مروری بر گزیده اخبار اتاق کرمان

عمان می‌تواند شریك تجاری خوبی برای كرمان باشد

(2 دی، 1400)
رئیس اتاق کرمان با بیان اینكه اگر اقتصاد استان صادرات محور شود می توان ادعا کرد از منابع خدادادی به درستی استفاده شده است، گفت: برای توسعه كرمان چاره‌ای جز تکیه بر صادرات وجود ندارد كه در این بین عمان می‌تواند شریك تجاری خوبی برای كرمان باشد.
سیدمهدی طبیب‌زاده در همایش توسعه روابط تجاری استان کرمان با کشور عمان، افزود: اتاق کرمان همه ظرفیت خود را برای رونق صادرات و اقتصاد استان به کار می‌گیرد كه یکی از راه‌های توسعه صادرات، توسعه روابط تجاری با کشورهای دوست و همسایه مانند عمان است. وی گفت: استراتژی اتاق کرمان در راستای توسعه بازار و برونگرا کردن اقتصاد، توسعه تجارت با کشورهایی است که روابط مناسب با دنیا و تعرفه‌های ترجیحی دارند و عمان می‌تواند دروازه ورود محصولات استان به ۸۰ کشور دنیا از جمله کشورهای آفریقایی باشد.
همچنین هیئت تجاری 16 نفره عمانی، پس از این همایش به برگزاری بیش از 60 نشست B2B با فعالان اقتصادی استان كرمان در زمینه‌های مختلف پرداخت و در ادامه سفر به كرمان، از ظرفیت‌های مختلف استان بازدید نمود.

دبیر کل اتاق کرمان: مشاوره تخصصی به بانوان کارآفرین ارائه میشود

(5 دی، 1400)
دبیر کل اتاق کرمان گفت: مشاوره تخصصی رایگان در حوزه‌های مختلف مرتبط با مسائل اقتصادی از جمله بیمه، بانک، مالیات، کسب‌وکار، توسعه بازار، صادرات و … به بانوان کارآفرین استان توسط اتاق کرمان ارائه می‌شود.
حسن امیری به ارائه تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی توسط بانک رسالت اشاره و بیان کرد: قرار بود ۱۲ هزار نفر با ارائه تسهیلات خوداشتغالی شاغل شوند که در مرحله اول این طرح، ۲۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند که تاکنون به حدود ۵ هزار نفر تسهیلات داده شده و مابقی آن‌ها منوط به تأمین منابع مالی بانک رسالت است.
در ادامه این نشست فاطمه السادات حسینی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان، به ظرفیت اتاق بازرگانی کرمان برای رفع مسائل و مشکلات زنان کارآفرین و صنعتگر برای عرضه محصول و صادرات اشاره و تصریح کرد: متأسفانه آن‌طور که باید به مسائل بانوان در استان توجه نشده و باید در شرایط کنونی بحران اقتصادی و کرونا کارگروه ویژه بانوان در زمینه رفع موانع تولید و مشکلات اقتصادی بانوان در استان تشکیل شود.

ظرفیت‌های حوزه سلامت استان به تاجران عمانی معرفی شد

(5 دی، 1400)
همزمان با سفر رئیس اتاق بازرگانی استان البریمی عمان و هیئت تجاری اقتصادی همراه وی، در بازدیدی ظرفیت و توانمندی‌های حوزه سلامت استان به تاجران عمانی معرفی شد.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق کرمان در این بازدید گفت: در بخش گردشگری سلامت موضوعاتی در زمینه‌های مختلف از جمله سخت‌افزارها و نرم‌افزارها بررسی و توانمندی‌های استان بویژه در حوزه تجهیزات پزشکی ارائه شد که مورد استقبال هیئت عمانی قرار گرفت. محمدرضا بهرامی، همچنین نوید همکاری کشور عمان با دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه سلول‌های بنیادی و سرمایه‌گذاری در بیمارستان در حال ساخت آرمین را داد. گفتنی است هیئت عمانی از بیمارستان مهرگان، مرکز جامع سلول درمانی و پزشکی بازساختی و بیمارستان در حال ساخت آرمین، با هدف توسعه همکاری ایران و عمان در حوزه توریسم سلامت بازدید کردند.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری خبر داد: آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در صنعت نیروگاهی استان

(8 دی، 1400)
رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان گفت: بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نیروگاهی استان آماده است زیرا توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌عنوان بخش مهمی از نتایج سند توسعه زیرساخت‌های استان ضروری است.
از سری جلسات کارگروه توسعه زیرساخت‌های استان، جلسه‌ای با موضوع بررسی میزان تولید و مصرف برق در افق 15 ساله پیش رو در دفتر معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان برگزار شد. در این جلسه علی نقوی گفت: الزام توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کنار توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به‌عنوان بخش مهمی از نتایج سند توسعه زیرساخت‌ها در بخش برق است. قابل ذکر است سند توسعه زیرساخت‌های استان با هدف پیش‌بینی زیرساخت‌های موردنیاز و متناسب با طرح‌های توسعه‌ای استان کرمان توسط کمیسیون سرمایه‌گذاری و امور زیربنایی اتاق بازرگانی استان با همکاری مؤثر معاونت محترم امور عمرانی استانداری و دستگاه‌های متولی مربوطه در دست تهیه است.

فعالان اقتصادی مدرسه‌ساز کرمان تجلیل شدند

15 دی 1400)
خیرین و فعالان اقتصادی مدرسه‌ساز در آئینی با حضور وزیر آموزش‌وپرورش در محل مدارس اتاق بازرگانی كرمان تجلیل شدند.
وزیر آموزش‌وپرورش در این همایش گفت: اگر خیرین نبودند آموزش‌وپرورش کشور با مشکلات بسیار زیادی روبرو بود و خیرین قدیمی و مستقل مانند «عطا احمدی» نقش بی‌بدیلی در آموزش قبل و بعد از انقلاب داشته‌اند. یوسف نوری، افزود: از راه‌اندازی پویش کرمان دانا تشکر و دغدغه اتاق کرمان را در زمینه توسعه مهارت‌آموزی درک می‌کنیم زیرا برای رسیدن به شاخص‌های اقتصادی و انسانی و ضریب جینی (شاخص محاسبه توزیع ثروت در میان مردم) باید به بحث مهارت‌آموزی بیشتر پرداخته شود.
در ادامه رئیس اتاق کرمان نیز گفت: اتاق خارج از وظایف سازمانی و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود پس از اینکه نسبت به کمبود فضای آموزشی در کرمان اطلاع پیدا کرد نهضت مدرسه‌سازی را تحت عنوان كرمان دانا راه‌اندازی كرد كه خیرین و فعالان اقتصادی بسیاری با این پویش همراه شدند.

راه‌اندازی مرکز مدرن دیابت کرمان بررسی شد

(20 دی، 1400)
راه‌اندازی مرکز مدرن دیابت کرمان در نشستی با حضور رئیس و جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، جمعی از خیران، پزشكان و مدیران بهداشت و سلامت استان بررسی شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: بر اساس آمار ارائه شده در مورد وضعیت دیابت در کرمان و اینكه عده زیادی از بیماری دیابت خود اطلاع ندارند و عده‌ای دیگر به آن اهمیت نمی‌دهند، ضرورت راه‌اندازی مرکز دیابت مدرن در استان احساس می‌شود. سیدمهدی طبیب زاده افزود: اتاق کرمان با درک درست از مسئولیت‌های اجتماعی خود در حوزه‌های مختلف از جمله احداث 120 مدرسه، راه‌اندازی مرکز نابینایان، کمک به بخش بهداشت و درمان استان در دوران شیوع کرونا و… فعالیت داشته که امیدواریم مرکز دیابت نیز با محوریت اتاق با همراهی ویژه خیرین سلامت و کمک دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، استانداری و سایر دستگاه‌های مربوطه به بهترین شکل راه‌اندازی شود.

دبیرخانه مشترک تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی استان کرمان تشکیل می‌شود

(25 دی، 1400)
در نشستی با حضور روسا و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی استان کرمان از جمله خانه صنعت و معدن، خانه کشاورز، اتاق تعاون، اتاق اصناف و… مقرر شد که دبیرخانه مشترک تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی به محوریت اتاق کرمان تشکیل شود.
رئیس اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه لزوم همراهی و همکاری تشکل‌های بخش خصوصی با یکدیگر بر کسی پوشیده نیست گفت: همه شما به‌عنوان پیشکسوتان صحنه‌های اقتصادی می‌دانید که اگر با هم باشیم می‌توانیم بهتر کار کنیم. سیدمهدی طبیب زاده افزود: آقای جلیل کاربخش ناظر عالی هیئت‌رئیسه اتاق کرمان در مجامع شوراها از این موضوع استقبال کردند و مطمئن هستم با تلاش و پیگیری ایشان هماهنگی این تشکل‌ها اتفاق خواهد افتاد. گفتنی است در این نشست مقرر شد برای این دبیرخانه شیوه‌نامه‌ای تهیه و نحوه فعالیت تشکل‌ها مشخص شود.

شهرک شرکت‌های فناور در کرمان ایجاد می‌شود

(29 دی، 1400)
ایجاد شهرک شرکت‌های فناور کرمان در نشستی با حضور رئیس اتاق کرمان، رئیس پارک علم و فناوری استان و معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی کرمان بررسی شد.
سیدمهدی طبیب زاده در این نشست گفت: اتاق وظیفه خود می‌داند که از شکل گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور حمایت کند و این شرکت‌ها باید فضای مناسبی را برای رشد داشته باشند. سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: پیشنهاد می‌شود برای پیگیری جدی‌تر این موضوع توافقنامه‌ای توسط شرکت شهرک‌های صنعتی، پارک‌های علم و فناوری و معاونت فنی ریاست جمهوری در سطح ملی منعقد تا این موضوع در سطح وسیع‌تری انجام شود.
گفتنی است در این نشست مقرر شد طرح و نقشه راه لازم برای راه‌اندازی این شهرک ترسیم و تدوین و همه شرایط برای راه‌اندازی این مجموعه بررسی شود.

تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز داوری اتاق کرمان و انجمن خرمای استان امضا شد

(6 بهمن، 1400)
تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز داوری اتاق کرمان و انجمن خرمای استان در نشستی با حضور روسای مرکز داوری اتاق کرمان و انجمن ملی خرما، با هدف رفع اختلافات احتمالی ناشی از قراردادهای تجاری و بازرگانی، پیمانکاری داخلی و خارجی و سایر خدمات، خارج از سیستم قضایی و از طریق داوری و میانجی‌گری به امضا رسید.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران در این نشست، عدالت را شیرین‌ترین واژه در دنیا عنوان کرد و گفت: در راه رسیدن به عدالت فراز و نشیب‌هایی وجود دارد و ما باید بتوانیم حقوق خود را دریافت کنیم. محسن رشیدفرخی افزود: رسیدن به حق مسیرها و تفسیرهای مختلفی داشته، اما به نظر می‌رسد در جهان امروز بحث عدالت و دریافت حق بسیار تخصصی شده و برای رسیدن به آن احتیاج به تخصص‌های مختلف وجود دارد.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان: یکی از مشکلات بنگاه‌های اقتصادی نبود نیروی ماهر است

(6 بهمن، 1400)
عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان گفت: یکی از مشکلات اساسی در بنگاه‌های اقتصادی بحث عدم وجود نیروی ماهر است که باید به این مسئله به‌طورجدی پرداخته شود.
عباس جبالبارزی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه بین اتاق کرمان، استانداری و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان افزود: معتقدیم نیروی ماهر بیکار نیست و هر کس که بیکار است مهارتی ندارد که بیکار مانده است. وی ادامه داد: متأسفانه در مقطعی هنرستان‌ها را حذف کردیم و نیروی ماهر آسیب دید درحالی‌که هر جا نیروی انسانی در فنی و حرفه‌ای آموزش‌دیده در تئوری و اجرا حرفه‌ای عمل کرده است.
گفتنی است در این نشست تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه برگزاری اردو و اعزام مسابقات بین‌المللی مهارت شانگهای چین بین استانداری، آموزش فنی و حرفه‌ای و تشکل‌های بخش خصوصی امضا شد.

رئیس اتاق ایران: نقش اتاق کرمان در کشور کاملاً متفاوت است

(10 بهمن، 1400)
رئیس اتاق ایران گفت: اتاق کرمان از گذشته تاکنون جایگاه و نقش کاملاً متفاوت و همچنین وضعیت شاخص و خاصی در كشور داشته است.
غلامحسین شافعی که به‌صورت مجازی در نشست با هیئت نمایندگان اتاق کرمان شرکت داشت، افزود: گزارش‌ها نشان می‌دهد همان‌طور که رئیس اتاق کرمان بیان کرده، این اتاق در حال نزدیک شدن به نسل چهارم و اتاق جهانی است که این مهم مایه مباهات و افتخار اتاق ایران است. وی ادامه داد: همچنین برخی اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان در کمیسیون‌های مختلف اتاق ایران و اتاق‌های مشترک بازرگانی نقش راهبری را بر عهده دارند که نشان از جایگاه قدرتمند اتاق کرمان است.
سیدمهدی طبیب زاده، در این نشست اظهار کرد: به گفته همه مسئولان سیستم قضایی استان، استاندار، نمایندگان مجلس و سایر مدیران استان، اتاق کرمان، اتاق فکر توسعه استان شده و کاملاً جریان ساز هستیم، مطالب مهم استان را با کارشناسی مطرح و به دغدغه جدی استان تبدیل می‌کنیم که امیدواریم در برنامه هفتم توسعه تأثیرگذار باشد. وی با بیان اینکه اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان از ظرفیت‌های ملی محسوب می‌شوند، افزود: اتاق کرمان به ظرفیتی تبدیل‌شده که می‌تواند به اتاق ایران کمک کند.
گفتنی است در این نشست جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان به ارائه برخی فعالیت‌ها و پیگیری‌ها پرداختند.

شرکت‌های بزرگ استان به تأمین زیرساخت‌های استان کمک کنند

(16 بهمن، 1400)
رئیس اتاق کرمان گفت: پیشنهاد می‌شود مجموعه‌ای متشکل از شرکت‌های بزرگ استان تشکیل و امکانات هر یک از این شرکت‌ها به‌طور متناوب هزینه شود تا بتوان به تأمین زیرساخت‌های استان کمک كرد.
سیدمهدی طبیب زاده در هفتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی شاخص توسعه اقتصادی پایدار، افزود: اگر بسیار فوری برای تأمین زیرساخت‌های استان بویژه در زمینه گاز چاره‌اندیشی نشود، در آینده‌ای نزدیک با بحران روبرو خواهیم شد. وی ادامه داد: مجموع ورودی گاز استان 800 تا 900 هزار مترمکعب در ساعت است و این در حالی است که فقط شرکت گل‌گهر سیرجان تا چند سال آینده به دو هزار مترمکعب گاز نیاز دارد.
استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه چشم‌انداز 10 ساله برای تأمین نیاز توسعه‌ استان دیده شده که مهم‌ترین آن برق و گاز است، گفت: استان کرمان آمادگی تولید 6 هزار مگاوات برق را دارد و می‌تواند در حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا پایلوت‌ شود.

در راستای اجرای مصوبه شورای گفت‌وگو: تفاهم‌نامه تولید ۶ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کرمان منعقد شد

16 بهمن، 1400)
در راستای اجرای مصوبه شصت و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان مبنی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک، بهینه‌سازی و ارتقای بهره‌وری، در آئینی تفاهم‌نامه تولید ۶ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و پاک در استان کرمان منعقد شد.
این تفاهم‌نامه به امضای استاندار کرمان به‌عنوان رئیس شورای گفت‌وگو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) رسید‌. استاندار کرمان در این آئین با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی وزارتخانه‌ها و تمرکزگرایی در دولت‌ها اجازه کار در استان‌ها را نمی‌دهد، گفت: اگر وزارت نیرو، دستگاه‌های محیط‌زیست و منابع طبیعی را برای ما فراهم کند و قوانین دست و پاگیر برای تضمین خرید برق برداشته شود، احداث ۶ هزار مگاوات در استان کار دشواری نیست.در ادامه، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، از برنامه دولت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی‌های تجدید پذیر خبر داد و گفت: تلاش بر تأمین برق کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر با هدف حفظ منابع فسیلی و آبی و‌ نیز کاهش آلایندگی است.

اتاق کرمان اتاق برگزیده فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی شد

(16 بهمن، 1400)
بر اساس اعلام اتاق بازرگانی بین‌المللی، اتاق کرمان به دلیل مشارکت فعال و پویا در بستر ارتباطی فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی WCF) ICC) در میان سایر اتاق‌های بازرگانی سراسر جهان به‌عنوان اتاق برگزیده انتخاب شد. اتاق کرمان در این زمینه، اخبار جذاب و متنوعی با دیگر اتاق‌های دنیا به اشتراک گذاشته است كه گزارش‌های حوزه تجارت، داوری و همکاری ویژه با سایر اتاق‌های دنیا، گزارش‌های جذاب فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری کرمان با کشورهای مختلف هدف تجاری و همچنین پروژه‌های ویژه تهیه شده برای اعضا از جمله آن است.

جذابیت سوداگری را با مالیات بگیریم

(17 بهمن، 1400)
نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران گفت: باید هزینه‌های مربوط به فعالیت‌های سوداگرایانه و دلالی به قدری بالا باشد که توجیهی برای انجام آن وجود نداشته باشد و منابع به این سمت نرود.
عباس جبالبارزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایپنا با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر سیاست هدایت اعتبار به سمت تولید اظهار کرد: برای رشد اقتصادی قطعاً باید اعتبارات و تسهیلات بانکی را به سمتی که خلق ارزش کند و سهمی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد، هدایت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی از اتاق كرمان تقدیر كرد

(17 بهمن، 1400)
رئیس دانشگاه علوم پزشكی استان با اهدای لوح سپاس به رئیس و عضو هیئت‌رئیسه اتاق كرمان، از این مجموعه به نمایندگی از فعالان اقتصادی تقدیر كرد.
حمیدرضا رشیدی‌نژاد با حضور در محل اتاق از فعالیت‌های خیرخواهانه فعالان اقتصادی در دوران اپیدمی كرونا كه به محوریت اتاق كرمان انجام شده بود تقدیر و تشكر كرد. وی گفت: اتاق كرمان در همه ادوار یار و همراه دانشگاه علوم پزشكی بوده و اقدامات خیرخواهانه مادی و معنوی بسیاری در این زمینه انجام داده كه طی 2 سال گذشته همزمان با شیوع بیماری كرونا این اقدامات نمود بیشتری داشته است.
گفتنی است اتاق كرمان طی 2 سال گذشته اقدامات بی‌شماری از جمله كمك‌های نقدی، خرید تجهیزات، حمایت از كادر درمان، بهسازی و تجهیز بیمارستان و… در راستای پیشگیری از شیوع كرونا انجام داده است.

اتاق کرمان در رویداد ایران مالزی شرکت می‌کند

(19 بهمن، 1400)
رئیس اتاق کرمان گفت: با توجه به اعلام آمادگی بسیاری از تشکل‌های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی، اتاق کرمان در رویداد ایران- مالزی شرکت می‌‌‌کند.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست هماهنگی حضور در رویداد ایران مالزی (۱۱ فروردین تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) افزود: باید سعی شود که این نمایشگاه صرفاً نمایش کالا نباشد بلکه به‌عنوان یک تجربه موفق و با تمام قوا برای توسعه صادرات در این نمایشگاه تلاش شود. وی ادامه داد: اراده جدی اتاق کرمان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی استان با کشور مالزی وجود دارد.
گفتنی است در این نشست نمایندگان تشکل‌های اقتصادی از جمله انجمن خرما، پسته، انجمن صنایع‌دستی و انجمن گیاهان دارویی به بیان مطالب خود برای شرکت در نمایشگاه پرداختند.

انجمن قنات استان کرمان تشکیل می‌شود

(20 بهمن، 1400)
در نشستی با حضور رئیس اتاق کرمان، رئیس دفتر نمایندگی اتاق در بم و جمعی از فعالان و کارشناسان حوزه قنات در شرق استان، راه‌اندازی انجمن قنات استان بررسی و برای هرگونه کمک برای تشکیل آن قول مساعد داده شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از ارائه چنین درخواستی از سوی فعالان حوزه قنات گفت: به موضوع مهمی پرداخته شده و باید برای حفظ این میراث گذشتگان و ترویج فرهنگ استفاده و نگهداری از آن تلاش شود. وی خاطرنشان کرد: قنات یادآور نشاط، جذابیت و زیبایی خاصی است و صحنه‌های بسیار زیبایی برای جذب گردشگران در استان‌های کویری مانند کرمان دارد.
گفتنی است در این نشست مقرر شد اقدامات لازم برای ثبت و تشکیل انجمن قنات استان انجام شود.

زیرساخت‌ها برای افزایش سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان تکمیل شود

24 بهمن، 1400)
رئیس اتاق کرمان گفت: برای تشویق سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، باید پتانسیل‌ها خوب تعریف و زیرساخت‌ها تکمیل شود.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست با مدیرعامل و جمعی از کارشناسان منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان افزود: در اقدام اول توسعه زیرساخت‌ها و تمرکز بر تأمین برق و گاز در این منطقه ضروری است، زیرا در غیر این صورت در آینده با مشکل روبرو خواهید شد. وی با اشاره به اینکه اتاق کرمان همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها را اواخر اردیبهشت‌ماه سال آینده با نیازهای استان در چشم‌انداز 10 ساله برگزار خواهد کرد، افزود: این همایش فرصت خوبی برای معرفی ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی به سرمایه‌گذاران خواهد بود.
در ادامه این نشست مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: این منطقه دو هزار مترمربع مساحت دارد که در فاز نخست 200 هکتار آن فعال خواهد شد. روح‌الله بهرامشاهی افزود: شکل‌گیری منطقه ویژه گردشگری در این منطقه با قرار دادن مسیر گردشگری عبوری از دره راگه و همچنین تلاش‌ها برای راه‌اندازی خط ریلی منطقه اقتصادی رفسنجان- کرمان در برنامه‌ریزی ویژه ما قرار دارد.

جشنواره بهره‌وری و رقابت‌پذیری استان کرمان برگزار شد

25بهمن، 1400)
در سومین جشنواره بهره‌وری و رقابت‌پذیری مطالب مختلفی با موضوع رسالت اتاق در ترویج مفاهیم توسعه، اکوسیستم بهره‌ور پیش‌نیاز رقابت‌پذیری، توانایی رقابت با صنایع دنیا در انقلاب صنعتی چهارم، تأثیر مدیریت خوردگی در افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها، گردشگری به‌عنوان فرصت توسعه رقابت‌پذیری اقتصادی و بهره‌وری منابع استان و افزایش بهره‌وری کشاورزی و آب توسط اساتید، کارشناسان و مدیران مطرح شد.
رئیس اتاق کرمان در این جشنواره گفت: برای تقویت نهضت بهره‌وری در استان به مشارکت فعالان و مدیران اقتصادی نیاز داریم تا بتوان از منابع غیرنفتی بهترین استفاده را داشته باشیم. سیدمهدی طبیب زاده، با تأکید بر اینکه اقتصاد استان بهره‌ور نیست و بین ورودی و خروجی اقتصاد استان رابطه خوبی وجود ندارد، تصریح کرد: در حال مصرف منابع بین نسلی هستیم و اگر این شیوه تغییر نکند منابع طبیعی برای آیندگان نمی‌ماند.
گفتنی است در این جشنواره پنل انتقال تجربه با حضور مشاور مدیریت خوردگی صنایع اروپا، آمریکا و خاورمیانه، مدیر طرح سند جامع گردشگری استان کرمان و رئیس کمیته آب انجمن پسته ایران و کشاورز نمونه کشور و پنل پرسش و پاسخ با حضور روسای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، سازمان صمت استان، سازمان جهاد کشاورزی و پژوهشکده فناوری و تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
همچنین در این جشنواره که با همکاری دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان و مرکز مطالعات و پژوهش‌های اقتصادی اتاق کرمان برگزار شد از واحدهای داوطلب و پیشرو در پروژه ارزیابی و عارضه‌یابی بنگاه‌های اقتصادی تقدیر به عمل آمد.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات سختگیری می‌کنند

(28 بهمن، 1400)
عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان در مورد وضعیت تخصیص تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی گفت: حدود یک ماه است که بانک‌ها در مورد پرداخت تسهیلات سختگیری می‌کنند و به‌طور شفاهی می‌گویند که پرداخت تسهیلات بسته است.
عباس جبالبارزی در گفت‌وگو با ایلنا افزود: نرخ سودی که طبق قانون بانک‌ها باید دریافت کنند، ۱۸ درصد است؛ با این حال بانک‌ها با پرداخت وام بخشی از پول تسهیلات را بلوکه می‌کنند. برای مثال اگر یک تولیدکننده ۱۰ میلیارد تومان وام بگیرد ۲۰ درصد آن را بلوکه می‌کنند، اما سود همان ۱۰ میلیارد تومان را می‌گیرند. با احتساب این موضوع ۴ درصد به نرخ بهره اضافه شده و به ۲۲ درصد می‌رسد.

60 فعال اقتصادی کرمانی از نمایشگاه‌های اکسپو و گلفود دبی بازدید کردند

(28 بهمن، 1400)
نایب‌رئیس اتاق کرمان گفت: 60 فعال اقتصادی استان کرمان در قالب اعزام هیئت تجاری از اتاق کرمان به دبی، از نمایشگاه در حال برگزاری اکسپو و گلفود بازدید کردند. جلیل کاربخش افزود: در سال‌های اخیر اعزام چنین هیئت پرجمعیتی از کرمان به نمایشگاه‌های خارجی وجود نداشته که با حمایت‌های اتاق کرمان این موضوع محقق شد و فعالان اقتصادی توانستند 3 روز از نمایشگاه گلفود و یک روز از نمایشگاه اکسپو با هدف توسعه تجارت خارجی بازدید به عمل آوردند. گفتنی است نمایشگاه گلفود دبی از 23 الی 28 بهمن‌ماه دایر بوده و اکسپوی دبی نیز با حضور 192 کشور جهان هر پنج سال یک‌بار به مدت 6 ماه برگزار‌‌ می‌شود.

نایب‌رئیس اتاق کرمان: شناسایی نیاز بازارهای هدف دستاورد مهم اعزام هیئت تجاری به دبی بود

(01 اسفند، 1400)
نایب‌رئیس اتاق کرمان گفت: شناسایی نیاز بازارهای هدف و معرفی محصولات صادراتی استان کرمان از دستاوردهای مهم اعزام هیئت تجاری اتاق کرمان به نمایشگاه گلفود و اکسپو دبی بود.
جلیل کاربخش که ریاست این هیئت تجاری 62 نفره را بر عهده داشت، افزود: حضور پررنگ هیئت فعالان اقتصادی استان کرمان در نمایشگاه مواد غذایی گلفود ۲۰۲۲ كه یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های مواد غذایی، خشکبار، سوغات محلی و گیاهان دارویی است و هر ساله در امارات برگزار می‌شود دستاوردهای مهمی داشت.

مشکلات شرکت‌های پخش در رابطه با سامانه‌های سیپاد و بارانه بررسی شد

(02 اسفند، 1400)
مشکلات شرکت‌های پخش در رابطه با سامانه‌های بارانه (حمل‌ونقل بار و كالا) و سیپاد (یارانه‌های بخش حمل‌ونقل شهری) در نشستی با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگان شرکت‌های پخش و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان حمل‌ونقل شهرداری و اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شمال استان بررسی شد.

توسعه همکاری‌های اقتصادی کرمان و یونان بررسی شد

(04 اسفند، 1400)
در نشستی با حضور رئیس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، سفیر ایران در یونان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، رئیس انجمن ملی خرمای ایران و جمعی از فعالان اقتصادی، توسعه همکاری‌های اقتصادی کرمان و یونان بررسی شد.
رئیس اتاق در این نشست گفت: با توجه به وجود دو تمدن کهن در ایران و یونان و وجود روابط سیاسی و اجتماعی دو هزار و 500 ساله بین دو کشور، اما تاکنون از این ظرفیت برای توسعه صادرات ایران و کرمان به یونان استفاده‌نشده است. در این نشست برخی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی استان کرمان معرفی و زمینه همکاری‌های مشترک بررسی شد.

نایب‌رئیس اتاق کرمان: فعالان اقتصادی نگران افزایش 128 درصدی مالیات استان هستند

نایب‌رئیس اتاق کرمان گفت: فعالان اقتصادی و بخش خصوصی از افزایش 128.5 درصدی افزایش وصول مالیات در نظر گرفته شده برای استان در سال 1401 نسبت به سال جاری، در لایحه دولت نگران هستند زیرا بیش از 70 درصد این میزان وصولی بر عهده فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی و بخش حقوقی اقتصاد است.
جلیل کاربخش در نشستی با موضوع بررسی مشکلات مالیاتی فعالان اقتصادی با حضور نمایندگانی از دادگستری و اداره مالیاتی استان افزود: در سال آینده وصول مالیات بیش از 28 هزار میلیارد تومان برای استان کرمان در نظر گرفته شده، درحالی‌که این رقم در سال 1400 تاکنون 15 هزار میلیارد تومان بوده که همین رقم هم بسیار زیاد است. در این نشست مسائل مختلف در زمینه برگزاری هر چه بهتر هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی نیز بررسی شد.

رئیس اتاق کرمان: صادرکنندگان دیگر هیچ اشتیاقی برای شرکت در فرایند انتخاب صادرکننده نمونه ندارند

رئیس اتاق كرمان با طرح این پرسش که آیا برگزاری همایش‌های روز صادرات طی سال‌های گذشته، منجر به رفع مشکل و دغدغه‌های صادرکنندگان شده است، بیان کرد: آیا نسبت به سال گذشته، تعداد صادرکنندگان اضافه شده است؟ آیا بازارهای هدف متعدد شده است؟ آیا حجم کالاهای صادراتی اضافه شده و نوع آن‌ها فرق کرده است؟
معاون سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این همایش با بیان این‌که بازار رقابتی بین‌الملل جایی برای شرکت‌های کوچک نیست، گفت: حتماً باید قدرتمند و با شرکت‌های بزرگ در این بازار ظاهر شویم، اما این فرآیند با توجه به ساختارهایی که در اقتصاد ایران شکل گرفته خیلی راحت نیست. نوری افزود: مجوزها، مشوق‌ها و یارانه‌هایی که به حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط در طول این سال‌ها شکل گرفته اگر تجمیع می‌شد و با اندیشه‌ی اقتصادی معتبرتری پیش می‌رفتیم شاید نتیجه‌ی بهتری می‌گرفتیم. در این همایش از 27 صادرکننده نمونه و شایسته تقدیر استان کرمان تجلیل شد.

با همكاری كمیسیون گردشگری اتاق کرمان رقم خورد: ثبت 5 شهرستان استان به‌عنوان شهرهای ملی صنایع‌دستی

(07 اسفند، 1400)
در پنجمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی كه با همكاری كمیسیون گردشگری اتاق كرمان و اداره كل میراث فرهنگی برگزار شد، کرمان به‌عنوان شهر ملی صنایع‌دستی؛ راور شهر ملی قالی؛ شهربابک شهر ملی فیروزه و قلعه‌گنج به‌عنوان شهر ملی حصیر انتخاب شدند. همچنین، شهر راین نیز با شرط اینکه ظرف شش ماه زیرساخت‌های لازم را فراهم کند به‌عنوان شهر ملی چاقو معرفی شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: توجه ما به صنایع‌دستی به دلیل اهمیت آن در بحث اشتغال، اقتصاد، میراث، فرهنگ و تمدن است كه نشست آتی شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی استان را به بررسی مسائل پیرامون صنایع‌دستی، موانعی موجود و راه‌هایی که باید انتخاب کنیم تا صنایع‌دستی استان کرمان با همه‌ قدمتی که دارد در جایگاه خود قرار بگیرد، اختصاص دادیم.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی نیز در این نشست افزود: هدف ما از ثبت شهرها پاسخ به مطالبه‌ مردمی است که در حال حاضر ثبت شهرها برای آن‌ها اولویت محسوب می‌شود و مایل هستند هنر آن‌ها دیده شود.

سفیر ایران در کابل: شرایط فعلی افغانستان فرصتی طلایی برای اقتصاد ایران است

(17اسفند، 1400)
سفیر ایران در کابل گفت: شرایط فعلی افغانستان فرصت طلایی و استثنایی برای ایران است که باید از این کشور به عنوان مکمل اقتصاد ایران استفاده کرد. بهادر امینیان، در نشست بررسی همکاری تجاری کرمان و افغانستان افزود: ایران با صادرات سالانه ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، حدود ۶۰ درصد بازار کشور افغانستان را در دست دارد. وی ادامه داد: در شرایط فعلی کشور افغانستان، می‌توان از یکسری ظرفیت ها و فرصت ها به صورت انحصاری برای ایران استفاده کرد.
استاندار کرمان نیز در این نشست، اتاق کرمان را بسیار فعال در فعالیت‌های اقتصادی داخلی و بین‌المللی دانست و گفت: این مجموعه افراد صاحب‌نام و توانمندی دارد که با هدف‌گذاری مشخص، حوزه‌های مختلف را تعریف و اجرا می‌کند. در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان نیز گفت: پیش از تحولات جدید در افغانستان، اتاق کرمان همکاری‌ها و ارتباطات گسترده‌ای با اتاق‌های بازرگانی برخی استان‌های افغانستان داشت که در پی آنها مذاکرات، بازدیدها، پذیرش هیات ها و امضای تفاهم‌نامه انجام شد. سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: منتظر پایدار شدن شرایط جدید در افغانستان بودیم تا برنامه‌ریزی برای شکل گیری ارتباطات گسترده‌تر انجام شود و همچنین مشکلاتی مانند نبود سیستم بانکی در افغانستان، حمل و نقل، گمرک، هزینه‌ها، مشکلات انتقال ارز و عدم وجود تفاهم نامه‌های تعرفه ترجیحی در زمینه همکاری اقتصادی با افغانستان وجود دارد.

واحد آموزش اتاق کرمان رتبه یک برتر را در بین اتاق های کشور کسب کرد

(18 اسفند، 1400)
واحد آموزش اتاق کرمان به طور مشترک با اتاق های شیراز، اصفهان و البرز برای هفتمین سال متوالی رتبه یک برتر را در بین اتاق های سراسر کشور کسب کرد.
براساس اعلام موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران، این رتبه برای برگزاری سمینارهای آموزشی در اتاق کرمان طی سال 1400 اختصاص داده شده است.
عملکرد واحد آموزش اتاق کرمان در سال 1400 در مجموع دوره های برگزار شده برای فعالان اقتصادی و تشکل های اتاق 21هزار نفر ساعت و دوره‌های کاربردی و مهارتی 24 هزار نفر ساعت است. از این تعداد، 32 سمینار با موضوع‌های مربوط به بخش بازرگانی اعم از صادرات، واردات و تولید، 8دوره آموزشی مربوط به بخش کشاورزی، 11 دوره در زمینه‌های بانک، بیمه و مالیات، 5 دوره در زمینه رفع تعهد ارزی، 21 دوره در زمینه دیجیتال مارکتینگ، 26 دوره عمومی وتخصصی در زمینه توانمندسازی تشکل های اقتصادی و 6دوره آموزشی توسعه فردی برای پرسنل اتاق و همچنین تعداد 18دوره ویژه نمایندگان مالیاتی اتاق در هیات های اختلاف مالیاتی برگزار شده است.
جدیت اتاق كرمان در ارائه برنامه‌های آموزشی متنوع و مورد نیاز، باعث شده واحد آموزش اتاق كرمان، در 6 سال گذشته نیز رتبه برتر را در بین آموزش اتاق های كشور كسب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *