمایندگان مردم بحث تفویض اختیار به دستگاه‌های مختلف استان به‌ویژه مجموعه‌های محیط‌زیست، راه و شهرسازی و سازمان صنعت، معدن و تجارت را به صورت جدی پیگیری کنند، زیرا هنوز صدور مجوزها توسط این دستگاه‌ها در تهران انجام می‌شود و برخی مواقع 11 ماه برای دریافت یک مجوز زمان صرف می‌شود.
طبیب زاده، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان در راه‌اندازی پنجره واحد سرمایه‌گذاری و صدور مجوزها که تأکید رهبر معظم انقلاب بوده، اقدامات بسیاری در استان انجام داده و دفاتر پیشخوان دولت برای اجرای آن آموزش‌های لازم را دیده‌اند که امیدواریم بتوان به‌زودی آن را راه‌اندازی کرد.

رئیس اتاق کرمان:
در سیستم تولید برق کشور، تدبیر لازم وجود ندارد

رئیس اتاق کرمان در نشستی با موضوع بررسی قطع برق در شهرک‌های صنعتی که در بهمن‌ماه 99 برگزار شد، گفت: سیستم تولید برق کشور یکی از بی‌تدبیرترین مدیریت‌های کشور را دارد زیرا همیشه در فصول گرم و سرد سال با مشکل روبروست. وی افزود: 10 تا 12 درصد تولید برق در کشور به بخش خصوصی اختصاص داده شده است، اما در حال حاضر چنان شرایط سختی برای نیروگاه‌های خصوصی ایجاد شده که سال آینده در تولید برق با مشکل روبرو خواهند شد. طبیب‌زاده، خاطرنشان کرد: صنعت گر در شرایط فعلی با مشکلات زیادی از جمله تأمین مواد اولیه، برگشت ارز، تغییر قیمت‌ها و مشکلات صادرات روبرو است و انتظار این است همکاری لازم صورت گیرد که حداقل نگران قطعی برق نباشند.

کرمان، رتبه دوم شوراهای گفت‌وگوی کشور را کسب کرد

یک‌صد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در بهمن‌ماه سال 99، به تقدیر از شوراهای استانی برگزیده بر اساس ارزیابی عملکرد 6 ماهه نخست سال 99 توسط دبیرخانه شورا اختصاص داشت که در این راستا استان‌های اصفهان و خوزستان رتبه اول مشترک، خراسان رضوی و کرمان رتبه دوم مشترک و بوشهر رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در این نشست از علی زینی وند «استاندار کرمان» و «سیدمهدی طبیب زاده» رئیس اتاق کرمان به عنوان رئیس و دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اهدای لوح تقدیر، تشکر و قدردانی شد.

صادرکنندگان برگزیده استان کرمان تجلیل شدند

همایش بزرگداشت روز صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان کرمان در آئینی با حضور امام جمعه کرمان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار کرمان، رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران، مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، سفیر بنگلادش در ایران و سایر مدیران و فعالان اقتصادی استان در 30 بهمن‌ماه 99 در اتاق کرمان برگزار شد.
در پایان این همایش از 23 صادرکننده برگزیده با اهدای لوح سپاس و تندیس ویژه همایش و از 9 صادرکننده شایسته و 3 صادرکننده نمونه کشوری به شرح ذیل با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد. همچنین به پاس تلاش‌های مرحوم «غلام نبی رضایی» تاجر افغانستانی فعال در کرمان، لوح یادبودی به خانواده ایشان تقدیم شد.

رئیس اتاق کرمان:
بازار سرمایه در تأمین مالی پروژه‌های استان فعال نبوده است

ئیس اتاق کرمان در آئین افتتاح سوپر مارکت مالی در کرمان در اسفندماه 99 گفت: تاکنون بازار سرمایه به لحاظ تأمین مالی پروژه‌های استان، چندان فعال نبوده که حضور شرکت تأمین مالی تمدن و راه‌اندازی سوپر مارکت مالی در این زمینه را به فال نیک می‌گیریم. وی افزود: دو عامل محدودیت‌زا برای توسعه کرمان وجود داشت که مسئله اول کمبود آب بود که به همت مسئولان تا حدودی رفع شده و اکنون به عنوان الگویی در کشور مطرح است. مسئله دوم تأمین مالی است و با توجه به این که فعالیت‌های اقتصادی در کشور ما بانک محور است و بیش از 95 درصد تأمین مالی توسط بانک‌ها انجام می‌شود، به دلیل محدودیت‌های خاص و شدید بانک‌ها، پروژه‌ها با مشکل روبرو شده‌اند. طبیب زاده، تصریح کرد: امیدواریم راه‌اندازی این شرکت تأمین سرمایه در کرمان بتواند در تأمین مالی، مشاوره سرمایه‌گذاری‌ها و مدیریت دارایی‌ها و اموال کمک کند و این شرکت و شرکت‌های مشابه بتوانند به نیاز حجم عظیمی از سرمایه‌گذاری‌ها پاسخ دهند.
او با تأکید بر این که اقتصاد استان مبتنی بر منابع است و سهم فعالیت‌های دانش‌بنیان بسیار کم است، اظهار کرد: سود زیادی از محل فعالیت‌های معدنی به دست می‌آید، اما این منابع یک روز تمام می‌شوند، این منابع و درآمدها باید به سمت صنایع تجدیدپذیر هدایت شوند و بین تأمین سرمایه، اوراق بدهی و ابزار دقیق مالی ارتباط مؤثری برقرار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *