رویدادها

رییس سازمان توسعه تجارت ایران: با همه روش‌هاش بازگشت ارز صادرکنندگان موافقیم

(10 دی، 1401)

رییس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه برگشت ارز حاصل از صادرات یک قانون است و باید انجام شود، گفت: برای تسهیل ارزی و کمک به رفع تعهد صادرکنندگان با انواع راه‌ها و روش‌های بازگشت ارز پیشنهادی صادرکنندگان موافق هستیم.

علیرضا پیمان پاک در جمع فعالان اقتصادی استان گفت: مسئله مهم برگشت ارز از بانک مرکزی پیگیری و روش‌های برگشت آن تسهیل شده که قرار است وزارت صمت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات مهلت دیگری به صادرکنندگان بدهد.

در ادامه سیدمهدی طبیب‌­زاده، با بیان اینکه می‌گویند صادرات در سال جاری افزایش یافته است، گفت: اگر صادرات پتروشیمی، مواد معدنی و فلزات را که در اختیار شرکت‌های دولتی و خصولتی است، حذف کنیم، بخش خصوصی واقعی استان طی هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۵۴ درصدی صادرات روبرو بوده است.

محسن جلال‌پور فعال و تحلیل‌گر اقتصادی و رییس سابق اتاق ایران و کرمان نیز با بیان اینکه صادرات دماسنج، ویترین و پنجره نفس کشیدن اقتصاد یک کشور است، گفت: طی سال‌های گذشته با شش رییس سازمان توسعه تجارت ایران همراه بوده‌ام و به نظر می‌رسد مهم‌ترین مطلبی که به آن پرداخته نشده، وجود برنامه بلندمدت برای صادرات است، زیرا امروز باید برای نسل آینده این کشور برنامه‌ریزی کنیم.

گفتنی است در این نشست فعالان بخش خصوصی به بیان مسائل حوزه تجارت خارجی مانند تعهد ارزی، اختلاف نرخ ارز در بازار نیما و آزاد، مشکلات انتقال ارز، قوانین دلسردکننده، عدم آگاهی کامل کارشناسان دستگاه‌های مربوطه از وظایف خود، حمایت از راه‌اندازی آزمایشگاه‌های باقی‌مانده سموم و تمدید کارت‌های تعلیقی برای انجام صادرات، پرداختند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

رییس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا: ظرفیت‌های نسبی استان کرمان مناسب بازار آفریقاست

(14 دی، 1401)

مسعود برهمن در نشست بررسی راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با کشورهای شرق آفریقا با حضور برخی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان و فعالان اقتصادی استان گفت: قاره آفریقا از جهات مختلف ظرفیت دارد به‌شرط اینکه با آگاهی ورود و بر روی یک محصول یا خدمت تمرکز کنید و در رابطه با زمان ورود و نوع کالا نیز به کشورهای مختلف این قاره از همکاران ما کمک بگیرید. وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت خوبی برای کار در آفریقا دارند و برای حضور در نمایشگاه‌های این قاره 70 درصد یارانه دریافت می‌کنند، ادامه داد: پیشنهاد می‌شود اتاق کرمان در یکی از کشورهای آفریقا متناسب با نیاز آن کشور و ظرفیت استان، دفتری راه‌اندازی و با در نظر گرفتن اولویت مزیت‌های نسبی، با دفاتر سایر استان‌ها در قاره آفریقا نیز همکاری کند.

در ادامه عباس جبالبارزی، بیان کرد: یکی دیگر از مسائل صادرات این است که اتاق‌های مشترک و سازمان توسعه تجارت ایران برنامه عملیاتی قابل‌اندازه‌گیری و سنجش ندارند که پیشنهاد می‌کنیم برنامه‌ای در همین زمینه تدوین و بودجه‌ای برای آن تخصیص یابد.

همچنین رییس مرکز تجاری اوگاندا بیان کرد: مرکز تجاری ایران در آفریقا در اوگاندا فعال و آماده همکاری و مشاوره به تمامی فعالان اقتصادی استان کرمان برای صادرات و واردات است. فرشید رجبی، با اشاره به اینکه در شرق آفریقا زمین فراوان، بارندگی بسیار و نیروی کار ارزان و زیاد وجود دارد، ادامه داد: می‌توان زمین‌های کشاورزی را در آفریقا اجاره و در حوزه کشت‌های فرا سرزمینی فعالیت کرد.

محمدرضا فقیهی نایب‌رییس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا نیز خاطرنشان کرد: قاره آفریقا با 56 کشور به 7 قسمت تبدیل شده است، وی خطاب به فعالان اقتصادی استان کرمان گفت: اگر انتهای خط تولید کالای خود را به آفریقا ببرید و آنجا انجام دهید، می‌توانید با دریافت گواهی مبدأ آفریقا از مسائلی مانند تحریم‌ها، حمل‌ونقل و تبادل ارز رها شوید.

گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی به طرح برخی پرسش‌ها و مسائل مرتبط با تجارت آفریقا پرداختند و پاسخ‌های لازم دریافت شد. در پایان نیز تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق کرمان و اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا با هدف افزایش، تقویت و توسعه تجارت، سرمایه‌گذاری و همچنین همکاری‌های اقتصادی، علمی و فنی میان اعضاء دو طرف به امضا رسید.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

رییس کل دادگستری استان کرمان: دوره‌های آموزشی اتاق کرمان تأثیرگذار و رضایت‌بخش بوده است

(21 دی، 1401)

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: دوره‌های آموزشی ویژه قضات و نمایندگان دادگستری استان در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی که توسط اتاق کرمان برگزار شد، تأثیرگذار و رضایت‌بخش بوده است.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، در آئین اختتامیه دوره‌های آموزشی نمایندگان بند ۲ ماده ۲۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی استان کرمان افزود: شرکت‌کنندگان در مورد نحوه برگزاری و محتوای ارائه‌شده در این دوره آموزشی بیش از سه ماهه، احساس رضایتمندی داشتند و توانسته بودند اطلاعات خوبی به دست آورند. وی ضمن قدردانی از اتاق کرمان و اهمیت این مجموعه به مباحث مهم آموزشی اظهار کرد: از اهتمام آقای طبیب­‌زاده رییس اتاق کرمان و پیگیری‌های مجدانه آقای کاربخش نایب‌رییس اتاق کرمان برای برگزاری این دوره قدردانی می‌کنیم و امیدواریم برگزاری چنین دوره ای به عنوان یک الگو برای سایر هیئت‌های حل اختلاف دستگاه‌های مختلف مطرح و آموزش‌ها فعال شود.

گفتنی است در پایان این آئین، گواهینامه شرکت‌کننده در دوره آموزشی نمایندگان بند ۲ ماده ۲۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی استان کرمان اعطا شد. این دوره آموزشی از 8 شهریورماه تا 29 آذرماه سال جاری با حضور 40 شرکت‌کننده به‌صورت حضوری و مجازی و در مجموع با 1680 نفر ساعت آموزش در دو بخش قانون مالیات‌های مستقیم و حسابداری مالیاتی برگزار شد.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

پاویون اتاق کرمان در نمایشگاه کراچی پاکستان برپا شد

(28 دی، 1401)

18 فعال اقتصادی عضو اتاق کرمان در حوزه‌های صنعت، صنایع غذایی و محصولات شیمیایی، محصولات ساختمانی، زغال فشرده، محصولات کشاورزی و… در این نمایشگاه حضور داشتند و به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان پرداختند. پاویون اتاق کرمان که با هدف توسعه تجارت با کشور پاکستان دایر شده بود به دلیل حضور فعالان اقتصادی قدرتمند، غرفه آرایی مناسب و تنوع محصولات ارائه‌شده مورد استقبال خوب بازدیدکنندگان و مسئولان قرار گفت.

مسئولان مختلف دو کشور ایران و پاکستان از جمله وزیر صمت ایالت سند کشور پاکستان، رییس ایالت پنجاب پاکستان، رییس اتاق بازرگانی کویته پاکستان، رییس اتاق بازرگانی کراچی پاکستان، فعالان اقتصادی از سراسر کشور پاکستان و رییس سازمان توسعه تجارت ایران و کنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان، از پاویون اتاق کرمان در این نمایشگاه بازدید کردند. همچنین مذاکرات تجاری مختلف بین فعالان اقتصادی کرمان و بازدیدکنندگان و فعالان اقتصادی پاکستان، با هدف عقد قرارداد همکاری انجام شد.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

فرصت‌های تجاری ایران در ترکیه با رویکرد استان کرمان تبیین شد

(01 بهمن، 1401)

نشست تبیین فرصت‌های تجاری ایران در ترکیه با رویکرد استان کرمان و با حضور اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، رایزن بازرگانی ایران در ترکیه و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.

عضو هیئت‌رییسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه صادرات ایران به ترکیه به‌جز حوزه گردشگری نسبت به سایر کشورهای دیگر مانند عربستان و کره جنوبی بسیار کم است، گفت: با وجود اینکه ما در تحریم‌ها با مسائل بانکی روبرو هستیم، اما شرایط کار با ترکیه استثناء و ساده‌تر از سایر کشورهاست. عباس جبالبارزی افزود: در مراودات تجاری با ترکیه می‌توان فعالیت داشت، پول را منتقل کرد و همچنین از بستر این کشور به عنوان هاب بین ایران و کشورهای اروپایی استفاده کرد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ثبت یک شرکت در ترکیه برای ما 300 هزار دلار معادل 12 میلیارد تومان هزینه در بر دارد، خاطرنشان کرد: تفاوت 30 درصدی نرخ ارز نیما و نرخ ارز آزاد باعث شده صادرکننده واقعی بخش خصوصی کاهش و فساد افزایش یابد.

رایزن بازرگانی ایران در ترکیه با اشاره به اینکه در 500 سال اخیر همواره مراودات تجاری ایران و ترکیه حفظ شده است، گفت: کشور ترکیه در چهارراه اروپا و خاورمیانه از موقعیت ژئوپولتیک مطلوب، طبقه متوسط توانمند و تأثیرگذار، جمعیت جوان و شمّ قوی کارآفرینی برخوردار است و موقعیت جغرافیایی ترکیه آن را به یک کریدور مهم انرژی و هاب لجستیک تبدیل کرده است. ﻛﺎﻣﺮان داوري ﻧﻴﻜﻮ افزود: ترکیه در سال‌های اخیر مجموعه‌ای از چالش‌های اقتصادی را تجربه کرده و بازاری بزرگ و جذاب با فرصت‌های صادراتی فراوان برای ایران است.

گفتنی است در این نشست شرکت‌کنندگان سؤالات خود در مورد تعرفه‌های ترجیحی، قراردادهای تجاری، حضور در نمایشگاه‌ها، همکاری با شریک تجاری ترکی، چگونگی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، آشنا نبودن با زبان ترکی و غیره را مطرح و پاسخ‌های لازم را دریافت کردند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

وجود زیرساخت مهم‌ترین نیاز توسعه معادن جنوب کرمان است

(02 بهمن، 1401)

رییس اتاق کرمان گفت: وجود زیرساخت‌هایی مانند برق، آب و جاده مهم‌ترین پیش‌نیاز توسعه معادن جنوب کرمان است.

سیدمهدی طبیب‌­زاده در هشتاد و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی مسائل و مشکلات معادن جنوب استان، افزود: اگر قرار باشد معادن جنوب کرمان نیز همچون شمال استان، نقشی در توسعه نداشته باشند، زیرِ زمین و بدون اکتشاف بمانند، بهتر است. وی با بیان اینکه باید از اشتباهات صورت گرفته در معادن شمال استان درس گرفت و آن‌ها را در معادن جنوب استان انجام نداد، اظهار کرد: اتاق کرمان آماده است تا برای رقم زدن فصل نوینی از معادن جنوب استان نقشه راهی تدوین و به انجام فعالیت‌ها کمک کند. طبیب­‌زاده، تصریح کرد: باید در بخش معادن جنوب پس از احداث و تکمیل زیرساخت‌ها؛ اکتشاف، بهره‌برداری، صنایع تبدیلی و ارزش‌افزوده را در منطقه ایجاد کرد تا با کمک مسئولان فرایند توسعه معادن در جنوب کرمان کامل شود.

همچنین در این نشست استاندار کرمان گفت: با پیگیری پروژه‌های انتقال آب به استان و راه‌اندازی بازار آب، بخشی از مسائل تأمین آب صنایع به‌ویژه صنایع معدنی استان حل خواهد شد. محمدمهدی فداکار، ضمن قدردانی از هماهنگی مدیریتی در جنوب استان افزود: برای تأمین زیرساخت‌های پروژه‌ها، باید بخشی از طرح‌های صنعتی به منطقه ویژه اقتصادی منتقل شوند زیرا خدمات زیربنایی در آن‌ها فراهم است. وی با اشاره به اینکه بخشی از مسائل موجود مربوط به حوزه قوانین و مقررات است که باید اصلاح شود، ادامه داد: تا زمان اصلاح قوانین و یا وضع قوانین جدید باید با ظرفیت‌های فعلی قانونی کارها را پیش برد.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

احیای شرکت فرش می‌تواند در اقتصاد و اشتغال استان تأثیرگذار باشد

(03 بهمن، 1401)

رییس اتاق کرمان گفت: احیای شرکت فرش به این دلیل که مرتبط با احیای هویت و فرهنگ استان است و می‌تواند مورد استقبال گردشگران قرار گیرد، در اقتصاد و اشتغال استان تأثیرگذار خواهد بود. سیدمهدی طبیب­‌زاده در نشست کمیسیون گردشگری اتاق کرمان افزود: مالکیت شرکت فرش در حال حاضر در اختیار دولت است و هرگونه تغییر کاربری یا واگذاری آن فقط با مصوبه هیئت دولت امکان‌پذیر است. وی با اشاره به پیشنهاد اعضای کمیسیون برای تبدیل شرکت فرش به باغ‌موزه فرش کرمان تصریح کرد: باید برای جذب سرمایه‌گذار علاوه بر موزه، فعالیت اقتصادی دیگری نیز تعریف شود تا سرمایه‌گذاران از احیای این مجموعه استقبال کنند.

جلیل کاربخش افزود: احیای فرش، بهبود فضای کسب‌وکار و ارتباط با دنیا به‌ویژه آمریکا که مشتری اصلی فرش کرمان بوده، نیازمند الزاماتی است تا فرش بتواند دوره شکوفایی خود را دوباره تجربه کند. وی ادامه داد: نقش و طرح‌های فرش مربوط به دهه 40 به بعد و تأسیس شرکت فرش مربوط به سال 1860 هجری شمسی است که با توجه به اینکه مواد اولیه فرش در آنجا قرار دارد، موزه ارزشمندی است که می‌تواند به جذب گردشگر کمک کند.

در ادامه رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق کرمان گفت: متمرکز کردن فعالان صنعت فرش یکی از اهداف مدنظر بوده که این مجموعه می‌تواند به این هدف کمک کند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

توسعه سازه‌های فلزی، نیاز استان است

(08 بهمن، 1401)

رییس اتاق کرمان با اشاره به اینکه مصرف اسکلت فلزی در کرمان بسیار زیاد است، گفت: توسعه شرکت‌های تولیدکننده سازه‌های فولادی نیاز استان است و می‌توان با پرداختن به آن، کرمان را پایلوت سازه‌های فولادی قرار داد. سیدمهدی طبیب­‌زاده، افزود: کرمان در حال تبدیل شدن به قطب فولاد کشور است و پیش‌بینی‌شده در سال 1404 تولید فولاد در کرمان به 11 میلیون تن برسد که در حال حاضر نیمی از آن را تولید می‌کنیم. وی اظهار کرد: شمش فولادی تولیدشده باید فرآوری شود که احداث کارخانه ورق‌های فولادی در این زمینه می‌تواند تأثیرگذار باشد.

در ادامه این نشست رییس کمیسیون امورزیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان گفت: تورم افسارگسیخته در کشور به صنعت احداث لطمه سنگینی وارد کرده که امیدواریم مسئولان در این زمینه چاره‌ای بیندیشند. علی نقوی افزود: قیمت کمتر سازه‌های بتنی نسبت به سازه‌های فولادی، افراد بیشتری را به سمت استفاده از سازه‌های بتنی هدایت می‌کند که مشکلاتی دارد اما با استفاده از سازه‌های فلزی پروژه بیشتر و سریع‌تر پیش می‌رود.

در ادامه عباس طوفان رییس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان کرمان، با اشاره به اینکه زلزله بم یک آزمایشگاه سازه‌سازی بود و ایمنی و مقاومت سازه‌های مختلف را در آن دیدیم، گفت: انبوه‌سازی با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست و نباید ایمنی سازه را با ارزانی سازه مقایسه کرد.

گفتنی است در این نشست فعالان صنعت سازه‌های فولاد مواردی را مانند حذف رانت، فرهنگ‌سازی فولاد ملی مسکن، استفاده از سازه‌های فلزی سبک، کمک به ترویج استفاده از سازه‌های فولادی و حمایت بانک‌ها در اعتبارات اسنادی مطرح کردند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

طرح راه‌اندازی بازار خاموشی بررسی شد

(11 بهمن، 1401)

طرح راه‌اندازی بازار خاموشی در نشستی با حضور رییس اتاق کرمان، نایب‌رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان و برخی اساتید حوزه انرژی بررسی شد.

رییس اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه کل فروش برق به مشترکان هزار و 600 میلیارد تومان است، گفت: صنایع کمتر از 10 درصد این میزان را مصرف می‌کنند و باید برای جلوگیری از خاموشی صنایع چاره‌ای اندیشیده شود. سیدمهدی طبیب­‌زاده افزود: می‌توان اعلام کرد مشترکان خانگی در صورتی که از خرداد تا شهریورماه مصرف برق کمی داشته باشند، می‌توانند بقیه سال را با تعرفه رایگان برق مصرف کنند که این موضوع انگیزه را برای کاهش مصرف در مشترکان خانگی افزایش می‌دهد.

در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان گفت: در چند سال آینده وضعیت تقاضای برق به نحوی است که باید برنامه‌ای جدی برای مدیریت مصرف طراحی شود. محمد سلیمانی ساردو افزود: تاکنون در مصوبات شورای امنیت ملی و مصوبات دولت، انسجامی در تعیین تکلیف مصرف در صنعت، کشاورزی، توزیع و رشد مصرف انرژی وجود داشته، مدیریت مصرف گرفته و کمترین تنش‌ها وجود داشته است.

رییس اندیشکده انرژی اتاق کرمان در ادامه این نشست بیان کرد: پیشنهاد می‌شود اجرای طرح بازار خاموشی را به‌صورت پایلوت در یک مجموعه مثلاً شهرک صنعتی شماره 2 کرمان اجرا و نتایج آن را ارزیابی و بررسی و در صورت رضایت‌بخش بودن، به عنوان یک مدل کلان کشوری آن را معرفی کنیم.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

چالش‌های سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت بررسی شد

(12 بهمن، 1401)

چالش‌ها و مسائل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های استان کرمان در حوزه سلامت در نشستی با حضور رییس سازمان‌های مردم‌نهاد وزارت بهداشت، رییس و جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، سرپرست دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، درمان و وزارت بهداشت و مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در اتاق کرمان بررسی شد.

رییس اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت‌های حوزه مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها بسیار وسیع و در بخش‌های مختلف است، گفت: اتاق کرمان و فعالان اقتصادی همواره در راستای مسئولیت اجتماعی خود در حوزه بهداشت و درمان مشارکت داشته‌اند. سیدمهدی طبیب­‌زاده، افزود: برای نتیجه‌گیری بهتر از انجام این فعالیت‌ها بهتر است نقشه راه توسعه مراکز و مجموعه‌های خیریه حوزه سلامت و درمان استان تهیه شود تا توزیع عادلانه فعالیت‌ها صورت گیرد.

نوذر نخعی، مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه این نشست گفت: سه بیماری غیر واگیردار پرهزینه در دنیا بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان‌ها هستند که در استان کرمان خوشبختانه در حوزه سرطان‌ها خیرین بسیار خوب عمل کرده‌اند، در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی نیز تا حدودی کار شده اما حوزه دیابت نسبتاً مغفول مانده است.

رییس اداره مسئولیت‌پذیری اجتماعی اداره کل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، در ادامه این نشست گفت: در حوزه سلامت 30 درصد بیمارستان، پرسنل، پزشک و … تأثیرگذار است و 70 درصد دیگر مربوط به مؤلفه‌های وابسته به سلامت است. داوود پیرانی افزود: نسخه پزشک باید اجتماعی باشد، یعنی دارویی تجویز شود که امکان تهیه و دسترسی به آن برای بیمار وجود داشته باشد.

پس از این نشست رییس اداره مسئولیت‌پذیری اجتماعی اداره کل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت و کارشناس مشاور کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق ایران، از موسسه ثامن‌الحجج، خیریه یاس و خیریه جوادالائمه بازدید کردند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

مدرسه کرمان دانا 13، در راین افتتاح شد

(14 بهمن، 1401)

مدرسه کرمان دانا 13 با نام مدرسه صنایع مس شهید باهنر کرمان در شهر راین در ارتباط ویدئو کنفرانس با رییس‌جمهور و وزیر آموزش‌وپرورش و همزمان با افتتاح هزار و 100 مدرسه در کشور افتتاح شد.

این مدرسه 6 کلاسه به همراه سه فضای آموزشی مجزا برای برگزاری کارگاه و آزمایشگاه، در 818 مترمربع زیربنا، در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع و با اعتباری بیش از 65 میلیارد ریال احداث شده است.

رییس اتاق کرمان در این آئین گفت: توسعه زیرساخت آموزشی، مهارت‌آموزی به دانش آموزان، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه دانش مدیریت از مهم‌ترین اهداف پویش کرمان داناست. سیدمهدی طبیب­‌زاده افزود: آموزش‌وپرورش زیرساخت اصلی توسعه و پیشرفت هر کشوری است و نقش مؤثری در تربیت نسلی متعهد و کارآمد برای آینده کشور دارد.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

صنایع الکترونیک و فولاد زمینه‌های همکاری کرمان و جاوه غربی اندونزی

(16 بهمن، 1401)

رییس اتاق کرمان گفت: توسعه صنعت الکترونیک در اندونزی و توسعه صنایع فولاد و صنایع پایین‌دستی آن در کرمان می‌تواند زمینه‌های همکاری مناسبی بین دو استان کرمان و جاوه غربی اندونزی باشد.

سیدمهدی طبیب­‌زاده در نشست مجازی جمعی از فعالان اقتصادی استان با معاون سفیر ایران در اندونزی و رییس اتاق بازرگانی جاوه غربی افزود: غذا، نوشیدنی‌ها، خرما، پسته، قالی، مهندسی ارتباطات، تجهیزات پزشکی، تکنولوژی پهباد برای کشاورزی، نانوتکنولوژی و توربین‌های تولید انرژی از سایر حوزه‌های همکاری بین دو کشور است. وی ادامه داد: کرمان بزرگ‌ترین استان کشور از نظر مساحت، ثروتمندترین استان معدنی، متنوع‌ترین استان از نظر اقلیم آب و هوایی و جذاب‌ترین استان گردشگری ایران است و عزم خود را برای محور قرار دادن صادرات جزم کرده است.

همچنین رییس انجمن ملی خرما در این نشست گفت: اندونزی از سال 2012 میلادی تاکنون هرساله (به‌جز یک سال شیوع کرونا) رشد 5 درصدی داشته و قاعدتاً استان جاوه غربی نیز رشد خوبی را تجربه کرده است. محسن رشیدفرخی، افزود: کرمان، ششمین کشور صادرکننده خرما به اندونزی و جاوه غربی است که این رتبه قابل قبول نیست و مبادلات تجاری می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

در ادامه این نشست معاون سفارت ایران در اندونزی گفت: استان کرمان با ظرفیت‌های مناسب، فرصت خوبی برای همکاری با جاوه غربی اندونزی است که حوزه‌های صنعتی و معدنی می‌تواند از مهم‌ترین مبادلات تجاری دو طرف باشد. رونق، با اشاره به اینکه اندونزی نیاز سالانه خرمای خود را از ایران و بخشی از استان کرمان تأمین می‌کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در اندونزی فرصت خوبی در زمینه تکمیل زیرساخت ها وجود دارد که کرمان می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

گفتنی است در این نشست برخی فعالان اقتصادی دو طرف به بیان پرسش‌های خود در رابطه با تجارت بین کرمان و اندونزی پرداختند و پاسخ‌های لازم را دریافت کردند.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

توسعه گلخانه‌های استان شتاب‌دهنده نبوده است

(04 اسفند، 1401)

رییس اتاق کرمان گفت: گلخانه‌های سطح استان از نظر کمی توسعه‌یافته‌اند، اما از نظر کیفی حرکت شتاب‌دهنده‌ای را نداشته‌اند که باید این موضوع با جدیت پیگیری شود.

سیدمهدی طبیب‌­زاده در هشتاد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی موانع توسعه گلخانه‌های استان و ارائه راهکارهای پیشنهادی، افزود: در ضرورت توسعه گلخانه‌ها شکی وجود ندارد و در استانی با 25 درصد باغات کشور بایستی در تکامل زراعت و باغبانی، بالندگی کشاورزی با مبحث گلخانه‌ها تکمیل شود. وی ادامه داد: توسعه گلخانه‌ها باعث افزایش راندمان تولید به‌منظور حضور در بازارهای جهانی و راهکار مناسبی برای تولید با توجه به گران شدن و کمبود آب است.

در ادامه این نشست استاندار کرمان با بیان اینکه اقلیم مناسب استان برای توسعه گلخانه‌ها نعمت و ظرفیت مناسبی است، گفت: اشتغال، صادرات و ارزآوری در این حوزه وجود دارد و باید به سرمایه‌گذاران برای راه‌اندازی گلخانه‌های وسیع کمک شود. محمدمهدی فداکار، افزود: در رابطه با حل مشکلات موجود برای راه‌اندازی سامانه هوشمند نظارت و ارزیابی سموم، با سازمان محیط‌زیست مذاکرات لازم انجام خواهد شد.

گفتنی است در این نشست گزارش‌هایی با عنوان «دستاوردهای دانشگاه‌های استان در حوزه بذر و پایش سموم»، «مزایای گلخانه‌های با ارتفاع بلند و ظرفیت‌های استان در توسعه آن» و «لزوم اندازه‌گیری باقی‌مانده سموم در محصولات گلخانه‌ای» مطرح شد. همچنین چالش‌های توسعه گلخانه‌ها در استان مانند تکنولوژی پایین گلخانه‌ها و نگاه اشتغال‌زا به صنعت گلخانه به‌جای نگاه تولید و توسعه مطرح شد و پیشنهاداتی برای توسعه گلخانه‌ها به تصویب رسید.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

راهکارهای مقابله با سرمازدگی پسته بررسی شد

(09 اسفند، 1401)

راهکارهای مقابله با سرمازدگی پسته در نشستی با حضور رییس و جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان و رییس و جمعی از اساتید دانشگاه شهید باهنر کرمان بررسی و در پایان از نمونه بخاری باغی و محلول تولیدی تیم تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان، برای جلوگیری از خسارت وارده ناشی از سرمازدگی احتمالی آینده رونمایی شد.

رییس اتاق کرمان گفت: همکاری دانشگاه با بخش خصوصی منجر به خلق امکاناتی شده که در آینده‌ای نزدیک منجر به بهبود فضای کسب‌وکار خواهد شد. وی اظهار کرد: اتاق از همه تریبون‌ها برای بیان عمق خسارت سنگین وارد شده به کشاورزان به‌ویژه پسته کاران استفاده کرده و صدای آن‌ها را به همه مسئولان کشور، نمایندگان مجلس، صندوق ضمانت خسارت، شورای گفت‌وگو و دستگاه قضایی رسانده، اما در بخش اجرا تاکنون نتیجه مطلوبی نداشته است. رییس اتاق کرمان بیان کرد: خسارت وارد شده به پسته از 14 هزار تا 20 هزار میلیارد تومان برآورد شد که همچنان بی پناه باقی‌مانده و محصول امسال نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

در ادامه این نشست رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به اینکه سرمازدگی باغات پسته در سال جاری به‌ویژه 8، 9 و 10 فروردین‌ماه خسارت‌های سنگینی به باغات استان وارد کرد، گفت: در بازدیدهای میدانی و برآوردهای انجام شده، بیش از 80 درصد محصول حدود 15 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند. سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: برای جبران خسارت‌ها و جلوگیری از سرمازدگی‌های احتمالی در آینده موارد را پیگیری و سعی بر ارائه راهکارهای علمی در این زمینه شد. استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: تیم 12 نفره تشکیل و در بخش‌های مختلف سرمازدگی از ریشه، ساقه، برگ و گل فعالیت‌هایی انجام و در این نشست نهایی و رونمایی شد.

گفتنی است در پایان این نشست از نمونه بخاری‌های باغی و محلول تولید شده برای جلوگیری از خسارت ناشی از سرمازدگی پسته رونمایی و قرار است با همکاری کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در بخشی از باغات استان اجرایی شود.

فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد
فصل نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان- نشریه سپهر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *