رویدادها

در همایش نکوداشت «مسئولیت پذیران اجتماعی، گام اول توسعه» چه گذشت

همایش نکوداشت «مسئولیت پذیران اجتماعی، گام اول توسعه» با حضور مسئولان ملی و استانی و با تجلیل نمادین از مسئولیت پذیران اجتماعی در حوزه‌های محیط‌زیست، کارآفرینی، کتاب‌خوانی، قضاوت، ورزشی و پزشکی برگزار شد.

بنگاه، جامعه و محیط زیست، سه بعد انجام هر مسئولیت اجتماعی هستند

رئیس اتاق کرمان در این همایش با بیان اینکه هر فرد و سازمانی باید مسئولیت خود را در برابر دریافتی‌های مردم انجام دهد که در اتاق کرمان این کار در ادوار گذشته بنا گذاشته شده، گفت: سعی کردیم در ایفای وظیفه خود به‌خوبی تلاش کنیم که امیدوارم موفق عمل کرده باشیم.
سیدمهدی طبیب زاده، افزود: مسئولیت اجتماعی در ذهن بسیاری از افراد پرداختن به امور خیر برای بهداشت، درمان و یا تغذیه افراد نیازمند است در حالی که می‌توان در این حوزه مسئولیت‌های اجتماعی بیشتری را احصا و ایفا کرد.
وی بنگاه، جامعه و محیط‌زیست را سه بعد انجام هر مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: هدف ما تبلیغ و ترویج انجام بیشتر مسئولیت‌های اجتماعی در جامعه است.
رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه ما در قبال نسل آینده مسئول هستیم، بیان کرد: اتاق در ادامه مسیر خود در حال برنامه‌ریزی و ارائه طرح برای 20 تا 30 سال آینده توسعه استان، با وضعیت فعلی کشاورزی، معدن، آب و انرژی، محیط‌زیست و… است.
طبیب‌زاده تصریح کرد: کمتر کسی شناخت روشنی از انجام مسئولیت‌های اجتماعی دارد زیرا اگر این‌گونه بود کمتر نگران آینده بودیم.

اگر استان توسعه یافته می‌خواهیم باید به تک تک انجمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد بپردازیم

در ادامه این نشست رئیس سابق اتاق ایران و کرمان بیان کرد: فعالیت‌های اتاق کرمان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی از دوره پنجم در مسیر خوبی قرار گرفت، چند دهه در اتاق کرمان دنبال شده و امروز به تکامل رسیده است. محسن جلال پور، اظهار کرد: سال‌ها پیش به این نتیجه رسیدیم که اگر استان توسعه یافته می‌خواهیم باید به تک تک انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد بپردازیم تا رشد کنند و این اندیشه در انجام مسئولیت‌های اجتماعی به خوبی نمود داشت.
وی با تأکید بر اینکه جامعه رشد نمی‌یابد مگر با پرداختن به اصلی‌ترین نیازهای جامعه، افزود: هر کاری که با عنوان مسئولیت اجتماعی انجام می‌دهیم خیر و برکت آن به خود انسان برمی‌گردد و اگر به آن نپردازیم ضرر آن را نیز مشاهده می‌کنیم. جلال پور، در پاسخ به این پرسش که خیران چطور مالی را از خود جدا می‌کنند و می‌بخشند؟ گفت: چطور کشاورزی دانه گندم که ثروت اوست را در زیر خاک می‌کارد؟ چون می‌داند هفتاد برابر آن را برداشت می‌کند، ما نیز بارها مشاهده کرده‌ایم که بیش از 70 تا 700 برابر آنچه بخشیده‌ایم به ما بازگشته و اگر دریغ کرده‌ایم، ضرر دیده‌ایم.
این فعال اقتصادی کشور و کرمان ادامه داد: به‌عنوان مثال، راه‌اندازی بنیاد نفیس و بخش پیوند اعضای بیمارستان افضلی پور کار بزرگی بود که در دوره پنجم اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، به کمک خیرین وقت انجام شد، از آن پس به بعد حدود 10 نفر از پرسنل ما و اخیراً خود من از خدمات این مجموعه‌ها استفاده كردیم.

انجام مسئولیت اجتماعی، در راستای عمل به اخلاق و اقدامات بشردوستانه است

در ادامه این همایش رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران گفت: کرمان در همه حوزه‌ها و عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی پیشتاز بوده و هیئت نمایندگان اتاق کرمان مؤثرترین افراد در بین اتاق‌های کشور هستند. محمود اولیایی، با اشاره به اینکه یک حکمرانی مطلوب سه رکن حاکمیت، مردم و بخش خصوصی دارد که هر یک وظایفی بر عهده دارند، افزود: وقتی مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی مطرح می‌شود موضوعات خیریه به ذهن می‌رسد زیرا در طول تاریخ و فرهنگ ما همیشه بازاریان و تجار امور خیر را رهبری می‌کردند.
وی ادامه داد: از دهه 90 به بعد مفهوم جدید در حوزه بنگاه‌داری و مسئولیت جدید بنگاه‌ها آمده و چهار سطح برای مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها مطرح شده که علاوه بر ایجاد اشتغال و تأثیرگذاری در میزان درآمد ناخالص داخلی و رعایت الزامات قانونی، به رعایت موضوعات اخلاقی و اخلاق‌مداری و همچنین پرداختن به امور بشردوستانه در بالاترین سطح مسئولیت‌های اجتماعی تأکید شده است. رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران اظهار کرد: نکته کلیدی اینجاست که انجام مسئولیت‌های اجتماعی تا یک دهه پیش لطف بنگاه‌ها محسوب می‌شد اما اکنون جزء مسئولیت‌های آن‌هاست که در راستای عمل به اخلاق و اقدامات بشردوستانه است.
وی تصریح کرد: در 8 سال اخیر این رویکرد در دنیا پیشرفت کرده و بحث توسعه پایدار انسان و محیط‌زیست در انجام مسئولیت‌های اجتماعی و فعالیت بنگاه‌های اقتصادی مطرح شده که مبنای آن متعهد بودن در استفاده از ماشین‌آلات و کیفیت محصولات تولید شده است. اولیایی، خاطرنشان کرد: پیوند بین سازمان‌های مردم نهاد و بنگاه‌های خصوصی به‌صورت سیستماتیک و فرآیندی از جمله اهداف ما در اتاق ایران بوده که این موضوع قدرت حکمرانی را افزایش می‌دهد.

باید اطلسی از اقدامات در راستای مسئولیت اجتماعی تهیه کرد

مشاور عالی کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز در ادامه این نشست گفت: ضرورت بحث مسئولیت اجتماعی بدیهی، عقلی و انسانی است و اگر نباشد فعالیت‌های ما ابتر خواهد ماند. اردشیر گراوند، اظهار کرد: داشتن پیوست محیط‌زیست و پیوست اجتماعی، فرهنگی فعالیت بنگاه‌های اقتصادی پیش از راه‌اندازی است و اگر این پیوست‌ها وجود نداشته باشد تکلیف مسئولیت اجتماعی به خوبی مشخص نیست. وی با تأکید بر اینکه پیش از انجام هر اقدامی باید چرایی آن را بررسی کرد، افزود: باید اطلسی از اقدامات در راستای مسئولیت اجتماعی تهیه و مسیر را مشخص کرد زیرا گاهی برخی کارها را انجام ندادن خود نوعی مسئولیت است.

چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید

در ادامه همایش چهره ملی حوزه مسئولیت اجتماعی که ﺗﺠﺮﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺎ ﻗﺸﺮﻫﺎی آسیب‌پذیر را ﻃﯽ ﭘﻨﺠﺎه ﺳﺎل ﮔﺬﺷﺘﻪ در سازمان‌های ﻣﺨﺘﻠﻒ دارد، در تأکید ضرورت بحث مسئولیت اجتماعی گفت: نیکوکاری یک نیاز فطری است، اینجانب مددکار اجتماعی هستم و فعالیت‌های بسیاری داشته‌ام، اما نهایتاً به این نتیجه رسیده‌ام که چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید. خسرو منصوریان با اشاره به این‌که ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻫﻤﺴﺮ و دوﺳﺘﺎن، دو ﺳﺎزﻣﺎن ﻏﯿﺮاﻧﺘﻔﺎﻋﯽ، ﻏﯿﺮدوﻟﺘﯽ و عام‌المنفعه در تهران بنیان‌گذاری نموده‌اند (اﻧﺠﻤﻦ ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﮐﻮدﮐﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن ﺗﻮانﯾﺎب که ﺧﺪﻣﺎت توانپزشکی راﯾﮕﺎن را تا 15 سالگی به خانواده‌ها ارائه می‌دهد و اﻧﺠﻤﻦ ﺣﻤﺎﯾﺖ و ﯾﺎری آﺳﯿﺐ دﯾﺪﮔﺎن اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ (اﺣﯿﺎء) به‌منظور ﻣﻬﺎر آسیب‌های اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ)، خاطر نشان کرد که بهشت جایی است که انسان در آن دل‌خوش دارد و ما اکنون به دلیل اعتمادی که مردم به ما دارند، دل‌خوش داریم و آماده خدمت به مردم هستیم.
گفتنی است در این همایش از محمد سالاری فعال محیط‌زیست منطقه کلمرز کهنوج، وحید معاضد فوق تخصص خون و سرطان، حسین مولا فعال در حوزه ورزش ناشنوایان، امین ادهمی کارآفرین جوان، متولیان كتابخانه فاطمه‌ها و معصومه راسخ فعال کتاب‌خوانی در روستای دهگان کهنوج و روستای دهبکری بم، مجتمع نیكوكاری رعد و علی میرزابیگی و محمد اطمینان قضات استان كرمان، به‌عنوان مسئولیت پذیران اجتماعی تجلیل شد.
در حاشیه این همایش کارگاه آموزشی «تبیین مدل‌ها و ساز وکار همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد در پروژه‌های مسئولیت‌های اجتماعی شرکتی» برگزار گردید.

با هدف آشنایی بیشتر دانش‌آموزان نونهال با مسئولیت‌های اجتماعی و وظایف خود در قبال جامعه، مسابقه انشایی برگزار گردید و همزمان نفرات اول تا دهم پایه‌های مختلف شرکت‌کننده در این مسابقه معرفی و جوایزی به آن‌ها اهدا گردید.

مسئولیت‌پذیری

 

فرزاد اسعدی

دانش‌آموز پایه پنجم، مدرسه غیرانتفاعی مانی شاد

 

در هر جامعه برای مردم مسئولیت‌ها طبقه‌بندی شده است طبقه‌ها عبارت هستند: مسئولیت «خانواده، محله، شهر یا روستا، کشور.» در هر جامعه مسئولیت‌های مختلفی در نظر گرفته شده است، مثال: جامعه‌ی مورچه‌ها، در جامعه‌ی مورچه‌ها برای هر مورچه مسئولیت و وظیفه در نظر گرفته شده است. مثال دیگر: لانه‌ی زنبورها است در آن هم هر زنبور وظیفه‌ی خود را دارد. ما زمانی در یک جامعه مسئولیت داریم که عضو آن جامعه باشیم و اگر در آن جامعه عضو نباشیم در آن جامعه مسئولیت نداریم. اگر در جامعه‌ای عضو نباشیم حق دخالت در وظایف آن جامعه نداریم. اگر در یک جامعه مسئولیت‌ها به‌درستی انجام نشود آن جامعه از هم می‌باشد، ولی اگر در جامعه مسئولیت‌ها به‌درستی انجام شود آن جامعه سالم می‌ماند. ما در هر جامعه باید به مسئولیت و وظیفه خود عمل کنیم. هر مسئولیت در زمان مناسب و خاص خود باید انجام شود، مانند کارمندان یک شرکت. اگر ما در یک جامعه عضو باشیم باید با وظیفه و مسئولیت‌هایمان آشنا شویم و آن‌ها را بپذیریم، ولی اگر عضو آن جامعه نباشیم می‌توانیم به آن مسئولیت‌ها عمل نکنیم. هر جامعه شخصی دارد که از لحاظ انجام مسئولیت و وظیفه ناتوان است مانند یک نوزاد یا یک فرد بیمار. همه ما مسئولیت داریم. یکی دیگر از مسئولیت‌ها، مسئولیت عمومی است. جامعه عمومی به جامعه‌هایی می‌گویند که همه در آن عضو هستند و ما هم عضو جامعه عمومی هستیم مثال: شهر یا محله. ما در جامعه عمومی زندگی می‌کنیم و باید مسئولیت‌هایش را بپذیریم و اگر به مسئولیت‌ها عمل نکنیم کسانی که در آن جامعه هستند اذیت می‌شوند.

تعهد درونی

آناهیتا احمدی

دانش‌آموز پایه چهارم، مدرسه دخترانه شهید مهدوی

مسئولیت‌پذیری در جامعه به پیشرفت انسان در زندگی فردی و اجتماعی بسیار کمک می‌کند. واژه‌ی مسئولیت‌پذیری به معنای تعهد درونی است که انتظار می‌رود انسان آن را انجام دهد. من به‌عنوان یک دانش‌آموز ابتدایی وظایف و تعهداتی در جامعه دارم که اگر به آن‌ها به‌خوبی عمل کنم به آبادانی کشورم کمک خواهم کرد. من به‌خوبی می‌دانم جنگل‌ها ریه‌های سرزمین ما هستند هوا را تصفیه می‌کنند و به ما انسان‌ها قدرت تازه می‌بخشند، پس من هرگز به ریه‌های زمین آسیب نمی‌زنم. من هرگز به خاطر یک ساعت تفریح درختان را به آتش نمی‌کشم، دریاچه‌هایش را آلوده نمی‌کنم و مراقبم تا محیط‌زیست اطرافم را تمیز نگه ‌دارم که با این کار میراث زیبایی برای آیندگان خواهیم گذاشت. من به‌خوبی می‌دانم اگر خوب درس بخوانم در درجه اول فرد مفیدی در جامعه‌ام تبدیل می‌شوم به‌علاوه دوست دارم پدر و مادرم به من افتخار کنند. ما آینده‌سازان کشورمان ایران هستیم و موفقیت و پیشرفت وطن من در گروی تلاش من در تحصیل است. من به‌خوبی می‌دانم لازم نیست که برای تمرین مسئولیت‌پذیری از دیگران شروع کنیم. از خودمان که شروع کنیم مطمئن هستم نفعش هم به دیگران می‌رسد. به این هم فکر نمی‌کنم کاری که مسئولیت‌اش را به عهده می‌گیرم چقدر می‌تواند مهم باشد. حتی کارهای کوچک را هم می‌توان با حس مسئولیت بزرگ انجام دهیم. من به‌خوبی می‌دانم اگر به اموال بیت‌المال که در جامعه من برای استفاده همه می‌باشد، آسیبی بزنم احساس عذاب وجدان خواهم داشت؛ بنابراین تعهد دارم که از اموال بیت‌المال در جامعه به‌خوبی استفاده کنم و مراقب آن‌ها باشم. زمانی حال من خوب و عالی است که وظایف، تعهدات و مسئولیت‌های خودم را به‌درستی انجام دهم و سعی می‌کنم در برابر مشکلات جامعه بی‌تفاوت نباشم و فکر کنم تا با کمک و یاری یکدیگر مشکلات را حل کنیم. همان‌طور خداوند در قرآن کریم اشاره می‌کند: «هُوَ اَنْشَأکُمْ مِنَ الارضِ واستَعْمَرَکُمْ فیها» اوست که شما را از زمین آفرید و آبادی آن را به شما واگذاشت؛ بنابراین قطعاً جامعه من زمانی به پیشرفت و آبادانی خواهد رسید که تک‌تک ما احساس کنیم در یک خانواده زندگی می‌کنیم و هر کدام از ما نقش بسیار مهم و کلیدی را ایفا می‌کنیم بنابراین با این تفکر به اهداف بلندبالا به‌مثابه بلندی قله دماوند سرزمینم خواهیم رسید و از سختی‌ها و مشکلات عبور خواهم کرد.

جامعه پویا و خلاق

الناز بحرینی

دانش‌آموز پایه پنجم، مدرسه شاهد

«ما عضوی از جامعه هستیم» پس باید وظایف و مسئولیت‌هایی در قبال جامعه آشنا باشیم. جامعه‌ای پویا و خلاق است که افراد آن جامعه وظایف و مسئولیت‌های خود را بدانند و به آن عمل کند. جامعه افراد متفاوتی دارد که هرکدام عقاید و ادیان متفاوتی دارند، همچنین پوشش و زبان متفاوتی دارند. ما به‌عنوان یک فرد جامعه وظیفه داریم که به آداب‌ورسوم و عقاید جامعه احترام بگذاریم تا خدای ناکرده باعث دلخوری و رنج آن‌ها نشود و با هم دوست و برادر باشیم. اگر کسی از افراد جامعه نیاز به کمک داشت مانند افراد پیر و ناتوان یا نابینا به آن‌ها کمک کنیم و به حقوق شهروندان احترام بگذاریم و با بوق زدن بی‌مورد در خیابان یا بلند کردن صدای ضبط و رادیو ماشین آلودگی صوتی ایجاد نکنیم. در رانندگی پشت خط عابر پیاده توقف کنیم و مراقب افراد نابینا باشیم. در تمیز نگه‌داشتن شهرمون کوشا باشیم تا زحمت رفتگران زیاد نشود. زباله‌ها را در منزل تفکیک کنیم تا بازیافتی‌ها دوباره به چرخه برگردند و بارها از آن‌ها استفاده شود. در مصرف آب برق گاز صرفه‌جویی کنیم جامعه‌ای که هم مسئولیت و وظایف خود را بشناسد و به آن عمل کنند بسیار زیبا و لذت‌بخش است که برای خود و دوستانم این نوع زندگی را آرزو دارم.

مسئولیت من در قبال جامعه

آنیتا ترک آبادی

دانش‌آموز پایه پنجم، مدرسه شهید مهدوی

من آنیتا ترک آبادی هستم؛ دانش‌آموز کلاس پنجم، امروز که می‌خواستم درباره‌ی مسئولیت‌های خودم در اجتماع انشا بنویسم؛ خیلی فکر کردم؛ که چه مسئولیت‌هایی تا به امروز داشته‌ام. یاد یک خاطره افتادم که به نظر خودم مسئولیت مهم من در قبال اجتماع و دوستانم بود. من کلاس دوم بودم و هنوز بیماری کرونا شروع نشده بود. زنگ تفریح در گوشه‌ی حیاط مدرسه دوستم را دیدم که گریه می‌کرد؛ و از رفتار یکی از همکلاسی‌هایمان ناراحت بود. کنار او رفتم و از او خواستم که اگر دوست دارد؛ درباره‌ی علت ناراحتی‌اش با من صحبت کند. وقتی او ماجرا را برایم تعریف کرد؛ یاد حرف‌های مادرم افتادم که برایم از روش‌های کنترل خشم و احساسات و همدلی گفته بود. او این روش‌ها را در کلاس‌های مشاوره مدرسه یاد گرفته بود. به دوستم روش تنفس دیافراگمی را یاد دادم و همچنین از او خواستم بلند شود و همراه من کمی قدم بزند. در هنگام قدم زدن درباره‌ی احساس و ناراحتی او با او همدلی کردم؛ و به او گفتم من هم این تجربه و احساس را داشته‌ام و این روزهای سخت را تجربه کردم با حرف‌های من حال دوستم، بهتر شده بود. بعد از چند روز با دوستم پیش آن همکلاسی رفتیم و دوستانه با او صحبت کردیم؛ و متوجه شدیم که او هم ناراحت است؛ و نمی‌خواسته این اتفاق پیش آید. ما هنوز در یک کلاس هستیم و هر سه دوستان خیلی خوبی هستیم. من هنوز آن احساس خوب را به یاد می‌آورم. خوشحالم که نسبت به ناراحتی دوستم بی‌تفاوت نبودم و توانستم به او کمک کنم. از آن روز یاد گرفتم که همیشه می‌توانم کلی آدم باشم؛ و به همه تا جایی می‌توانم کمک کنم. می‌توانم در جامعه در نقش دوست، هم‌کلاسی، همدل و همراه باشم. وقتی من نسبت به جامعه و اجتماع بی‌تفاوت نباشم و واقعاً «کلی آدم باشم» دیگر مهم نیست کوچک باشم؛ مهم این است بتوانم برای همه‌ی انسان‌ها و موجودات زنده، فقط یک آنیتا نباشم؛ بلکه کلی آنیتا در نقش‌های مختلف باشم؛ تا هم حال خودم خوب باشد و هم حال دیگران. این بود خاطره و انشاء من درباره‌ی مسئولیت‌پذیری من در اجتماع؛ امیدوارم همیشه کلی آدم و کلی آنیتا باشم.

ما و مسئولیت اجتماعی

رضا تقاصی

دانش‌آموز پایه ششم، مدرسه آرمان دانش

سلام من رضا هستم دانش‌آموز کلاس ششم دبستان. پدر من در اداره‌ای کار می‌کند که بخشی از وظایف او رسیدگی به امور نیازمندان است. یک روز که پدرم برای سرکشی به یک خانواده‌ی نیازمند می‌رفت من هم یکی از عروسک‌هایی را که تازه خریده بودم و آن را خیلی دوست می‌داشتم به او دادم و از او خواستم آن را از طرف من به کودک آن خانواده هدیه بدهد. آن روز پدرم گفت: «آفرین پسرم! تو امروز یکی از مسئولیت‌های اجتماعی خود را در قبال نیازمندان انجام دادی.» من پرسیدم مسئولیت اجتماعی یعنی چه؟ پدرم پاسخ داد مسئولیت اجتماعی یعنی وظیفه‌ی ما در قبال افراد و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم. مثلاً ما وظیفه داریم از محیط‌زیست اطرافمان مواظبت کنیم و به آن آسیب نرسانیم و این موضوع را به دیگران هم تذکر دهیم. حقوق دیگران را رعایت کنیم. به نیازمندان کمک کنیم در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم و چیزهایی از این قبیل. اگر این کارها را انجام ندهیم کسی ما را تنبیه یا جریمه نمی‌کند ولی ما با این رفتار شخصیت خود را در اجتماع نشان می‌دهیم. من هم به‌عنوان یک دانش‌آموز وظیفه دارم مدرسه‌ی خود را تمیز نگه دارم، وسایل مدرسه را مانند وسایل خود حفظ کنم و آن‌ها را خراب نکنم. در مسیر مدرسه تا خانه زباله نریزم. بر روی دیوارهای مدرسه و خیابان چیزی ننویسم و این‌گونه وظیفه‌ی اجتماعی خود را در قبال جامعه‌ام به‌عنوان دانش‌آموز نشان دهم.

جامعه و مسئولیت ما

علی دریجانی

دانش‌آموز پایه ششم، مدرسه پیام هدایت بم

هر شهروندی که در یک جامعه زندگی می‌کند یک مسئول محسوب می‌شود. مسئولیت اجتماعی به‌عنوان یک چهارچوب و قانون اخلاقی شخص را متعهد می‌سازد که به امور اجتماعی که منفعت آن‌هم به شخص و هم به جامعه می‌رسد را به‌خوبی انجام دهد. پس یک فرد یا یک شهروند مسئول باید مشکلات و مسائل اجتماعی را به‌عنوان حیات اجتماعی خویش بپذیرد و نسبت به مسئولیت خود در جامعه سهل‌انگاری نکند زیرا آسیب‌های این سهل‌انگاری اول به شخص و بعد برای جامعه بسیار مضر است. یکی از مسئولیت‌های شخصی که من در جامعه به آن اعتقاد دارم کمک به طبقه‌ی فقیر و آسیب‌پذیر جامعه است من دوست دارم به هر نحوی که می‌توان قشر ضعیف در جامعه را کمک کنم از جمله اینکه بتوانم به بچه‌هایی که هم سن خودم یا کوچک‌تر هستند سواد بیاموزم یا اینکه در حد توانم امکانات تحصیلی را برای آن‌ها فراهم کنم زیرا دوست دارم آن‌ها سواد کافی داشته باشند. اگر همه‌ی ما در قبال دیگر همشهریانمان احساس وظیفه و مسئولیت داشته باشیم قطعاً ما جامعه‌ای با امکانات بسیار خوب و همشهریانی با افکار و فرهنگ بسیار عالی خواهیم داشت.

جامعه و ما

علی دهقان پور

دانش‌آموز پایه چهارم، مدرسه شاهد عنبرآباد

من علی دهقان پور پایه چهارم از دبستان پسرانه شاهد عنبرآباد هستم. پدرم معلم است و مادرم خیاط. هر دو نفر والدینم به شغلشان خیلی اهمیت می‌دهند زیرا در قبال شغلشان احساس مسئولیت فراوانی دارند. همه ما در قبال مسئولیتی که در جامعه بر عهده‌مان است وظایفی داریم که باید تمام تلاشمان را برای درست انجام دادن این وظایف به کار ببریم. مهم نیست که ما چه مسئولیتی در جامعه داریم مهم انجام دادن درست وظایفمان می‌باشد. در حال حاضر که من دانش‌آموز هستم سعی در درس خواندن دارم تا در آینده نزدیک فرد مفیدی برای جامعه‌ام باشم. همیشه سعی کرده‌ام مسئولیت‌پذیری را از مادرم که شغلش خیاطی است یاد بگیرم. او همیشه کارش را با عشق و علاقه انجام می‌دهد و شب‌ها تا دیروقت خیاطی می‌کند. بارها به خودم گفته‌ام کاش همه مثل مادرم به شغلشان اهمیت می‌دادند. من برای اینکه بتوانم خستگی را از او دور کنم سعی می‌کنم در انجام کارهای خانه به او کمک کنم تا در قبال زحماتی که برای من می‌کشد از او سپاسگزاری کرده باشم. همسایه ما رفتگر شهرداری است پسرش سعید می‌گوید پدرم شب‌ها تا دیروقت مشغول جارو زدن زباله‌هایی است که عابرین در خیابان می‌ریزند. وقتی که شب‌ها به خانه می‌آید من دست‌های پینه‌بسته‌اش را کرم می‌زنم تا پدرم دردش را تحمل کند. من همیشه آرزو می‌کنم مردم به وظیفه اجتماعی خودشان عمل کنند و آشغال‌هایشان را در سطل زباله بریزند تا پدر سعید شب‌ها زودتر به خانه برگردد و بتواند با سعید و خواهر کوچکترش بازی کند. در پایان انشایم آرزو می‌کنم که همه مردم به‌درستی وظایف خود را انجام دهند تا ما شاهد ایرانی آباد باشیم.

جامعه و مسئولیت ما

پارسا ذوالعلی

دانش‌آموز پایه چهارم، مدرسه گل‌های معلم

یک روز صبح که با مامانم به مدرسه می‌رفتم چند تا بچه هم سن و سال خودم را دیدم که بدون کفش و با سر و وضع نامرتب توی خیابون بودند یکی مشغول زباله جمع کردن بود، یکی چند تا شاخه گل دستش بود و به ماشین‌هایی که از خیابان رد می‌شدن گل می‌فروخت و یکی هم یک آبپاش و دستمال دستش بود و هر بار که چراغ راهنمایی قرمز می‌شد یک قسمت از شیشه ماشین‌ها را تمیز می‌کرد و بعضی ماشین‌ها هم برای این کار به او پول می‌دادند. خیلی دلم براشون سوخت مگر این بچه‌ها نباید الان مدرسه باشند، کار کردن خیلی برایشان زود بود. توی این هوا لباسشان هم اصلاً مناسب نبود و ممکن بود سرما بخورند خیلی دلم گرفت، از مادرم پرسیدم مامان این بچه‌ها مگر پدر و مادر ندارند که الان اینجا هستند و در این هوا کار می‌کنند؟ مادرم گفت امروز وضعیت این بچه‌ها این شده چون یک روزی یک نفر در این شهر باید کاری انجام می‌داده که نداده است. خیلی نفهمیدم منظورش چی بود برای همین از او خواستم که بیشتر برای من توضیح دهد. مادرم گفت ببین عزیزم همه ما در مقابل شهر و کشور و جامعه خودمان مسئول هستیم هر کدام از ما یک وظیفه داریم که اگر آن را انجام ندهیم جامعه‌مان به هدف خود نمی‌رسد و رشد نمی‌کند به این وظیفه، مسئولیت اجتماعی می‌گویند. من مقابل جامعه خودم مسئولم چون من مثل یک چرخ از یک ماشین هستم که اگر وظیفه خود را ندانم کل ماشین به مقصد نمی‌رسد. اگر قرار است کشور من ۲۰ سال آینده به‌جای بالاتری برسد من باید بدانم که امروز وظیفه‌ام چیست و چه کاری باید انجام دهم؟ تا نتیجه آن بیست سال دیگر دیده شود.
پدر بزرگم که الان پیش خداست گاهی شعری زیر لب می خواند: تو که از محنت دیگران بی غمی /
نشاید که نامت نهند آدمی
راستش آن روزها معنی‌اش را درست نمی‌فهمیدم روزی از معلممان پرسیدم، گفت: یعنی همه آدم‌ها باید مثل خودم برای من محترم باشند و همان‌قدر که خودم را دوست دارم دیگران را هم دوست داشته باشم. به قول پیامبر مهربانی (ص) هرچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند.

جامعه و مسئولیت ما

نادیا معاذالهی

دانش‌آموز پایه چهارم، مدرسه شاهد

یک انسان مسئولیت‌پذیر همیشه مسائل اجتماعی را بـــــه‌عنــــــوان زنــــــدگی اجتمــــــــــاعی خویـــــــــش می‌پذیرد و نسبت به مســـــئولـــیت‌های خــــود کوتاهی نمی‌کند چون از تأثیر نقش خود بر بهتر شدن جامعه آگاه است وقتی ما در برابر جامعه خود احساس مسئولیت می‌کنیم با شرکت در فعالیت اجتماعی به بهتر شدن زندگی افراد جامعه کمک می‌کنیم و نسبت به مشکلات افراد جامعه بی‌تفاوت نیستیم و تلاش می‌کنیم در بهتر شدن زندگی افراد مثلاً ما در برابر مدرسه، خانواده و محیط‌زیست خود مسئول هستیم و نسبت به جامعه و افراد جامعه نیز مسئولیم. محیط‌زیست نیکوکاری و شرکت در مراسمات اجتماعی از مهم‌ترین مسئولیت‌های اجتماعی است با توجه به کاهش بارندگی و پایین رفتن سطح آب زیرزمینی ما در برابر نسل آینده مسئول هستیم و باید از مصرف بیش‌ازحد آب جلوگیری کنیم و در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم و همچنین نباید مواد مضر را وارد آب کنیم و همچنین آلودگی هوا باعث به خطر افتادن سلامتی می‌شود ما نباید هوا را آلوده کنیم سوزاندن و قطع درختان باعث آلودگی و کاهش اکسیژن هوا می‌شود ما نباید درختان را قطع کنیم.

حس خوب انجام وظیفه

امیرمهدی مهدی زاده

دانش‌آموز پایه پنجم، مدرسه غیرانتفاعی مانی شاد

مسئولیت‌پذیری یا به عبارتی حس مدیریت کردن کاری که به ما سپرده می‌شود باید طوری انجام گیرد که اگر کار کوچکی هم به ما سپرده می‌شود با حس مسئولیت سنگین انجام گیرد نتایج آن نه‌تنها شامل خودمان بلکه دیگران هم سود می‌برند یادم می‌آید تابستان سال گذشته به‌اتفاق خانواده‌ی عمو جانم به مسافرت رفتیم؛ و در این مسافرت پدر مسئول رانندگی بود مادر مسئول تهیه و تنظیم برنامه‌ی غذایی صبحانه = ناهار و شام بود و برادر بزرگترم مسئول گذاشتن هر وسیله‌ای که از ماشین برمی‌داشتیم او دوباره در جای خودش بگذارد. من هم مسئول مرتب کردن داخل ماشین و همچنین گذاشتن بطری‌های آب در ماشین و آماده کردن محلی برای گذاشتن زباله‌های داخل ماشین بودم و اکنون می‌خواهم توضیح دهم که اگر هر شخص کار خود را به‌درستی انجام دهد نتیجه‌اش نه‌تنها شامل خودش بلکه شامل جامعه هم می‌شود مثلاً پدرم اگر با سرعت مجاز رانندگی نمی‌کرد چه اتفاقی می‌افتاد هم خودش و خانواده‌اش دچار مشکل می‌شدند ممکن بود در حین رانندگی به تابلوهای راهنمایی و رانندگی آسیب بزند و با این کار بقیه‌ی رانندگان در مسیر دچار مشکل می‌شدند. یا اگر هر کدام از ما زباله‌ها را از ماشین بیرون پرت می‌کردیم به محیط‌زیست آسیب می‌رساندیم می‌خواهم این را بگویم همین مسئولیت‌های کوچک را اگر به‌درستی انجام دهیم می‌شود حس خوب انجام وظیفه پس در جامعه‌ای که ما زندگی می‌کنیم افرادی که به‌عنوان مسئول برگزیده می‌شوند باید با تمام قوا انجام وظیفه کنند تا هم کشور و هم جامعه چهره‌ی خوبی را به دیگران نشان دهد به قول یک ضرب‌المثل قدیمی که می‌گوید به خاطر میخی نعلی افتاد به خاطر نعلی اسبی افتاد به خاطر اسبی سواری افتاد به خاطر سواری جنگی شکست خورد و همه‌ی این‌ها به خاطر کسی بود که میخ را خوب نکوبیده بود.

فرصت های تجاری کرمان و پاکستان بررسی شدند

(02 مهر،1401)

فرصت‌های تجاری کرمان و پاکستان در نشستی با حضور رئیس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان و جمعی از فعالان اقتصادی استان بررسی شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: از حدود یک میلیارد دلار صادرات ایران به پاکستان فقط 34 میلیون دلار سهم استان کرمان است که باید اقدامات لازم برای افزایش مبادلات تجاری صورت گیرد. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه رشد اقتصادی پاکستان بیش از 3 درصد و فراتر از میانگین جهانی است، افزود: تأمین برخی کالاهای مصرفی پاکستان در استان کرمان امکان‌پذیر است و می‌توان از بازار این کشور برای صادرات کاشی و سرامیک، سیمان، موادغذایی، محصولات کشاورزی، انرژی، زغال‌سنگ و… استفاده کرد.
در ادامه این نشست رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان گفت: پاکستان با 230 میلیون نفر جمعیت، 22 میلیارد دلار صادرات و 45 میلیارد دلار واردات دارد و در حال حاضر نرخ رشد 3.9 درصد، نرخ تورم 8.8 درصد، نرخ بیکاری 6 درصد و نرخ بهره 7 درصد را تجربه می‌کند. عبدالحکیم ریگی افزود: ایران کالاهایی مانند برنج، گوشت و دام، کنجد و میوه‌های گرمسیری را از پاکستان وارد و در مقابل کاشی، سرامیک، سیمان و سایر مصالح ساختمانی را به پاکستان صادر می‌کند و هیچ ممنوعیت گمرکی برای کالای وارداتی به پاکستان وجود ندارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: انرژی‌های تجدیدپذیر از وزارت نیرو خارج شوند

(02 مهر،1401)
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درگیری‌های درون‌گروهی در وزارت نیرو جریان انرژی کشور را زمین گذاشته است، گفت: پیشنهاد می‌شود انرژی‌های تجدیدپذیر از وزارت نیرو خارج و زیرمجموعه وزارت نفت یا مجموعه دیگری قرار گیرد.

در این نشست استاندار کرمان با اشاره به پژوهشی بین‌المللی گفت: سهم برق در تولید انرژی در سال 2020 میلادی 20 درصد بوده که در سال 2050 میلادی به 50 درصد افزایش خواهد یافت که در این بین سهم انرژی خورشیدی 6 برابر خواهد شد و همین موضوع نشان می‌دهد که در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر هر چه دیرتر اقدام کنیم فاصله ما با برخی کشورها بسیار بیشتر خواهد شد. رئیس اتاق کرمان همچنین گفت: استان کرمان از نظر برخورداری از انرژی خورشیدی شرایط مناسبی دارد و مسئولان استان نیز اراده و علاقه‌مندی جدی در این زمینه دارند، اما چرا این ظرفیت‌ها منجر به جایگاه مناسب استان در این حوزه نشده است؟

7 تشکل جدید در اتاق کرمان راه‌اندازی می‌شود

(12 مهر، 1401)

مدیر دفتر تشکل‌های اتاق کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر 16 تشکل رسمی در حال فعالیت هستند، از تشکیل 7 تشکل دیگر با عناوین شرکت‌های بیمه استان، جوانان کارآفرین، کسب‌وکارهای خانگی، اخلاق حرفه‌ای، برند و بسته‌بندی و مدیران کنترل کیفیت جنوب استان کرمان خبر داد. در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: ما به تشکل‌گرایی به‌عنوان قرار داشتن در مسیر توسعه پایدار، هم‌افزایی و مشارکت در خرد جمعی اهمیت می‌دهیم به‌طوری که مدیریت و ساختمان جدا برای تشکل‌های استان در نظر گرفتیم. سیدمهدی طبیب زاده بیان کرد: اگر چه استقبال فعالان اقتصادی از عضویت در تشکل‌ها مطلوب نیست اما همین تعداد تشکل نیز بر اساس آسیب‌شناسی و نیاز تشکیل شده است.
گفتنی است در این نشست روسا و اعضای تشکل‌های زیرمجموعه اتاق کرمان مواردی مانند تسهیل در شرایط عضویت در تشکل‌ها، رفع مشکل داشتن مدرک تحصیلی برای عضویت در تشکل‌ها، تعامل بیشتر با انجمن‌های استانی و … را خواستار شدند.

دستورالعمل استفاده از معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان تهیه می‌شود

(14 مهر، 1401)

در دهمین نشست تجمیعی کمیته تسهیل کسب‌وکار، اشتغال آفرینی و حمایت قضایی استان با حضور اعضای کمیته، مقرر شد دستورالعمل مربوط به تبصره «س» ماده 31 قانون تسهیل و رفع موانع تولید با موضوع استفاده شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از معافیت‌های مالیاتی در استان کرمان تهیه شود.
دبیر اجرایی مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان در این نشست گزارشی از روند پیگیری و میزان پیشرفت فعالیت‌های کمیته ارائه کرد. عباس عسجدی گفت: بر اساس مصوبات نشست گذشته، برای اجرایی شدن سه مصوبه، نیازمند پیگیری در سطح ملی هستیم. وی افزایش فرصت تکمیل مدارک برای دریافت تسهیلات، تعیین امین بانک و سرعت بخشیدن در ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله این مصوبات عنوان کرد. عسجدی، همچنین از توافق اولیه برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان با یکی از بانک‌های استان خبر داد.

تأمین اجتماعی بررسی شد

(19 مهر، 1401)

نشست هم‌اندیشی برای بررسی نحوه تشخیص واحدهای بحرانی برای تقسیط بدهی تأمین اجتماعی توسط مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان با حضور عباس جبالبارزی عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان و نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی، خانه صنعت و معدن و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد.
در این نشست پیشنهاد شد بدهی واحدها یا بنگاه‌های اقتصادی تا سقف 60 میلیون تومان از طریق خوداظهاری و ارائه مدارک از جمله تقسیط نامه سابق از طریق سامانه الکترونیک اتاق بررسی شود. همچنین برای تقسیط بدهی واحدها یا بنگاه‌های اقتصادی از 60 میلیون تومان تا 120 میلیون تومان، علاوه بر مدارک مذکور، نامه کتبی از دستگاه‌های متولی مانند فرمانداری، بخشداری و دهیاری مربوطه مبنی بر بحرانی بودن بنگاه ارائه شود.

اتاق کرمان آمادگی خود را برای همکاری با مرکز کشاورزی و غذا ایران اعلام کرد

(19 مهر،1401)
رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان به‌ویژه کمیسیون کشاورزی و فعالان این حوزه آمادگی خود را برای همکاری با کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل (ICC) در زمینه راه‌اندازی هاب بین‌المللی کشاورزی و غذا اعلام می‌کند.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست جمعی از فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی کرمان با دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل افزود: با عضویت در این مرکز به شبکه گسترده‌ای از اقتصاد دنیا متصل خواهیم شد و بستری برای توسعه ارتباطات اقتصادی بین‌المللی و اعتباربخشی به شرکت‌ها فراهم می‌شود.

در ادامه این نشست دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با بیان اینکه نگاه اتاق کرمان به برخی مسائل در سطح بین‌المللی است، اظهار کرد: با عضویت اتاق کرمان در ICC تاکنون سه دوره آموزشی برای این مجموعه برگزار شده و زمینه همکاری با اتاق کرمان بسیار خوب است. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان همچنین گفت: با عضویت در مرکز هاب بین‌المللی کشاورزی و غذا می‌توانیم برای اجرای بهینه‌سازی مصرف، تغییر الگوی کشت، اطلاع از آخرین قوانین و مقررات و فناوری‌های نوین مربوط به صادرات و بسته‌بندی از جدیدترین اطلاعات و راهکارها استفاده کنیم. وی ادامه داد: استان کرمان در تولید محصولات مختلفی مانند پسته، خرما، گردو و … رتبه های خوبی در کشور یا دنیا دارد، اما برای استفاده بهتر از این ظرفیت‌ها باید بهره‌وری را افزایش داد و به فکر کشت‌های فراسرزمینی بود.
گفتنی است شرکت‌ها و مجموعه‌های مختلف بخش خصوصی می‌توانند با عضویت در کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی از خدماتی مانند مشاوره‌های حقوقی، حمل‌ونقل، گمرکی، بانکی، بیمه، مالیاتی و سایر موارد بهره‌مند شوند.

رئیس اتاق کرمان: صنایع کوچک و متوسط رها شده‌اند

(23 مهر،1401)
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه صنایع کوچک و متوسط از زیرمجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت خارج شده‌اند و به شرکت شهرک‌های صنعتی پیوسته‌اند، گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی به دلیل نداشتن امکانات، توان اداره صنایع را ندارد و رهاشدگی صنایع در کرمان بسیار مشهود است.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان حوزه صنعت و معدن افزود: تمرکز فعالیت‌های صنعتی در چهار شهرستان شهربابک، رفسنجان، سیرجان و زرند است و همچنین عمده ارزش افزوده در حوزه‌های فولاد، مس و خودروسازی ایجاد می‌شود.

در ادامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در قانون جدید اتاق بازرگانی مشکلات و معضلات قبلی کنار گذاشته شده و ظرفیت‌ها لحاظ شده است، گفت: اتاق کرمان بازوی توانمندی برای اتاق ایران است و در همه حوزه‌ها مانند تعداد اعضا، حجم فعالیت‌های اقتصادی، درآمدزایی، پژوهش و تحقیق جز 5 اتاق برتر کشور محسوب می‌شود و کمتر سرفصلی در چهار وزارتخانه مطرح حوزه‌های اقتصادی وجود دارد که اتاق کرمان به‌صورت تخصصی و کارشناسی به آن نپرداخته باشد.
گفتنی است در این نشست برخی فعالان حوزه‌های صنعت و معدن از بخش خصوصی و دولتی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

پاویون اتاق کرمان در نمایشگاه تخصصی دانش‌بنیان

(24 مهر، 1401)

پاویون اتاق کرمان در اولین نمایشگاه تخصصی دانش‌بنیان، معدن، صنعت و حمل‌ونقل از 23 تا 26 مهرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب شرق دایر گردید.
پنج شرکت از شرکت‌های زیرمجموعه انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان در غرفه اتاق کرمان و با محوریت انجمن به ارائه خدمات و معرفی بیشتر فعالیت‌های خود پرداختند. رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به اینکه 69 شرکت دانش‌بنیان در استان داریم که 20 تا 30 درصد آن‌ها غیرفعال هستند، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان از نظر فنی پیشرفته و فعالند اما در مارکتینگ و تجاری‌سازی با مشکلاتی روبرو هستند که برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند در این زمینه به آن‌ها کمک کند.

پاویون استان کرمان در نمایشگاه سراسری کیش اینوکس برپا شد

(26 مهر، 1401)

پاویون استان کرمان متشکل از اتاق کرمان، شهرداری کرمان، منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، مركز خدمات سرمایه‌گذاری و ارگ بم با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان در نمایشگاه کیش اینوکس برپا گردید.
استاندار کرمان در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس و در نشست با اعضای هیئت نمایندگان و برخی مدیران دولتی استان گفت: در سال جاری محتواسازی خوبی برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان صورت گرفته و هر چقدر در این حوزه پروژه‌ها با توضیحات کامل، اطلاعات از همه جنبه‌ها، مشاوره دادن و توجیه‌های اقتصادی و فنی در اختیار شرکت‌های بزرگ و سرمایه‌گذاران قرار گیرد، امکان جذب سرمایه‌گذار بیشتر خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: نمایشگاه کیش اینوکس با حضور سرمایه‌گذاران، هلدینگ های بزرگ، بانک‌ها و بیمه‌ها هر ساله برگزار می‌شود و در ادامه فعالیت‌ها پس از برگزاری همایش کرمان آیدکس تصمیم گرفته شد، فرصت‌های کرمان در سطح سراسری در این نمایشگاه ارائه شود. گفتنی است در این نشست در رابطه با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های احداث مرکز دیابت و دهکده‌های گردشگری و توسعه صنایع جانبی مواردی مطرح شد.

نایب‌رئیس اتاق ایران: فرصت‌های سرمایه‌گذاری کرمان در اتاق ایران ارائه شود

(27 مهر، 1401)

نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان را در تهران و اتاق ایران برگزار کنید زیرا هم شرکت‌های مختلف می‌توانند آسان‌تر در آن شرکت کنند و هم زمینه معرفی فرصت‌ها بیشتر فراهم است.
حسین سلاح ورزی، در پنل تخصصی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان در نمایشگاه کیش اینوکس 2022 با حضور استاندار و معاون اقتصادی استانداری کرمان، رئیس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان و برخی مدیران دولتی حوزه اقتصاد استان افزود: باید برای جذب سرمایه‌گذار نوآوری در ابزارهای تأمین مالی داشته باشیم و با تشکیل شرکت‌های سهامی پروژه در روند سرمایه‌گذاری تسهیل و تسریع ایجاد کنیم.

سه شرکت کرمانی صادرکننده نمونه ملی شدند

(04 آبان، 1401)

سه شرکت کرمانی صنایع مس ایران، توسعه آهن و فولاد گل‌گهر و بازرگانی زرگرزاده در بیست‌ و ششمین سالروز ملی صادرات به‌عنوان صادرکننده نمونه ملی در سال 1401 معرفی و توسط رئیس‌جمهور تقدیر شدند.
در بیست‌‍ و ششمین مراسم روز ملی صادرات، از ۵۷ صادرکننده نمونه سال 1401 کشور توسط رئیس‌جمهور تقدیر شد که این شرکت‌ها از میان ۶۱۲ شرکت در ۶۹ گروه کالایی انتخاب شده‌اند. این مراسم با حضور مسئولان ارشد اجرایی کشور ازجمله رئیس‌جمهور، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وی، رئیس اتاق ایران و صادرکنندگان نمونه و ممتاز برگزار شد.

استفاده از برخی ظرفیت‌های قانونی اشتغال ایجاد می‌کند

(07 آبان، 1401)

سیدمهدی طبیب زاده در هفتاد و هشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع مهارت‌آموزی افزود: بیشتر اوقات گمان می‌شود که ایجاد اشتغال صرفاً با سرمایه‌گذاری‌های بزرگ ممکن است در حالی که استفاده از ظرفیت‌های قانونی، افزایش بهره‌وری و دانش‌بنیان کردن کسب‌وکارها می‌تواند به ایجاد اشتغال‌های ارزان نیز منجر شود.
در ادامه این نشست سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان، پشتیبانی تسهیلاتی و لجستیکی را برای فعالیت‌های مهارتی لازم عنوان و بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در برنامه‌های نظارتی خود، موضوع هدف‌گذاری برنامه ششم را برای تحقق سهم 30 درصدی آموزش‌های مهارتی در آموزش عالی پیگیری کند. حسین مهرابی افزود: همچنین موضوع تسهیلات مربوط به تبصره 18 برای دانشگاه‌ها و سازمان فنی و حرفه‌ای در سال گذشته محقق نشده که امیدواریم امسال پیگیری شود.
گفتنی است در این نشست گزارش‌هایی با موضوع ارائه نتایج پروژه نیازسنجی آموزشی واحدهای صنعتی کرمان، واکاوی علل استقبال ضعیف کسب‌وکارهای استان از دستورالعمل مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی و اقدامات در خصوص پیاده‌سازی نظام صلاحیت حرفه‌ای در استان و راهکارهای پیشنهادی ارائه شد.

امیدواریم نمایشگاه گردشگری آغازی برای کشف شگفتی‌های پنهان استان باشد

(07 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان با اشاره به جمله «کرمان سرزمین شگفتی‌های پنهان» که در اطلاع رسانی‌های پنجمین نمایشگاه گردشگری به کار برده شده بود، گفت: امیدواریم برگزاری پنجمین نمایشگاه گردشگری و چهاردهمین نمایشگاه صنایع‌دستی استان کرمان بتواند آغازی بر کشف این شگفتی‌ها باشد.
سیدمهدی طبیب زاده در آئین افتتاح نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان که با همکاری اتاق کرمان، شهرداری کرمان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان برگزار شده، افزود: باید در استان به این دو حوزه توجه و احکامی تدوین شود تا همه استان بتواند منتفع شود. وی با اشاره به اینکه با همکاری اتاق کرمان پنج شهر استان در فهرست شهرهای ملی صنایع‌دستی ثبت شد، ادامه داد: اتاق کرمان بنا به رسالت خود در حمایت از فعالیت‌های اقتصادی، تلاش خود را برای کمک به گردشگری و صنایع‌دستی استان به کار گرفته زیرا معتقد است این حوزه‌ها می‌توانند از پیشران‌های اقتصادی استان باشند.
گفتنی است در این آئین علاوه بر مدیران و فعالان حوزه گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی و مدیرکل دفتر تسهیلات و کارآفرینی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سایر هنرمندان از 27 استان کشور حضور داشتند. در نمایشگاه گردشگری ۷۵ نفر از جامعه تورگردانان کشور حضور دارند و سه رویداد گردشگری سلامت، گردشگری مقاومت و گردشگری طبیعت با محوریت کویر لوت برگزار گردید. همچنین هنرمندان ۱۸۰ رشته در ۱۸۵ غرفه نمایشگاه صنایع‌دستی با زیربنای ۲۰ هزار متر محصولات خود را ارائه نمودند.

پاویون استان کرمان در رویداد اقتصادی کیش اینوکس برتر شد

(09 آبان، 1401)

براساس اعلام ستاد برگزاری رویداد کیش اینوکس، پاویون استان کرمان در بزرگترین رویداد اقتصادی کشور به‌عنوان غرفه برتر در زمینه ارائه برنامه‌های جانبی و حضور مدیران ارشد انتخاب شد.
پاویون استان کرمان متشکل از اتاق کرمان، شهرداری کرمان، منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، مركز خدمات سرمایه‌گذاری و ارگ بم با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان در نمایشگاه کیش اینوکس از 25 تا 28 مهرماه 1401 دایر بود.

توجه به اشتغال آسیب دیدگان اجتماعی بهترین کار است

(10 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: توجه به ایجاد اشتغال برای آسیب دیدگان اجتماعی پس از بهبود و درمان، کار خیر بزرگ و بهترین کار است.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست مجمع خیرین یاریگران زندگی در کرمان افزود: فردی که به هر دلیلی دچار محکومیت شده پس از آن، برای پیدا کردن شغل به دلیل سوء پیشینه دچار مشکلاتی می‌شود که این مسئله می‌تواند اعتماد به نفس فرد، خانواده و آینده وی را تحت تأثیر قرار دهد. وی ادامه داد: اتاق کرمان آماده همکاری در زمینه ایجاد اشتغال برای آسیب دیدگان اجتماعی است که در این مسیر باید امکانات جمع‌آوری و در مسیر نیاز اساسی هدایت شوند.
در ادامه کارآفرین برتر اجتماعی با بیان اینکه آمده‌ام پناه افراد بی‌کس شوم و برایشان شغل ایجاد کنم، افزود: در مجموعه ما هزار و 57 نفر باسابقه در 9 جرم خشن، مشغول به کار هستند، با هم زندگی می‌کنند زیرا این افراد قربانی هستند، مجرم نیستند؛ به یکدیگر آسیب نمی‌زنند زیرا وجه مشترکشان درد است. علیرضا نبی اظهار کرد: ایران نیاز به کمک دارد و آمده‌ام بگویم همه ما خیلی زود خاطره و قصه می‌شویم و تا زمانی که فرصت داریم باید به فردی که از مسیر برگشته کمک کنیم. وی با اشاره به اینکه به معادن کرمان کار ندارم، با کلمپه و قوتو می‌توانم اقتصادش را بسازم، افزود: کشور ما چیزی از منابع کم ندارد اما دیوارها نمی‌گذارد کار کنیم، دیوارهایی که ما را از هم جدا کرده و نمی‌توانیم حرف بزنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان: آزاد شدن واردات نهاده‌های کشاورزی در مقابل ارز حاصل از صادرات را خواستاریم

(11 آبان،1401)

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان گفت: درخواست ما آزاد شدن واردات نهاده‌های کشاورزی در مقابل ارز حاصل از صادرات است زیرا معتقدیم که ورود کالاهای با کیفیت به تولید ما کمک می‌کند.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا در اتاق ایران، افزود: پایین بودن بهره‌وری و قیمت بالای تمام شده محصول، قدرت رقابت را از صادرکنندگان می‌گیرد که باید در کنار استفاده از علم و تکنولوژی، مسائل را به دست خود حل کنیم. وی با اشاره به مواد 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب در رابطه با حفظ مالکیت اراضی کشاورزی ادامه داد: متأسفانه فقط به دلیل اینکه اراضی باید آبیاری شوند و سرسبز باشند تا مالکیت آن‌ها حفظ شود، آب‌های با کیفیت را در اراضی بی‌کیفیت و کم‌بهره مصرف می‌کنیم در حالی که می‌توان با اصلاح قانون این آب را به اراضی پربازده انتقال داد.

صادرات فولاد به پاکستان جدی گرفته شود

(14 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: کرمان به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید فولاد کشور مطرح است و باید به صادرات این محصول و مشتقات آن به پاکستان توجه جدی شود.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست توسعه همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور پاکستان افزود: نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان دی‌ماه سال جاری برگزار می‌شود که حضور فعال و جدی بخش خصوصی استان کرمان در این نمایشگاه با برنامه‌ریزی لازم برای معرفی بیشتر توانمندی‌های حوزه‌های مختلف و توسعه روابط اقتصادی مورد تأکید است.
وی با اشاره به اینکه ایران جز 20 کشور اول واردکننده کالا به پاکستان نیست، ادامه داد: کرمان در سال 2021 تاکنون 34 میلیون دلار صادرات به پاکستان داشته در حالی که هیچ محصولی از پاکستان وارد كرمان نشده است. طبیب زاده، تصریح کرد: از ایجاد مرکز تجاری کرمان به‌صورت مستقل یا به‌طور مشترک با استان‌های دیگر کشور در پاکستان استقبال می‌کنیم که امیدواریم این مهم برای تجارت استان مؤثر واقع شود.
در این نشست رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان گفت: کرمان می‌تواند محصولاتی مانند خرما، پسته، سیمان، مصالح ساختمانی، فولاد، مس، صنایع‌دستی، گیاهان دارویی و برخی تولیدات دانش‌بنیان را در نمایشگاه کراچی ارائه دهد زیرا ما معتقدیم حضور در نمایشگاه‌ها و اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری یکی از بهترین ابزارهای توسعه تجارت است. محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: نبود بستر مناسب در نقل‌وانتقال ارز بین دو کشور ایران و پاکستان، طولانی بودن زمان صدور روادید و عدم تدوین تعرفه‌های ترجیحی بین دو طرف از جمله مسائل در توسعه همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور است.

پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان افتتاح می‌شود

(14 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: در ادامه پیگیری امضای تفاهم‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری کرمان و اتاق کرمان در سال 1399 که قرار است 6 پایگاه تجاری در کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا راه‌اندازی شود، پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان راه‌اندازی خواهد شد.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با شهردار آرماویر ارمنستان افزود: در حال برنامه‌ریزی برای اعزام یک تیم کارشناسی برای بررسی میدانی تأسیس پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان هستیم که امیدواریم بتوانیم بهمن‌ماه سال جاری این پایگاه را افتتاح کنیم. وی با اشاره به اینکه کرمان یکی از بزرگترین استان‌های اقتصادی ایران است، بیان کرد: در توسعه همکاری‌های اقتصادی کرمان با کشورهای همسایه ایران، بازار ارمنستان یکی از مقاصد اصلی ماست که به‌عنوان یکی از اعضای مهم اوراسیا به آن توجه داریم.
شهردار کرمان در ادامه این نشست گفت: اولین اولویت ما افزایش رفت‌وآمد مردم ایران و ارمنستان به‌ویژه کرمان و آرماویر خواهد بود که این ارتباط از طریق برگزاری رویدادهای مشترک اقتصادی و فرهنگی برای هنرمندان و تجار در کرمان و ارمنستان محقق خواهد شد. گفتنی است هیئت ارمنستانی به سرپرستی شهردار آرماویر با حضور در کرمان ضمن بازدید از ظرفیت‌های مختلف کرمان، تفاهم‌نامه خواهرخواندگی را با شهرداری کرمان امضا کردند.

رئیس‌کل دادگستری کرمان: نیاز جدی کشور، حمایت از تولید و اشتغال است

(15 آبان، 1401)

رئیس‌کل دادگستری استان کرمان گفت: نیاز جدی کشور ما حمایت از تولید و اشتغال و رفع موانع و مسائل بر سر راه تحقق این موارد است و هر کس در این حوزه مسئولیت دارد، باید کار خود را به‌عنوان تکلیف شرعی، قانونی و سازمانی انجام دهد.
حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، در سومین گردهمایی قضات و فعالان اقتصادی استان با عنوان «مانع زدایی اقتصادی، پشتیبانی قضایی» افزود: اگر چه هر یک از ما موظف به انجام مسئولیت‌ها در چارچوب قوانین و مقررات هستیم اما آنچه مهم است وجود حس حمایت از تولیدکنندگان است که اگر این حس وجود داشته باشد، نیمی از مشکلات حل می‌شود.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه در شرایط سخت اقتصادی، فعالان اقتصادی تقاضای حمایت از تولید را دارند، گفت: در استان از فعالیت‌های سالم اقتصادی حمایت می‌کنیم و خوشبختانه در استان بیشتر مجموعه‌ها بویژه دستگاه قضا عزم جدی برای حمایت از تولید را دارد.
نایب‌رئیس اتاق کرمان گفت: رتبه فضای کسب‌وکار نشان می‌دهد که مالیات ستانی دغدغه اصلی فعالان اقتصادی بوده که اتاق کرمان طی 8 سال گذشته تلاش کرده قوانین مزاحم و مخل در مالیات ستانی را احصا و پیگیری کند. جلیل کاربخش افزود: در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی نیز نمایندگان بند 2 یا در جلسات هیئت‌ها حضور ندارند و یا تسلط لازم را نسبت به مباحث مالیاتی ندارند. کاربخش اظهار کرد: سیاست دولت اداره کردن کشور با مالیات است که اخیراً گزارشی 6 ماهه منتشر و اعلام شده که 55 درصد بودجه کشور از محل مالیات‌ها اداره شده است که باید به این موضوع توجه ویژه شود که با افزایش پایه‌های اقتصادی اجحافی در حق فعالان اقتصادی نشود.
رئیس مرکز داوری اتاق کرمان در ادامه این نشست با اشاره به اینکه مرکز داوری سال 96 راه‌اندازی شده است، گفت: مرکز داوری اتاق با هدف کاهش پرونده‌های قضایی و کمک به سیستم قضایی در راستای حمایت از فعالان اقتصادی با مصوبه مجلس شورای اسلامی تشکیل شده که امیدواریم فعالیت‌های این مرکز به بهبود فضای کسب‌وکار استان کمک کند.

نهضت کتاب‌خوانی راه‌اندازی شود

(15 آبان،1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: فرهنگ کتاب‌خوانی باید ترویج شود که در این زمینه راه‌اندازی نهضت کتاب‌خوانی ضروری است.
سیدمهدی طبیب زاده، در اختتامیه هشتمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب در روستای دهبکری افزود: کسب افتخار روستای دهبکری به‌عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب ایران بسیار ارزشمند است و از همه افرادی که در این مسیر تلاش کردند به‌ویژه «معصومه راسخ» مدیر کتابخانه عمومی این روستا قدردانی می‌کنیم. وی ادامه داد: میزان سرانه مطالعه هر روستا و هر شهر میزان توسعه‌یافتگی آن را نشان می‌دهد و باید برای افزایش سرانه کتاب‌خوانی همت مضاعف نمود.
روستای زیبا و گردشگری دهبکری از توابع شهرستان بم در ۵۰ کیلومتری غرب بم در جاده ارتباطی بم به جیرفت واقع شده است. فاصله بم تا مرکز استان کرمان نیز ۱۹۵ کیلومتر است.

نبود بیمه‌های بازرگانی آسیب زیادی به خسارت دیدگان وارد می‌کند

(15 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان با اشاره به خسارت بیش از 90 درصدی سرمازدگی به محصول پسته امسال که معادل 20 هزار میلیارد تومان (10 درصد اقتصاد استان) است، گفت: نبود بیمه‌های بازرگانی آسیب زیادی به خسارت دیدگان وارد کرده است.

سیدمهدی طبیب زاده، در نشست مؤسسان انجمن نمایندگان شرکت‌های بیمه‌ای استان کرمان افزود: در حالی که این خسارت سرمازدگی به باغات پسته استان ممکن است بحران‌های اقتصادی و امنیتی ایجاد کند اما از ابتدای سال تاکنون هیچ خسارتی به باغداران پرداخت نشده و یا بسیار کم پرداخت شده است. وی ادامه داد: یکی از حلقه‌های توسعه‌یافتگی هر منطقه بیمه‌های بازرگانی هستند و سهم بیمه‌ها در اقتصاد هر منطقه متناسب با میزان پیشرفت آن کشور است که به‌عنوان مثال می‌توان به سهم 37 درصدی بیمه ژاپن و سهم دو درصدی بیمه ایران در تولید ناخالص داخلی این کشورها اشاره کرد.
در ادامه این نشست نماینده هیئت مؤسس انجمن نمایندگان شرکت‌های بیمه‌ای استان کرمان اظهار کرد: 21 شرکت فعال بیمه با هزار و 100 نماینده فروش بیمه عمر و سلامت در سطح استان فعال هستند اما تاکنون هیچ نهاد و گروهی از آن‌ها حمایت نکرده است. مجتبی نیرو افزود: این انجمن برای اولین بار در سطح کشور تشکیل می‌شود و تاکنون 14 شرکت برای حضور در آن نماینده معرفی کردند که امیدواریم مابقی نیز به ما بپیوندند. گفتنی است در پایان این نشست اعضای هیئت‌مدیره این انجمن انتخاب شدند.

سامانه ثبت درخواست متقاضیان تقسیط بدهی به تأمین اجتماعی فعال شد

(16 آبان، 1401)

مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان سامانه ثبت درخواست تقسیط بدهی کارگاه‌های بحرانی به سازمان تأمین اجتماعی را طراحی و در دسترس قرار داده که فعال است.
پس از ابلاغ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شمال استان مبنی بر تشکیل کمیته تقسیط بدهی کارگاه‌های بحرانی به تأمین اجتماعی با محوریت اتاق کرمان، این کمیته تشکیل و در نخستین نشست هماهنگی آن، طراحی و راه‌اندازی سامانه‌ای برای دریافت و بررسی مدارک متقاضیان توسط اتاق مصوب شد. بر همین اساس مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان پس از انجام هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی عضو کمیته، طرح را تهیه و ظرف مدت هشت روز کاری، سامانه را با آدرس https://3632.kccim.ir در دسترس قرار داد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران: اتاق کرمان به توسعه صنایع جانبی مس کمک کند

(22 آبان، 1401)

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، با اشاره به اینکه کرمان قطب تولید مس کشور است، گفت: از اتاق کرمان درخواست داریم برای تحقق توسعه صنایع پایین‌دستی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی و واردات، یکسری از پروژه‌های پایین‌دستی مس را هدف‌گذاری و سرمایه‌گذاران را برای مشارکت در اجرای این طرح‌ها دعوت کند.
علی رستمی، در نشست با رئیس اتاق کرمان بیان کرد: طی سال‌ها فعالیت، تولید مس از 140 هزار تن به 250 هزار تن رسیده اما تولیدات صنایع جانبی مس از 70 هزار تن به 40 هزار تن کاهش یافته که به همین دلیل برنامه‌ریزی برای گسترش تولیدات جانبی مس ضروری است و به همکاری اتاق کرمان برای راه‌اندازی سه تا چهار پروژه ذوب برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر نیاز داریم. وی اظهار کرد: همچنین از مرحله اکتشاف تا پایین‌دست، ضعف اساسی در دستگاه‌های حفاری وجود دارد که در این زمینه فقط دو شرکت مهندسی و حفاری اکتشافی فعال هستند و باید برای راه‌اندازی تعداد بیشتر این شرکت‌ها برنامه‌ریزی کرد.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان در بخش‌های مختلف با کمک فعالان اقتصادی فعالیت‌های عام‌المنفعه انجام داده و در ادامه پویش کرمان دانا با توجه به کمبودهای آموزشی شهر و استان کرمان تشکیل شد و قرار است 120 مدرسه با کمک فعالان اقتصادی ساخته شود.
در پایان رئیس اتاق کرمان از شرکت ملی صنایع مس ایران درخواست کرد برای احداث 10 مدرسه در پویش کرمان دانا مشارکت نماید.

حفظ جان و مال مردم جزء اولویت‌های مسئولیت اجتماعی است

(22 آبان، 1401)

سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و برخی مدیران این سازمان ضمن تقدیر از تلاش‌های نیروهای خدمتگزار این سازمان افزود: در ابعاد مختلف می‌توان حوادث آتش‌سوزی را کم کرد که مهم‌ترین آن آگاهی بخشیدن به جامعه با هدف پیشگیری از آتش‌سوزی با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی به‌ویژه برای کودکان و بانوان است که باید این موضوع بسیار جدی دنبال شود. وی ادامه داد: تشویق کردن مردم برای دریافت بیمه آتش‌سوزی نیز در زمینه جبران خسارت‌های وارد شده ناشی از آتش‌سوزی نیز بسیار مهم است زیرا هزینه کمی برای مردم دارد اما در شرایط بحران تأثیرگذار است.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی کرمان نیز در ادامه این نشست افزود: 10 ایستگاه عملیاتی با 180 نیرو در سطح شهر کرمان فعال هستند که هر شبانه روز به‌طور میانگین 13 عملیات انجام می‌شود که این میزان عملیات بیشتر از توان و امکانات آتش‌نشانی شهر کرمان است. ابراهیم بابایی، درخواست مشارکت و همکاری فعالان اقتصادی برای احداث ایستگاه آتش‌نشانی در خیابان شهید صدوقی کرمان به‌عنوان ایستگاه مادر را به‌عنوان یکی از نیازهای اصلی شهر عنوان کرد و گفت: با امکانات و تجهیزات متناسب با نیاز شهر کرمان در حوزه آتش‌نشانی می‌توان از جان و مال مردم محافظت کرد

راه‌اندازی قطار سبز از جنگل‌های هیرکانی گیلان تا بیابان لوت در کرمان

(26 آبان،1401)

رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق کرمان از تشکیل دبیرخانه مشترک کمیسیون‌های گردشگری و صنایع‌دستی اتاق کرمان و کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق رشت با هدف برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌های مشترک به‌ویژه راه‌اندازی قطار سبز ویژه گردشگری از جنگل‌های هیرکانی گیلان تا بیابان لوت در کرمان و برعکس آن خبر داد.
محمدرضا بهرامی، در نشست با رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق رشت و جمعی از فعالان گردشگری کرمان گفت: با راه‌اندازی این قطار سبز ضمن کاهش هزینه‌های سفر و جذب گردشگر، می‌توان جاذبه‌های متفاوت و تجربه‌های جدیدی را به گردشگران نشان داد. وی ادامه داد: در این دبیرخانه مشترک همچنین قرار است مسیر کویر نورد اتریشی (آلفونس گابریل) در پیمایش بیابان لوت بازسازی و یک مسیر ژئوتوریستی تعریف شود.

آینده توسعه استان در گرو توجه به اقتصاد دانش‌بنیان است

(29 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: آینده توسعه استان در گرو توجه به اقتصاد دانش‌بنیان است و بایستی با میانبرهای دقیق به سمت پربارترکردن موضوع پیش رویم.
سیدمهدی طبیب زاده در هفتاد و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، افزود: با توجه به نام‌گذاری سال و تأکید بر فعالیت‌های دانش‌بنیان می‌توان با همراهی همه به‌ویژه دانشگاهیان و اعضای شرکت‌های دانش‌بنیان نتایج ملموس‌تری را بگیریم. وی ادامه داد: در استان کرمان استاندار، نمایندگان مجلس و مدیران تأکید فراوانی بر اقتصاد دانش‌بنیان دارند که با توجه به اهمیت موضوع باید در این مسیر موانع برداشته شود و به سمت حل آن‌ها و توسعه استان باشیم.

محمدمهدی فداکار، با بیان اینکه در حوزه دانش‌بنیان باید از کارشناسان رسمی بهره‌مند شد، تصریح کرد: بین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تفاوت وجود دارد و باید هر بخش را در جای خود دید. وی پیشنهاد راه‌اندازی مرکز مشاوره در حوزه‌های حقوقی، مالی، مالیاتی و تأمین اجتماعی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را مطرح کرد.
گفتنی است در این نشست گزارش‌هایی با موضوع تحلیل فضای کسب‌وکار در شرکت‌های دانش‌بنیان، اکوسیستم نوآوری بر مبنای حل چالش‌ها در سند توسعه فناوری و نوآوری استان، بررسی موانع و چالش‌های پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شد.

جشنواره خرمای کلوته آغازی برای توسعه جنوب کرمان

(29 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: امیدواریم برگزاری دومین جشنواره ملی خرمای کلوته جنوب کرمان آغازی بر تفکر سیستمی برای توسعه شهرستان‌های جنوب استان باشد.
سیدمهدی طبیب زاده در آئین افتتاح دومین جشنواره ملی خرمای کلوته جنوب کرمان در عنبرآباد افزود: میزان مصرف آب در جنوب کرمان 2.8 میلیارد مترمکعب است و این در حالی است که قیمت هر مترمکعب آب منتقل شده از خلیج فارس به کرمان سه دلار و با تخفیف 88 هزار تومان است. وی ادامه داد: اگر همه محصول کاشته شده در جنوب استان به خوبی برداشت شود و به بازار برسد 90 هزار میلیارد تومان درآمد محصول حاصل می‌شود در حالی که ارزش واقعی آب مصرف شده برای این محصول 240 هزار میلیارد تومان است.

در ادامه عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان گفت: صندوق بیمه محصولات کشاورزی در حال از دست دادن کارکرد خود است زیرا میزان پرداختی‌ها در مقابل خسارت‌های ناشی از عارضه‌های ایجاد شده در کشاورزی به‌ویژه بسیار کم است. محمدحسین اکبری، از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد تا چند روز دیگر که بودجه سال آینده برای بررسی به مجلس شورای اسلامی می‌رود نمایندگان مردم استان تلاش کنند تا سهم دولت در صندوق بیمه افزایش پیدا کند و سهم بیمه‌گذاران افزایش داشته باشد تا بتوان پرداخت‌های مناسبی به خسارت دیدگان محصولات کشاورزی داشته باشیم.
این جشنواره با برگزاری نمایشگاهی از خرمای تولیدی جنوب کرمان و انجام برنامه‌های جانبی در عنبرآباد دایر گردید.

وضعیت زغالسنگ کرمان با اصلاح ساختار بهبود می‌یابد

(30 آبان، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: وضعیت زغالسنگ کرمان با اصلاح ساختار در شرکت زغالسنگ بهبود می‌یابد که این اصلاح با تکیه بر پرداخت حق‌وحقوق کارگران و بازنشستگان، اصلاح قیمت زغال، ایجاد اشتغال جدید و افزایش بهره‌وری ممکن خواهد بود.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست بررسی مسائل و مشکلات صنعت زغال کرمان افزود: در مقطع فعلی باید درمان‌های کوتاه‌مدت برای رفع مشکلات در نظر گرفته شود اما برای بلندمدت باید تصمیمات جدی برای حل ریشه‌ای مسائل اتخاذ شود. وی اظهار کرد: زغالسنگ کرمان شرایط و موقعیت خوبی دارد و می‌تواند اشتغال خوبی نیز ایجاد کند اما گرفتار مسائل متعدد است. طبیب زاده، تصریح کرد: مسائل و مشکلات این بخش طی سال‌ها و دهه‌های گذشته وجود داشته و تکرار شده اما چاره‌ای اساسی برای آن اندیشیده نشده و از سوی دیگر شرکت زغالسنگ نیز تولید را کاهش داده است. استاندار کرمان در ادامه این نشست گفت: برطرف کردن خلاء های بیمه‌ای، پرداخت حق‌وحقوق کارگران، ایجاد اشتغال، افزایش سرمایه، بهره‌برداری معادن جدید و نوسازی ساختار در شرکت زغال‌سنگ مورد تأکید است

بزرگداشت مرحوم «مهدی آگاه» برگزار شد

(05 آذر، 1401)

آئین بزرگداشت مرحوم مهدی آگاه از اقتصاددانان فقید دیار کریمان، همزمان با زادروز این استاد گرانقدر، با حضور پیشکسوتان و فعالان بخش خصوصی استان و خانواده وی، با همکاری پرورشگاه صنعتی در اتاق کرمان برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان در این آئین با اشاره به اینکه انسان توسعه یافته به‌عنوان حلقه مفقوده توسعه پایدار استان و مدیریت سطح پنجم مبنای توسعه‌یافتگی است، گفت: انگار ویژگی‌های انسان توسعه یافته و مدیر سطح پنجم را از روی تمامی مشخصات و صفات مرحوم مهدی آگاه تعریف کرده‌اند. سیدمهدی طبیب زاده، با بیان اینکه مرحوم آگاه، مدیریت و رهبری متواضع، تیزهوش، کارآمد، بانفوذ و فوق‌العاده داشت، افزود: با توجه به اینکه ایشان میل شدیدی به یادگیری و یاد دادن علم و تجربه خود به‌صورت خالصانه و صمیمانه به دیگران داشتند، پیشنهاد می‌شود مرکز آموزشی و پژوهشی به نام «مهدی آگاه» راه‌اندازی شود تا افراد مستعد، شناسایی و در این مرکز مطابق با تجربه‌ها و مدیریت آگاه آموزش داده شوند.
در ادامه رئیس سابق اتاق کرمان و اتاق ایران در این نشست گفت: مهدی آگاه به تنهایی یک اندیشه و منش را در همه زمینه‌ها دنبال کردند و پایه نهادند که در مورد هر یک از آن‌ها ساعت‌ها می‌توان سخن گفت. محسن رشیدفرخی، رئیس انجمن ملی خرمای ایران نیز در این نشست مرحوم آگاه را فرد خیر، نخبه و مطالبه گر عنوان کرد و گفت: این مطالبه گری را به شاگردانش به خوبی یاد داد و در پروراندن شاگردان خود واقعاً مسئولیت اجتماعی را به خوبی انجام داد.
محمدحسین کریمی پور؛ فعال و تحلیگر اقتصادی در این آئین، مرحوم آگاه را تحلیلگر و تیزفکر دانست و بیان کرد: مهمتر از همه ویژگی‌های بارز آگاه، انسانیت و اخلاق ایشان بسیار نمایان بود، همان‌گونه که ادیان مختلف هدف را این دو مورد عنوان کرده‌اند.
مدیرعامل پرورشگاه صنعتی کرمان نیز در این نشست از حمایت‌های مرحوم آگاه از این مجموعه گفت و اظهار کرد: پرورشگاه صنعتی 370 فرزند را تحت پوشش خود دارد و این فرزندان از 15 سالگی در رشته‌های مختلف به فن آموزی می‌پردازند. محمود صنعتی خاطرنشان کرد: پرورشگاه صنعتی اولین مرکز خیریه کشور است که از سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز درون‌سازمانی دارد به‌طوری که این فرزندان پس از یادگیری مهارت‌های مختلف بادانش و تجربه قابل‌قبول در کارخانجات و مشاغل مختلف مشغول به کار می‌شوند. وی ادامه داد: پرورشگاه صنعتی در سال 1295 هجری شمسی بنیان گذاشته شد، در سال 1318 به‌عنوان اولین مجموعه به‌طور رسمی ثبت شد که اکنون 106 سال از تأسیس این مجموعه می‌گذرد و در دوران دفاع مقدس 24 شهید و آزاده تقدیم انقلاب کرده است.

دفتر هیئت صلح اتاق کرمان افتتاح شد

(07 آذر، 1401)

 

دفتر هیئت صلح اتاق کرمان در آئینی با حضور رئیس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، رئیس‌کل و برخی مدیران دادگستری استان با هدف رفع نگرانی فعالان اقتصادی، حمایت از اقتصاد، تولید و اشتغال افتتاح شد.
رئیس اتاق کرمان در این آئین با اشاره به اهتمام ویژه دستگاه قضا مانند دولت و نمایندگان مجلس در استان در زمینه حمایت از فعالان اقتصادی و همچنین قدردانی از آن‌ها گفت: موضوع صلح و سازش پیش از این در اتاق کرمان وجود داشته به‌طوری که در موردی از اختلاف، با همت جلیل کاربخش نایب‌رئیس اتاق کرمان و علی نظری از پیشکسوتان صادرکننده پسته، طی چندین ماه برگزاری جلسات صلح و سازش، مشکل برطرف و از تشکیل حدود 300 پرونده قضایی جلوگیری شد.

ارمنستان دروازه ورود به سایر کشورهاست

(08 آذر، 1401)

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه علاوه بر اینکه می‌توان محصولات مختلف استان را در ارمنستان عرضه کرد، گفت: این کشور می‌تواند دروازه ورود کالاهای ایرانی به مقاصد دوم صادراتی ما باشد و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی همکاری‌های تجاری ایران و ارمنستان با اشاره به سنخیت فرهنگی دو کشور افزود: در مرز ایران و ارمنستان منطقه‌ای اقتصادی ایجاد شده که می‌توان برخی تولیدات را در آنجا انجام داد و صادر کرد. وی ادامه داد: ما در اتاق کرمان آماده دریافت نظرات و پیشنهادهای فعالان اقتصادی و اعضای تشکل‌های اقتصادی برای اعزام هیئت و حضور در نمایشگاه و همچنین راه‌اندازی مرکز تجاری کرمان در ارمنستان هستیم.
رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان در ادامه این نشست گفت: ارمنستان به دلیل جمعیت کم این کشور شاید بازار چندان پررونقی برای صادرکنندگان نباشد اما سکوی پرتاب خوبی برای صادرات محصولات به روسیه است. محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: برای صادرات مستقیم محصول از ایران به روسیه حدود 28 درصد مالیات باید پرداخت شود در حالی که بیشتر این صادرات به‌صورت غیرمستقیم از ایران به ارمنستان و قرقیزستان صادر و از آنجا به مقصد روسیه صادرات مجدد می‌شوند.
مدیر توسعه بازار و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق کرمان در ادامه این نشست بیان کرد: ارمنستان تنها کشور عضو اتحادیه اوراسیاست که مرز مشترک با ایران دارد و ما می‌توانیم از این فرصت در کنار روابط مناسب دو کشور بهترین استفاده را انجام دهیم. معصومه سعید خاطرنشان کرد: رتبه آغاز کسب‌وکار در ارمنستان در بین 190 کشور دهم است و این کشور دسترسی به دریای سیاه و کشورهای غربی را فراهم می‌کند.

استان ما صادرکننده ارزش افزوده است

(09 آذر، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: استان ما صادرکننده ارزش افزوده است زیرا اقلام صادراتی ما به‌طور عمده به‌صورت خام صادر می‌شود و سرمایه‌گذاری در فراوری محصولات انجام نشده است.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست مدیران واحدهای تابعه امور اقتصادی و دارایی استان با فعالان اقتصادی افزود: سال‌هاست که تعداد صادرکننده، بازارها و نوع کالا و محصول صادراتی کرمان مشابه و یکسان بوده و کمتر به فکر ایجاد ارزش افزوده بیشتر بوده‌ایم. وی با اشاره به اینکه گمرک بسیار می‌تواند به توسعه صادرات استان کمک کند، اظهار کرد: به بیمه‌های تجاری در استان چندان توجهی نمی‌شود در حالی که نقش مهمی در آرامش، امنیت و اشتغال استان دارند و می‌توان با اصلاح برخی قوانین و مقررات بیمه‌های تجاری را بهتر اجرا کرد.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق کرمان با بیان اینکه اتاق متولی پایش محیط کسب‌وکار است، گفت: محیط کسب‌وکار باید قابل پیش‌بینی باشد و بتوان برای آن برنامه‌ریزی کرد، اما متأسفانه در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم برای روز بعد نیز برنامه‌ریزی کنیم به‌طوری که به‌عنوان مثال نرخ ارز از شهریورماه سال جاری تاکنون تغییر 20 درصدی داشته است. عباس جبالبارزی افزود: در این شرایط آیا بانک‌ها سقف تسهیلات سرمایه در گردش را 20 درصد افزایش می‌دهند و یا در قراردادهای ریالی این تغییرات را اعمال می‌کنند؟ که قطعاً پاسخ خیر است.
گفتنی است در این نشست برخی مدیران سازمان‌های تابعه اداره کل اقتصاد و دارایی استان و برخی فعالان اقتصادی به بیان نظرات خود پرداختند.

شب گردشگری کرمان برگزار شد

(16 آذر، 1401)

شب گردشگری کرمان با حضور استاندار و معاونان وی، رئیس اتاق کرمان، مدیران کل دستگاه‌های مختلف و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری کرمان برگزار شد. رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: گردشگری در اقتصاد جهان پیشرو است اما در ایران و به‌ویژه استان کرمان به این باور نرسیده‌ایم و باید این موضوع آن‌قدر تکرار شود تا در اذهان همه مسئولان و مردم نهادینه شود. سیدمهدی طبیب زاده افزود: گردشگری کرمان با وجود همه ظرفیت‌ها مورد غفلت بسیاری قرار گرفته که آثار این غفلت بسیار روشن است در حالی که پرداختن به گردشگری، صنعت و اشتغال را متحول می‌کند. وی با اشاره به اینکه در دنیا صنایع نسل پنجم و ششم فعالیت دارند، اما در کرمان صنایع ما نسل اول و دوم هستند، ادامه داد: دوره‌های زمانی تغییرات در گردشگری نیز مانند سایر حوزه‌ها بسیار سریع اتفاق می‌افتد و دانشگاه نیز به‌تازگی از پژوهش محور به کارآفرینی روی آورده است. طبیب زاده اظهار کرد: در گزارشی پژوهشی این‌گونه بیان شده که در رشد گردشگری، رشد فناوری بیشتر از زیرساخت‌ها و تأمین مالی تأثیرگذار است که برای تحقق این رشد باید طرح جامع گردشگری و نقشه راه گردشگری تدوین شود.

برای حل معضلات پیچیده استان به دانشگاه نسل پنجم نیاز داریم

(17 آذر، 1401)

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه كشور به فارغ‌التحصیلان متخصص، دانشمند، کارآفرین، ارزش‌آفرین، جامع‌نگر و مؤثر بر محیط و حافظ محیط‌زیست نیاز دارد، گفت: برای حل معضلات پیچیده استان نیاز داریم تا دانشگاه به‌سوی نسل پنجم حرکت کنند.
سیدمهدی طبیب زاده، در آئین نکوداشت پژوهشگران و فن‌آوران برگزیده سال ۱۴۰۱ استان کرمان با حضور مدیران دانشگاهی و اجرایی استان، در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: برای اینکه همکاری‌های منسجم‌تر، هدفمندتر و نتیجه گراتر بین دانشگاه و اقتصاد شکل گیرد، با توجه به وسعت و تنوع همکاری بین دو طرف باید چارچوبی توسعه‌یافته برای آن در نظر گرفته شود.
گفتنی است، در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال ۱۴۰۱ استان کرمان از ۶۶ نفر پژوهشگر و فناور برتر در ۱۱ بخش تجلیل شد.

تاکنون هیچ‌کدام از وعده‌های جبران خسارت سرمازدگی پسته محقق نشده است

(26 آذر، 1401)

رئیس اتاق کرمان گفت: پس از سرمازدگی باغات پسته استان در فروردین‌ماه سال جاری و بازدید مسئولان بلافاصله بعد از این رخداد، جلسات متعددی برگزار و وعده‌هایی برای جبران خسارت این سرمازدگی به کشاورزان داده شد که تاکنون هیچ یک از آن‌ها محقق نشده است.
سیدمهدی طبیب زاده در هشتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل مربوط به خسارت سرمازدگی باغات پسته، افزود: باید همه دست‌اندرکاران مربوطه مانند مرکز تحقیقات پسته، دانشگاه باهنر و… با همکاری یکدیگر اقدامات مناسب و پیشگیرانه‌ای را برای جلوگیری از سرمازدگی در آینده انجام دهند. وی ادامه داد: با وجود اینکه 9 ماه از سال می‌گذرد اما در زمینه پرداخت غرامت‌ها، تمدید تسهیلات کشاورزان و پرداخت تسهیلات جدید کاری انجام نشده یا بسیار کم انجام شده است که این مسئله باید پیگیری شود. طبیب زاده، با بیان اینکه هیچ توجهی به هشدارهای علمی پیش از ایجاد بحران‌ها نمی‌شود، اظهار کرد: متأسفانه در برخی موارد مسئولان استان اختیاری در اجرای برخی قوانین و مصوبات ندارند.
در ادامه استاندار کرمان، از اختصاص بیش از 15 هزار میلیارد ریال از سوی شرکت ملی صنایع مس ایران به بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان پسته‌کار شمال استان کرمان خبر داد و گفت: چون تاکنون پرداخت تسهیلات و غرامت‌ها تأمین اعتبار نشده بود، این هماهنگی با شرکت مس برای اعطای تسهیلات به باغداران پسته شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، انار، سیرجان و شهربابک انجام شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در این نشست گفت: در ابتدای امسال به‌منظور نگهداری و اصلاح باغات پسته، مصوب شد تسهیلات «کشاورز کارت» به کشاورزان پسته کار داده شود که تاکنون هیچ تسهیلاتی پرداخت نشده است.
گفتنی است در این نشست گزارش‌هایی با عناوین «تبیین نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در پیش‌بینی وقوع سرمازدگی و پیشگیری از خسارت ناشی از آن»، «جمع‌بندی خسارات وارد شده و پیگیری‌های صورت گرفته»، «اقدامات و برنامه‌های علمی-اجرایی پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه باهنر» و «راهکارهای پیشنهادی پژوهشکده پسته برای پیشگیری از عارضه سرمازدگی» ارائه شد.

چند راهکار جهت کاهش خسارت سرمازدگی در باغات پسته

(26 آذر، 1401)

سرپرست پژوهشکده پسته، در هشتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، با موضوع بررسی خسارت وارده بر باغات پسته، راهکارهای کاهش خسارت سرمازدگی در باغات پسته استان را تشریح کرد.
امیرحسین محمدی، مهم‌ترین عامل مقابله با سرمازدگی را پیش‌بینی دمای هوا دانست و گفت: اگر بهترین شرایط را برای کنترل سرمازدگی داشته باشیم اما نتوانیم دما را کنترل کنیم، همه‌چیز از دست می‌رود. وی تأکید کرد: به کار گرفتن تمامی راهکارهای تحقیقاتی، مستلزم داشتن اطلاع از زمان وقوع سرمازدگی است که باید برای آن چاره‌اندیشی اساسی شود. محمدی، با اشاره به تحقیقات صورت ‌گرفته برای کمک به کشاورزان و کاهش میزان خسارت سرمازدگی در باغات پسته، از کشاورزان خواست در اولین گام از هرس زودهنگام درختان خودداری کنند و این کار را تا اواخر بهمن‌ماه به تأخیر بیندازند. وی، عدم شخم زدن زمین در محدوده زمانی وقوع سرمای بهاره، انجام آبیاری‌های سبک و جمع‌آوری علف‌های هرز را از دیگر راهکارهای مقابله با سرمازدگی بیان کرد و افزود: کشاورزان در زمان‌هایی که خطر سرمازدگی وجود دارد، از سوزاندن لاستیک خودداری کنند.
سرپرست پژوهشکده پسته، با اشاره به دو نوع سرمازدگی انتقالی و تشعشعی، بیان کرد: در سال‌های اخیر ما با سرمازدگی تشعشعی روبرو بودیم که معمولاً در هوای آرام، بدون باد و ابر رخ می‌دهد و در سرماهای خشک بیشتر خسارت می‌زند. وی ادامه داد: در سایر مناطق پسته‌کاری عمده دنیا به دلیل بالا بودن رطوبت معمولاً خسارت این نوع سرمازدگی کمتر است. محمدی با بیان اینکه خسارت سرمازدگی تشعشعی در گیاه پسته خیلی متنوع است، گفت: آنچه در شدت سرمازدگی بسیار اهمیت دارد، میزان دمایی که کاهش پیدا می‌کند، مدت زمان قرار گرفتن در معرض هوا و سرعت کاهش شبکۀ فیزیولوژیک است.

بررسی عوارض عدم اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار؛ ضربه کاری به تولید و اشتغال

(28 آذر، 1401)

عباس جبالبارزی نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران با انتقاد از عدم اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار و قطع گاز و برق صنایع گفت: این وضع نتیجه‌ای جز زیان تولیدکننده و بیکاری کارگر و افت تولید ناخالص ملی ندارد.
ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار دولت را از اولویت قرار دادن صنایع برای قطع گاز، برق و خدمات مخابرات منع کرده و همچنین دولت را مکلف کرده که اگر در شرایط اضطرار مجبور به قطع این خدمات به صنایع شد، باید خسارات آن‌ها را جبران کند. با وجود گذشت ۱۰ سال از تصویب این ماده، اما هنوز اجرایی نشده است.
در همین رابطه عباس جبالبارزی نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: نهادهای نظارتی باید بررسی کنند دلایل عدم اجرای این ماده چیست. معنای جبران خسارات ناشی از قطع برق و گاز واحدهای تولیدی به معنای پرداخت مابه‌ازای قیمت برق یا گاز قطع‌شده نیست. بلکه منظور از آن این است که به میزانی که کارخانه زیان می‌کند، باید خسارات آن پرداخت شود؛ اما این اتفاق نیفتاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *