رویدادها

واحد آموزش اتاق کرمان رتبه یک برتر را در بین اتاق‌های کشور کسب کرد

(21 فروردین، 1402)
واحد آموزش اتاق کرمان برای هشتمین سال متوالی از سوی اتاق ایران در گروه اتاق‌های دارای رتبه یک برتر قرار گرفت. براساس اعلام موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران، این رتبه برای برگزاری سمینارهای آموزشی در اتاق کرمان طی سال 1401 اختصاص داده شده است. واحد آموزش اتاق کرمان در سال 1401 در مجموع 135 دوره و سمینار آموزشی را برگزار کرده که در مجموع 7 هزار و 233 نفر معادل 36 هزار و 7 نفر ساعت در این برنامه‌های آموزشی شرکت داشتند.

تولید محصولِ با کیفیت، ارزش‌افزوده ایجاد می‌کند

(07 اردیبهشت، 1402)
سیدمهدی طبیب زاده در هشتاد و چهارمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی راهکارهای تولید صادرات محور افزود: کرمان از نظر حجم تولید محصولات مختلف مشکلی ندارد و در جنوب و شمال استان محصولات متنوعی تولید می‌شود اما باید تولید صادرات محور و با کیفیت مدنظر قرار گیرد. وی ادامه داد: سعی می‌شود در سال جاری مسائل مهم مربوط به صادرات و بحث سرمایه‌گذاری مطرح شود تا تولید با کیفیت در مسیر صادرات افزایش یابد.
در ادامه استاندار کرمان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال جاری اولین و مهم‌ترین مسئله کشور را اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید عنوان کردند، گفت: برخی دستگاه‌های دولتی نگاه مثبتی به تولید و تولیدکننده ندارند و بخشی از عدم‌حمایت از تولید به دلیل مشکلات فرهنگی است.
رییس‌کل دادگستری استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان مهار تورم و رشد تولید گفت: باید به هر دو مسئله توجه کنیم زیرا مکمل یکدیگر هستند و اگر تورم مهار نشود، حتماً به تولید و همچنین صادرات لطمه می‌زند. حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی با تأکید بر اینکه در بحث صادرات نباید صرفاً به ظرفیت‌های بالای استان توجه داشت، تصریح کرد: باید به ظرفیت‌های کوچک‌تر نیز توجه کرد و چتر حمایتی باید بر سر صنایع کوچک و محصولات گلخانه‌ای و کشاورزی قرار گیرد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات یکی از حلقه‌های متصل به تولید است اما مسائل مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات و نرخ تثبیت تعهدات ارزی چالش اساسی امروز ما در حوزه صادرات است.
در ادامه رییس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رشد تولید از مسیر صادرات ارزیابی می‌شود، گفت: اعمال سلیقه‌ها در صادرات محصولات کشاورزی خطرناک است که باید حذف شود.
گفتنی است در این نشست گزارش‌هایی با موضوع «عملکرد شورای گفت‌وگو در سال 1401» و «الزامات رشد و توسعه تولید صادرات محور در استان» ارائه شد، تقویم برگزاری نشست‌های شورا در سال 1402 به تصویب رسید و از اعضای شورا تجلیل شد.

کارگاه آموزشی انواع روش‌های تأمین مالی در بازار سرمایه برگزار شد

(13 اردیبهشت، 1402)
کارگاه آموزشی انواع روش‌های تأمین مالی و حمایت‌های موجود ویژه شرکت‌های تولیدی و دانش‌بنیان در بازار سرمایه با حضور رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان و مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار کشور و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار و روش‌های متعدد تأمین مالی ارائه شد.

کارگاه آموزشی فرهنگ‌سازی سواد مالی، ویژه دانش آموزان برگزار شد


(13 اردیبهشت، 1402)
کارگاه آموزشی فرهنگ‌سازی سواد مالی ویژه دانش آموزان استعدادهای درخشان کرمان با حضور کارشناس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدرس سواد مالی در محل مدرسه اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.
گفتنی است در این نشست رابطه درآمد و هزینه و همچنین ریسک و بازدهی بیان و آموزش‌های لازم ارائه شد.

رییس سازمان بورس: سهم تأمین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه افزایش می‌یابد


(14 اردیبهشت، 1402)
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از هدف‌گذاری‌های ما در سال جاری این است که بتوانیم تأمین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه را افزایش دهیم.
مجید عشقی در نشست بررسی تأمین مالی طرح‌های اولویت‌دار استان کرمان از بازار سرمایه افزود: سال گذشته 120 هزار میلیارد تومان انتشار اوراق دولتی انجام شد که نسبت به سال قبل از آن کاهش‌یافته بود و در مقابل انتشار اوراق شرکتی افزایش داشت. وی ادامه داد: انتشار اوراق شرکت‌های بورسی و غیربورسی را به‌شدت گسترش خواهیم داد و هدف این است که این ارتباطات برقرار و ایجاد شود و در ادامه به‌صورت عملیاتی برای شرکت‌ها کار کنیم.
استاندار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: شرکت‌های کرمانی ظرفیت بسیار خوبی دارند، اما روش‌های تأمین مالی مانند دریافت تسهیلات کاملاً سنتی است و یکی از اقدامات مهم ما در کرمان تأمین منابع مالی شرکت‌هاست. فداکار، حمایت خود را از شرکت‌های استان و ظرفیت آن‌ها برای فعالیت در بازار سرمایه اعلام کرد.

در ادامه رییس اتاق کرمان گفت: در شرایطی که بانک‌ها محدودیت‌های بسیاری در تأمین منابع مالی دارند و سرمایه‌گذاران نیز به دلیل بهره بردن از سود بیشتر، تمایل کمتری برای سرمایه‌گذاری دارند ضرورت استفاده از تأمین مالی از بازار سرمایه برای کرمان حیاتی است.
رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: استان کرمان با این‌همه ظرفیت کشاورزی، صنعتی، معدنی و غیره فاقد هرگونه نهاد مالی است و برای راه‌اندازی شرکت سهامی عام در استان با ترکیبی از سهامداران خصوصی، معتبر و حرفه‌ای تصمیماتی اتخاذ شده است.
همچنین محسن ضرابی عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان افزود: سازمان بورس به دلیل برخی نگرانی‌های ایجاد شده در پذیرش شرکت‌های پیمانکاری نیز مقاومت دارد که همراهی در این موضوع نیز مجدداً درخواست می‌شود.
عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق کرمان حمید عزت‌آبادی پور خاطرنشان کرد: در کرمان منابع بسیاری وجود دارد اما این منابع نقشی در توسعه صنعتی استان ندارند که در همین راستا اتاق کرمان در نظر داشت شرکت‌های عام سهام پروژه را ایجاد کند که متأسفانه شرکت‌های معدنی و تولیدی بزرگ استان از مشارکت با بخش خصوصی استقبال نکردند.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران بنگاه‌های اقتصادی به بیان پرسش‌های خود در حوزه بورس پرداختند و پاسخ‌های لازم را دریافت کردند.

همایش معرفی ابزارهای نوین تأمین مالی از طریق بازار سرمایه برگزار شد

(14 اردیبهشت، 1402)
همایش معرفی ابزارهای نوین تأمین مالی از طریق بازار سرمایه با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران عامل شرکت‌های فرابورس و بورس کالا، استاندار کرمان، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، رییس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
رییس اتاق کرمان در این همایش با بیان اینکه پاشنه آشیل بسیاری از پروژه‌های کرمان، تأمین مالی است، گفت: با حضور مدیران بورس کشور در نشستی با راه‌اندازی 5 شرکت سهامی عام پروژه موافقت شد و همچنین به تصمیمی برای ایجاد شرکت تأمین سرمایه از نهادهای مالی مورد نیاز، روش‌های تأمین مالی و همه روش‌هایی که بتوانند به این حجم از سرمایه‌گذاری‌های استان کمک کند، رسیدیم.
استاندار کرمان نیز در این همایش بیان کرد: حضور مدیران بورس در کرمان می‌تواند آغاز حرکت جدیدی در حوزه سرمایه‌گذاری و تأمین سرمایه باشد تا بتوان از روش‌های تأمین مالی سنتی به سمت شیوه‌های مدرن پیش رفت.
در ادامه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز استان کرمان استفاده از ظرفیت‌های همه‌جانبه بازار سرمایه است که نیازمند توسعه فعالیت‌های بورس تهران، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی در استان هستیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ارتباط صحیحی بین بورس و فعالان اقتصادی و شناخت کافی از فعالیت‌های بورس ایجاد نشده و در دو روز سفر به کرمان عدم آشنایی با ابزارهای بازار سرمایه مشهود بود. مجید عشقی افزود: مهم‌ترین نکته در بحث سرمایه‌گذاری، بحث اعتمادسازی است که پروژه و بنگاه اقتصادی می‌تواند با پوشش ریسک‌های مرتبط با آن سودآوری بیشتر را داشته باشد و معتقدیم بخش خصوصی باید بازیگر اصلی این جریان باشد.
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در ادامه این نشست افزود: فرابورس از سال 1388 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده که کارکردهای متفاوتی با مقررات مجزا دارد. محمدعلی شیرازی، با اشاره به اینکه 5 شرکت از استان کرمان بزودی در بازار اول و دوم فرابورس ارائه می‌شوند، خاطرنشان کرد: بازار مربوط به شرکت‌های کوچک و متوسط تاکنون کم رونق بوده که در حال حاضر شرایط پذیرش را باهدف ورود شرکت‌ها بسیار سهل کرده‌ایم.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، گفت: سال گذشته بورس کالا فعالیت خوبی داشت و رکوردها همه جهش یافت به‌طوری که ارزش معاملات ما به هزار همت رسید. سیدجواد جهرمی افزود: استان کرمان 10 درصد ارزش معاملات بورس کالا را به خود اختصاص داده و شرایط خوبی برای شرکت‌های کرمانی در بورس کالا وجود دارد.
گفتنی است پس از این همایش، نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های تأمین مالی فرابورس و بورس کالا همراه با پرسش‌های فعالان اقتصادی برگزار شد.

اتاق کرمان و اتاق بوداپست مجارستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند


(16 اردیبهشت، 1402)
در راستای توسعه همکاری‌های اقتصادی بین استان کرمان و کشور مجارستان، پس از برگزاری نشستی با حضور رییس اتاق کرمان، سفیر مجارستان در ایران، جمعی از نمایندگان شرکت‌های مجارستانی و فعالان اقتصادی استان کرمان، تفاهم‌نامه همکاری‌های اقتصادی بین اتاق‌های کرمان و بوداپست به امضا رسید.

معاون سازمان توسعه تجارت: تجارت خارجی محل تصمیم‌های ناگهانی نیست


(16 اردیبهشت، 1402)
معاون ارتقا کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: حوزه تجارت خارجی محل تصمیم‌گیری‌ها و بخش‌نامه‌های ناگهانی نیست و در این زمینه نیازمند وحدت فرماندهی هستیم.
محمدصادق قنادزاده، در نشست بررسی راهکارهای تولید صادرات محور در استان افزود: متأسفانه در برخی موارد سیاست‌هایی بر مبنای اضطرار در نظر گرفته می‌شود که نتیجه خوبی ندارد که به همین دلیل با بانک مرکزی، گمرک و استاندارد به دلیل تصمیم‌گیری‌های ناگهانی، دچار چالش هستیم. وی اظهار کرد: حوزه تجارت خارجی باید در تعامل با بخش خصوصی باشد تا بتوان ایجاد تحول مدنظر رهبر معظم انقلاب در این بخش محقق شود.
در ادامه این نشست رییس اتاق کرمان نیز با تأکید بر اینکه تولید بهره‌ور با ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر در تولید محقق می‌شود، گفت: در تولیدات کرمان به‌ویژه محصولات کشاورزی رقابت پذیربودن، کیفیت مناسب و ایجاد ارزش‌افزوده بالا باید محور فعالیت‌های تولید صادرات محور قرار گیرد.
در این نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان مواردی مانند کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط توسط سازمان توسعه تجارت، دریافت مجوز از شورای وزیران برای جلوگیری از ممنوعیت‌های ناگهانی صادرات بر اساس قانون بهبود فضای کسب‌وکار و با مجوز

تحقق عدد 100 برای صادرات استان دنبال شود


(16 اردیبهشت، 1402)
رییس اتاق کرمان با اشاره به اینکه باید شعار 10، 40 و 50 را برای صادرات و درنتیجه توسعه‌یافتگی استان انتخاب کنیم، گفت: اگر تحقق ۱۰ میلیارد دلار صادرات، ۴۰ محصول صادراتی و ۵۰ کشور هدف که مجموع این اعداد 100 می‌شود، دنبال شود به توسعه دست پیدا خواهیم کرد.
سیدمهدی طبیب زاده در همایش روز صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمان در سال 1401 با تأکید بر تولید صادرات‌ محور در استان افزود: بر اساس آمار گمرکات، هر کیلو صادرات استان کرمان کمتر از یک دلار ارزش دارد و این موضوع نشان می‌دهد که کالای با ارزش افزوده صادر نمی‌شود و واردات نیز چندین برابر است.
گفتنی است در این همایش از صادرکنندگان برتر استان در سال 1401 تجلیل شد. بر این اساس شرکت‌های فولاد سیرجان ایرانیان، صنایع مس شهید باهنر کرمان، خشکبار ایلیا گستر سیرجان، صنایع آلومینیوم هزار، فرومولیبدن کویر رفسنجان، مجتمع فروآلیاژ رباط، فنی مهندسی توسعه بابکان، سیرجان زمرد، رنگدانه سیرجان، پسته الماس کویر جنوب روغن‌موتور پردیس، بازرگانی جهانگیری، گسترش بازرگانی کرمان، نشاط آفرینان کویر و بازرگانی شهریار هورخش کریمان به‌عنوان صادرکننده نمونه مورد تجلیل قرار گرفتند. همچنین شرکت‌های الماس کویر، مجتمع پترو نیرو سیرجان، سیمان توسعه ماهان کرمان، گلاب زهرا و نانو نخ و گرانول سیرجان به‌عنوان صادرکنندگان شایسته تقدیر تجلیل شدند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

چالش‌های سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت بررسی شد

(12 بهمن، 1401)

چالش‌ها و مسائل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های استان کرمان در حوزه سلامت در نشستی با حضور رییس سازمان‌های مردم‌نهاد وزارت بهداشت، رییس و جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، سرپرست دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، درمان و وزارت بهداشت و مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در اتاق کرمان بررسی شد.

رییس اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت‌های حوزه مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها بسیار وسیع و در بخش‌های مختلف است، گفت: اتاق کرمان و فعالان اقتصادی همواره در راستای مسئولیت اجتماعی خود در حوزه بهداشت و درمان مشارکت داشته‌اند. سیدمهدی طبیب­‌زاده، افزود: برای نتیجه‌گیری بهتر از انجام این فعالیت‌ها بهتر است نقشه راه توسعه مراکز و مجموعه‌های خیریه حوزه سلامت و درمان استان تهیه شود تا توزیع عادلانه فعالیت‌ها صورت گیرد.

نوذر نخعی، مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه این نشست گفت: سه بیماری غیر واگیردار پرهزینه در دنیا بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان‌ها هستند که در استان کرمان خوشبختانه در حوزه سرطان‌ها خیرین بسیار خوب عمل کرده‌اند، در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی نیز تا حدودی کار شده اما حوزه دیابت نسبتاً مغفول مانده است.

رییس اداره مسئولیت‌پذیری اجتماعی اداره کل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، در ادامه این نشست گفت: در حوزه سلامت 30 درصد بیمارستان، پرسنل، پزشک و … تأثیرگذار است و 70 درصد دیگر مربوط به مؤلفه‌های وابسته به سلامت است. داوود پیرانی افزود: نسخه پزشک باید اجتماعی باشد، یعنی دارویی تجویز شود که امکان تهیه و دسترسی به آن برای بیمار وجود داشته باشد.

پس از این نشست رییس اداره مسئولیت‌پذیری اجتماعی اداره کل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت و کارشناس مشاور کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق ایران، از موسسه ثامن‌الحجج، خیریه یاس و خیریه جوادالائمه بازدید کردند.

مدارس کرمان دانا 3 و 43 در بافت افتتاح شد


(17 اردیبهشت، 1402)
در آئینی با حضور دبیر کل اتاق کرمان، مدیران کل آموزش‌وپرورش و تجهیز و نوسازی مدارس استان مدارس کرمان دانا 3 و 43 در شهرستان بافت افتتاح و مدرسه کرمان دانا 45 کلنگ زنی شد.
دبیرکل اتاق کرمان در آئین افتتاح این مدارس ضمن گرامیداشت مقام معلم گفت: پویش کرمان دانا به دلیل کمبود فضای آموزشی در شهر و استان کرمان شکل گرفت تا بتواند با کمک خیرین مدرسه‌ساز این کمبودها تا حدود زیادی جبران شود. وی ادامه داد: در تفاهم‌نامه منعقد شده پویش کرمان دانا بین اتاق کرمان، موسسه مهر گیتی و ادارات کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس استان، قرار است 120 مدرسه در قالب 720 کلاس درس به بهره‌برداری برسد که تاکنون تعدادی از مدارس افتتاح، تعدادی در دست‌ساخت و تعدادی کلنگ زنی شده‌اند. امیری، از «پیمان سالاری» خیر مدرسه‌ساز که با کمک‌های ایشان دو مدرسه فرهنگ یک و دو در بافت احداث شد قدردانی و اظهار کرد: بزودی یک مدرسه دیگر در ارزوئیه افتتاح می‌شود.
وی همچنین از راه اندازی انجمن توسعه شهرستان بافت، رابر و ارزوئیه در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

مدارس کرمان دانا 19، 21 و 25 در فهرج، بم و نرماشیر افتتاح شدند


(24 اردیبهشت، 1402)
مدرسه کرمان دانا 19 در روستای اسدآباد انگوری شهرستان فهرج، مدرسه کرمان دانا 21 در روستای کروک از توابع بم و مدرسه کرمان دانا 25 در نظام شهر نرماشیر در آئین‌هایی با حضور رییس اتاق کرمان، مدیران کل آموزش و پرورش و تجهیز و نوسازی مدارس استان، ائمه جمعه شهرستان‌های مذکور و سایر مسئولان محلی افتتاح شدند.
طبیب زاده، «محمدرضا شه بخش» مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان را از مدیران نسل پنجم دانست و افزود: در پویش کرمان دانا با کمک خودروسازی بم 4 مدرسه در منطقه احداث شده که امروز شاهد افتتاح سه مدرسه از آن‌ها هستیم و خوشبختانه با مجموعه قوی اقتصادی که در شرق استان شکل‌گرفته، فعالیت‌های بیشتری انجام خواهد شد.
گفتنی است مدارس کرمان دانا 19، 21 و 25 هر یک 6 کلاسه، در زیربنای 500 مترمربع در زمینی به مساحت سه هزار مترمربع و با هزینه 65 میلیارد ریال احداث شده‌اند. لازم به ذکر است در پویش کرمان دانا تاکنون 5 مدرسه در شرق استان به بهره‌برداری رسیده است.

انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان تشکیل شد


(27 اردیبهشت، 1402)
انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان با هدف هم‌افزایی جوانان کارآفرین و مشاوره و کمک به جوانان تازه وارد در مسیر کارآفرینی تشکیل شد.
جوانان علاقمند به عضویت در انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان می‌توانند با شماره 09103070285 آقای انوشه تماس حاصل نمایند.

رییس اتاق کرمان: فضای کسب‌وکار بانوان ارزیابی شود


(03 خرداد، 1402)
رییس اتاق کرمان گفت: اگر پایش فضای کسب‌وکار ویژه فعالیت‌های اقتصادی بانوان انجام شود، دقیق‌تر و با جزئیات بیشتر می‌توان مسائل این حوزه را بررسی و راهکارهای مناسب را پیشنهاد داد.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست جمعی از بانوان بازرگان و کارآفرین استان کرمان افزود: پس از شنیدن صحبت‌های بانوان در این نشست به این نتیجه رسیدیم که توانمندی‌های بانوان ناشناخته مانده و باید این فعالیت‌ها از راه‌های مختلف مانند برگزاری نمایشگاه، برگزاری نشست‌ها، معرفی توانمندی‌های بانوان در رسانه‌ها و تبلیغات، بیش از گذشته معرفی شوند.
گفتنی است در این نشست بانوان شرکت‌کننده به بیان مسائل و چالش‌های پیش روی فعالیت‌های خود پرداختند.

معاون اقتصادی رییس‌جمهور: تحول در ساختار بودجه ضروری است


(06 خرداد، 1402)
معاون اقتصادی رییس‌جمهور گفت: باید تحولی در ساختار بودجه به وجود آید که این مهم به عنوان یکی از دستورات رهبر معظم انقلاب به شورای هماهنگی قوا ابلاغ و در این زمینه سندی تهیه شده است.
محسن رضایی در هشتاد و پنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی موانع و مشکلات افزایش تولید در سال 1402، خواهان ارائه نظر فعالان اقتصادی درباره بخشنامه‌ها و ساختار بودجه کشور شد و افزود: لایحه بودجه حتی پس از تصویب، با وجود کمبود منابع ممکن است در اجرا با تغییراتی مواجه باشد. وی ادامه داد: برای تحول ساختار بودجه، نظام بانکی و سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال سه سند راهبردی در دولت تهیه شده و به تأیید رهبری خواهد رسید تا با تغییر دولت‌ها در کشور ماندگار شود.
رییس اتاق کرمان در ادامه این نشست گفت: شورای گفت‌وگوی استان کرمان با اهتمام استاندار و نمایندگان مجلس بسیار فعال بوده و از معاون اقتصادی رییس‌جمهور درخواست داریم مباحث مطرح شده در این نشست در نشست دیگری در تهران با حضور ایشان و مسئولان استان به‌صورت جدی پیگیری شود.
در ادامه استاندار کرمان بیان کرد: استان کرمان مشکلی در توسعه و سرمایه‌گذاری ندارد اما دستگاه‌ها به دلیل داشتن افکار جزیره‌ای، مانع این توسعه هستند. محمدمهدی فداکار افزود: بزرگ‌ترین خدمت به رشد سرمایه‌گذاری این استان، مانع ایجاد نکردن است و تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که دولت مانع سرمایه‌گذاری نشود.

رییس کل دادگستری استان کرمان در این نشست گفت: اقدامات قوه قضائیه برای کمک به تولید، اشتغال، صنعت و معدن اگر بیشتر از وظایف این مجموعه نباشد، کمتر هم نیست و در استان کرمان نیز با فعالیت کارگروه رفع موانع تولید مسائل مختلف اقتصادی بررسی و به رفع آن‌ها کمک شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: درخصوص مسائل ارزی به بخش خصوصی حق می‌دهم؛ تصمیمات سیاست ارزی از نظر ما در مغایرت صریح با قانون بودجه، احکام دائمی و مغایر با سند تحول مردمی دولت است.
در ادامه عضو هیئت‌رییسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه برای تحقق شعار سال «رشد تولید و مهار تورم» باید شرایط و سیاست‌های دستگاه‌های مرتبط با فضای کسب‌وکار تغییر کند، تا اوضاع بهتر شود، گفت: اصلاح شاخص‌های بهبود فضای کسب‌وکار در دست حاکمیت است و بخش خصوصی در این زمینه نقشی ندارد.
عضو دیگر هیئت‌رییسه اتاق کرمان از اقدام جسورانه دولت برای حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی، ابراز امیدواری کرد. آرش علوی بیان کرد: سیاست‌های اخیر ارزی دولت ترس زیادی را در بین صادرکنندگان خرد و متوسط ایجاد کرده و در مدت‌زمان 4 رییس کل قبلی بانک مرکزی در مجموع عملکرد مثبتی نبوده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان سید محمدرضا ترابی موسوی نیز در این نشست با اشاره به خسارت 80 درصدی به محصول باغات استان به‌ویژه پسته به علت سرمازدگی، در سال گذشته گفت: مسئولان استان بازدید میدانی و بررسی‌های لازم را انجام دادند و دو نشست نیز با حضور وزیر کشاورزی وقت برگزار شد که فقط دو مصوبه در مورد اختصاص سوخت به باغداران برای گرم نگه‌داشتن باغ خود در زمان سرما و پرداخت غرامت بیمه کشاورزان البته با 6 ماه تأخیر اجرا شد.
حامد بدرآبادی عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق کرمان با بیان اینکه 161 هزار هکتار نخیلات با 10 هزار نخل در استان، معیشت جمع زیادی از مردم 11 شهرستان جنوب و شرق استان را تأمین می‌کند ادامه داد: 8 میلیارد تومان بودجه برای شناسایی و پاسخگویی این حجم از نخیلات کم است که امیدواریم اعتبار بیشتر و به‌صورت سالیانه برای مبارزه با این دو آفت در نظر گرفته شود.
گفتنی است در این نشست مسائل فعالان اقتصادی در حوزه‌های بیمه تأمین اجتماعی، بانک، بیمه و مالیات، مطرح شد.

توسعه همکاری‌های تجاری کرمان و ازبکستان بررسی شد


(09 خرداد، 1402)
نشست بررسی توسعه همکاری‌های تجاری کرمان و ازبکستان با حضور رییس اتاق کرمان، سفیر ازبکستان در ایران، رییس اتاق بازرگانی ازبکستان و جمعی از فعالان اقتصادی دو طرف برگزار شد.
رییس اتاق کرمان در این نشست گفت: اتاق کرمان یکی از اتاق‌های پیشتاز کشور در صادرات است و توسعه صادرات با کشورهای همسایه، هم فرهنگ و هم‌مذهب از برنامه‌های مهم اتاق در این راستاست. سیدمهدی طبیب زاده افزود: در سال گذشته 3 میلیون دلار صادرات از گمرکات کرمان به ازبکستان انجام شده که اگرچه این آمار بسیار کم است اما بخشی از محصولات کرمان از گمرکات سایر استان‌ها به‌ویژه مشهد صورت گرفته است.
سفیر ازبکستان در ایران نیز در این نشست گفت: در ماه سپتامبر سال گذشته با سفر رییس‌جمهور ایران به ازبکستان اتفاق بزرگی در مورد همکاری‌های دو طرف افتاد و در این ملاقات دو طرف بر تحکیم و توسعه روابط بین دو کشور تأکید داشتند. عبدالله اف افزود: همچنین بر پیوند صنایع دو کشور تأکید و قرار شد در استان سمرقند، دو کشور یک واحد تولیدی با مشارکت 50 درصدی ایجاد کنند.
رییس اتاق بازرگانی ازبکستان نیز در این نشست بیان کرد: جمعی از فعالان اقتصادی ازبکستان بازدیدی از ایران داشتند و ظرفیت‌های بسیاری به‌ویژه در حوزه فولاد و سایز فلزات بررسی و پیشنهاداتی برای همکاری‌های بیشتر ارائه شد. دورون وخابف افزود: صنعت ساخت‌وساز در ازبکستان فعال است و شرکت‌های ایرانی می‌توانند در این زمینه همکاری داشته باشند.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی دو طرف به معرفی ظرفیت‌ها و نظرات خود پرداختند.

کارگاه آموزشی هوش مدیریتی در اتاق کرمان برگزار شد


(11 خرداد، 1402)
کارگاه آموزشی هوش مدیریتی با حضور رییس و جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان و مدیران فعال اقتصادی و تدریس «محمدمهدی ربانی» برگزار شد.
رییس اتاق کرمان در ابتدای این کارگاه آموزشی گفت: رسالت اصلی اتاق توانمندسازی، آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف است تا بتوانند مسائل پیش‌آمده را مدیریت کنند. وی با اشاره به اینکه پاشنه آشیل بسیاری از فعالیت‌ها فقدان مهارت و عدم کارآمدی مؤثر است، ادامه داد: کرمان بایستی پایه‌گذار نهضتی فراگیر در آموزش مهارت‌های لازم مدیریتی در همه سطوح باشد.
در ادامه مدرس این کارگاه هوش مدیریتی را ترکیبی از هوش شناختی، هوش هیجانی، هوش سیاسی، هوش یادگیری و هوش معنوی عنوان و اظهار کرد: هیچ‌یک از هوش‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند یک فرد را به مدیر موفق تبدیل کند حتی اگر فرد در یک هوش، بهره هوشی بسیار بالایی داشته باشد.
گفتنی است این کارگاه آموزشی به مدت 5 ساعت در محل اتاق کرمان برگزار شد و با استقبال مدیران اقتصادی همراه بود.

کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی از اتاق کرمان تقدیر کرد


(13 خرداد، 1402)
کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی ICC در نخستین نشست حضوری نمایندگان رابط استانی این کمیته از اتاق کرمان به عنوان یکی از اتاق‌های برتر کشور به دلیل فعالیت آن‌ها در پلتفرم اتاق‌های بازرگانی دنیا و انتخاب آن‌ها به عنوان اتاق نمونه ماه در این پلتفرم، تقدیر کرد.
در این نشست که در محل اتاق ایران برگزار شد، «معصومه سعید» مدیر توسعه بازار و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق کرمان به عنوان نماینده اتاق کرمان در این کمیته به دلیل کسب رتبه اتاق برتر ماه فوریه 2022 فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی (WCF) مورد تقدیر قرار گرفت.

 

حسابداران در بهبود فضای کسب‌وکار تاثیرگذارند


(13 خرداد، 1402)
رییس اتاق کرمان ضمن ابراز خرسندی از حضور بیش از 200 حسابدار و حسابرس انجمن حسابداران کرمان و جمع دیگری از فعالان این حوزه از استان‌های تهران، خوزستان، قزوین و آذربایجان غربی در کارگاه آموزشی صورت‌های مالی تلفیقی و سامانه مودیان گفت: حسابداری پایه اصلی بهبود فضای کسب‌وکار است و حسابداران در این زمینه بسیار تأثیرگذارند.
در ادامه رییس هیئت‌مدیره انجمن حسابداران استان کرمان عبدالرضا قاسم‌پور، ارائه طرح نظام حسابداری را مهمترین اقدام انجمن حسابداری استان کرمان عنوان و بیان کرد: امیدواریم طرح جامع حسابداری در طرح نظام جامع مالی کشور موردتوجه قرار گیرد تا حسابداران به جایگاه اصلی خود برسند. گفتنی است در این کارگاه، مسائل آموزشی در حوزه‌های صورت‌های مالی تلفیقی و سامانه موذیان با تدریس «سجاد حیدری» ارائه شد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور: سیاه بازار حاکم بر آفت‌کش‌هامدیریت می‌شود

(17 خرداد، 1402)
رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سیاه بازار حاکم بر آفت‌کش‌ها را با برنامه اساسی که برای آن‌ها در نظر داریم، مدیریت می‌کنیم که مهمترین مسئله در این مورد تعدد سم فروشی‌هاست.
حسین رنجبر در نشست بررسی سموم و آفات محصولات کشاورزی در جمع فعالان این حوزه افزود: به دنبال اضافه کردن بی‌قیدوبند و بی‌ضابطه سم فروشی‌ها در استان‌ها نیستیم و مدیریت آن‌ها از دست سازمان حفظ نباتات و برخی سازمان‌های مربوطه خارج شده است. وی با اشاره به اینکه در استان کرمان 350 سم فروش قانونی فعال هستند، گفت: در کنار این سم فروش‌ها، افرادی غیرقانونی، زیرپله ای و پشت وانتی نیز سم می‌فروشند که این آمار بسیار زیاد و نگران‌کننده است.
در ادامه این نشست رییس اتاق کرمان گفت: درست است که کشاورزی با امنیت غذایی، اشتغال و معیشت مردم استان عجین است اما برای استان کم آب کرمان باید بتوان با ساختار صحیح برای دفع آفات نباتی و به‌کارگیری کشاورزی مدرن، بهره‌وری را افزایش داد.
همچنین عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان در حوزه کشاورزی هدف‌گذاری خود در زمینه پیگیری استقرار کشاورزی مدرن، تولید صادرات محور و پیگیری کشاورزی قراردادی قرار داده که همه این موارد باهدف مصرف بهینه و افزایش بهره‌وری است.
در ادامه عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق کرمان گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی به وظیفه خود در زمینه کنترل رانت موجود در واردات سموم عمل کند بسیاری از مسائل این حوزه برطرف خواهد شد. عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق کرمان بیان کرد: در سال جاری بیش از یک‌میلیون تن پسته در دنیا تولیدشده که حداقل 200 هزار تن آن مربوط به ایران است که متأسفانه برخی خود تحریمی‌ها موجب مسائلی در صادرات این محصول شده است. مجید حجت نوقی ادامه داد: برخی مشتریان ما در هند و چین خریدار محصولات ما هستند اما یکسری مسائل در زمینه قرنطینه و آزمایشگاه‌های میکروبی باعث بروز مشکلاتی شده‌اند.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان کشاورزی در بخش‌های مختلف به بیان نظرات و مسائل خود پرداختند.

محدودیت تأمین مالی مانع رشد تولید است

(18 خرداد، 1402)
رییس اتاق کرمان گفت: در سال جاری برای تحقق رشد تولید قطعاً تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی ضروری است و اگر تأمین مالی محدود شود، این رشد اتفاق نمی‌افتد.
سیدمهدی طبیب زاده، در آئین تکریم و معارفه مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمان افزود: در شرایط کنونی کشور بانک‌ها به‌ویژه بانک کشاورزی اعلام کند که چه برنامه متفاوتی برای رشد تولید نسبت به سال‌های گذشته دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اصلاح آئین‌نامه بند «د» تبصره 16 قانون بودجه سال 1402 پس از گذشت حدود سه ماه از سال هنوز اعلام نشده است، گفت: اگر بتوان سیستمی را طراحی کرد که قوانین و آئین‌نامه‌ها پس از تصویب بلافاصله از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی و قابل‌اجرا شوند، بسیاری از فرصت‌ها از دست نمی‌رود زیرا از زمان تصویب تا ابلاغ آن‌ها زمان زیادی طول می‌کشد.
طبیب زاده، در پایان از «اله داد محمدی مفرد» مدیر سابق شعب بانک کشاورزی استان به دلیل دفاع جنگنده و جانانه از سیستم بانکی در جلسات و مسلط بودن به مسائل مختلف بانکی قدردانی و برای «امیرحسام قزلباش»، مدیرشعب بانک کشاورزی استان آرزوی موفقیت کرد.

نمایشگاه صنایع‌دستی در کرمان دایر است


(18 خرداد، 1402)
انجمن صنایع‌دستی با حمایت اتاق کرمان، نمایشگاه صنایع‌دستی را در هتل پارس کرمان از 16 خردادماه جاری دایر کرده و تا 19 این ماه ادامه دارد.
رییس انجمن صنایع‌دستی کرمان در حاشیه این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه 50 غرفه دار حضور دارند که محصولات خود در 25 رشته صنایع‌دستی را به نمایش گذاشته‌اند. محمدعلی کاشی تراش کرمانی، افزود: در این نمایشگاه آثار مختلف در رشته‌های شاخصی مانند پته، سفال، سرامیک، زیورآلات، جواهرسازی، کاشی‌های سنتی و تزئینی، چوب، چرم، حصیربافی، دستباف‌ها، قلاب‌بافی، فرش، گلیم، مس و فیروزه کوب در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. گفتنی است سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق کرمان و محمدرضا بهرامی نایب‌رییس اتاق کرمان در آئین افتتاح این نمایشگاه حضور داشتند و از غرفه‌های صنایع‌دستی بازدید کردند.

انجمن حمایت از توسعه و سرمایه‌گذاری بافت، رابر و ارزوئیه تشکیل می‌شود


(20 خرداد، 1402)
انجمن حمایت از توسعه و سرمایه‌گذاری منطقه ابر (سه شهرستان بافت، رابر و ارزوئیه) با حمایت اتاق کرمان تشکیل می‌شود.
نشست هم‌اندیشی برای تشکیل این انجمن با حضور عضو هیئت نمایندگان و دبیرکل اتاق کرمان و جمعی از پیشکسوتان و فعالان برتر حوزه‌های مختلف سه شهرستان مذکور، برگزار و مسائل و موارد مختلفی در راستای توسعه این شهرستان‌ها مطرح و بررسی شد.
منطقه ابر شامل سه شهرستان بافت، رابر و ارزوئیه، در جنوب غربی استان کرمان واقع است و این منطقه یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

توسعه دانش مدیریتی از دیگر اهداف پویش کرمان داناست


(24 خرداد، 1402)
رییس اتاق کرمان گفت: توسعه دانش مدیریتی از دیگر اهداف مهم پویش کرمان داناست زیرا استان در این زمینه نیازمند بهبود و ارتقاست.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست شورای آموزش و پرورش استان کرمان افزود: پیش از توسعه دانش مدیریتی؛ توسعه فضای آموزشی، توسعه مهارت‌آموزی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از سایر اهداف این پویش است که اتاق کرمان به آن خواهد پرداخت. وی ادامه داد: هدف از اجرای پویش کرمان دانا ایجاد افزایش اشتیاق در مدرسه‌سازی و کمک به آموزش و آگاهی بخشی است که در کنار این پویش نهضتی در بین خیران ایجاد شد و عده دیگری به این جمع پیوستند.
در ادامه عضو هیئت‌رییسه اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان و اتاق ایران همواره به موضوع مسئولیت‌های اجتماعی ورود کرده و در مواردی مانند همه‌گیری بیماری کرونا، سیل، مدرسه‌سازی و غیره یاری‌رسان بوده است. عباس جبالبارزی، با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «در مدرسه‌سازی هر کس هرچقدر می‌تواند، کمک کند» افزود: اگر بتوان مصوبه‌ای را از دولت گرفت که دستگاه‌های نظارتی به اتاق‌های بازرگانی برای هزینه کردن در انجام پروژه‌های مسئولیت‌های اجتماعی ایراد وارد نکنند، بسیاری از مسائل در این حوزه حل خواهد شد و این کمک‌ها افزایش خواهد یافت.
استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست ضمن قدردانی از اتاق کرمان برای اجرای پویش کرمان دانا و احداث مدارس در مناطق مختلف استان، گفت: تکمیل زیرساخت‌های مدارس را برای بهره‌برداری هر چه سریع‌تر آن‌ها پیگیری خواهیم کرد و از تمامی ظرفیت‌ها در این بخش کمک خواهیم گرفت.

پاویون انجمن‌های اتاق کرمان در نمایشگاه آگروفود دایر است


(27 خرداد، 1402)
پاویون انجمن‌های اتاق کرمان در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته (ایران آگروفود 2023) از 26 الی 29 خرداد دایر شد.
در این پاویون 6 غرفه وجود دارد که نمایندگان انجمن‌های پسته، گیاهان دارویی و معطر، گلخانه داران جنوب، گلخانه داران شرق و خرما به عرضه و معرفی محصولات مختلف استان کرمان می‌پردازند. آئین افتتاح این نمایشگاه با حضور رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو تشخیص مصلحت نظام، سفرای کشورهای برزیل، فنلاند و بلاروس و سایر مسئولان و مقامات برگزار شد.

از حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌های معتبر حمایت می‌کنیم


(27 خرداد، 1402)
رییس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان در راستای توسعه صادرات و تولید صادرات محور، همواره از حضور فعالان اقتصادی و تشکل‌ها در نمایشگاه‌های معتبر داخلی و بین‌المللی حمایت می‌کند.
سیدمهدی طبیب زاده، در حاشیه بازدید از پاویون اتاق کرمان در نمایشگاه آگروفود تهران، افزود: از آنجایی که نمایشگاه صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته ایران (آگروفود 2023) با ارائه آخرین دستاوردهای این حوزه، پل ارتباطی مهمی بین صنایع کشاورزی و غذایی است و فرصت مناسبی را برای ارتباط و همکاری شرکت‌ها و همچنین ترویج صادرات و توسعه کسب‌وکار در سطح جهانی فراهم می‌کند، حضور اعضای اتاق متقاضی شرکت در این نمایشگاه را تسهیل کردیم. سایر اعضای هیئت‌رییسه و هیئت نمایندگان اتاق کرمان نیز از این نمایشگاه بازدید کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *