بیشک دانایی و آگاهی یکی از اصلیترین محورهای تحقق اهداف توسعهای و رسیدن به پیشرفتهای اقتصادی، اجتماعی است و میزان این دانایی و آگاهی از طریق سنجش سطح اطلاعات در دسترس بررسی میشود. در دنیای امروز تبادل اطلاعات از طرق مختلفی از جمله روشهای گفتاری، شنیداری و دیداری انجام میشود که در این بین، استفاده از روشهای دیداری چون چاپ و نشرِ اطلاعات بهدلیل تأثیر ماندگارتر و مؤثرتر، اهمیت خاصی دارد و به همین دلیل یکی از شاخصهای پیشرفت و تعالی محسوب میشود. در دنیای امروز علم و دانش بهنوعی سرمایه ملی تلقی میشود و فعالیتهای مربوط به تولید آن ازجمله گردآوری، ویرایش و پردازش، طراحی، نشر، مستندسازی و… حائز اهمیت و بهنوعی طاقتفرساست.
با توجه به اینکه انجام هر نوع فعالیتی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… نیاز به اطلاعات کاربردی و به روز دارد، اتاق بازرگانی کرمان طبق وظیفه قانونی خود در راستای ارتقا و به روزآوری سطح دانش و آگاهی متولیان حوزه کسبوکار بخش خصوصی همواره تلاش نموده و نشر را بهعنوان یکی از ابزارهای مهم رسیدن به این هدف، بهطور ویژه مدنظر قرار داده است، بهطوریکه واحد نشر اتاق از سال 1382 به مدت 8 سال بیش از 40 شماره دوماهنامه اتاق کرمان را در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، اطلاعرسانی و … به چاپ رسانده است. از سال 1390 با راهاندازی مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی، ماهیت نشریات اتاق به دو دسته تقسیم شد؛ یک دسته مربوط به پژوهشها، گزارشهای اقتصادی و اقدامات انجامشده در مرکز مطالعات و دسته دیگر خبرنامههای تخصصی کمیسیونها و انجمنهای اتاق. نتیجه این امر انتشار 17 شماره فصلنامه پژوهشی، 10 شماره گزارش پژوهشی و 86 شماره خبرنامه تخصصی به همراه کتابچههای آموزشی و آماری بوده است. از سال 95 پس از انجام بررسیها و ارزیابیهای مختلف مقرر شد موارد انتشاراتی اتاق یکپارچه سازی و در قالب یک فصلنامه منتشر گردد. در همین راستا فصلنامه «سپهر اقتصاد کرمان» بهعنوان صدای واحد اتاق کرمان حاصل ماهها تلاش متولیان این امر در بهار 97 متولد شد، در اولین شماره این فصلنامه با تأکید بر فضای کسبوکار بهعنوان دغدغه مهم و مشترک همه فعالان اقتصادی سعی در تبیین وضعیت موجود، بررسی دلایل ایجاد تنگناها و درنهایت ارائه راهکارهای مؤثر و کاربردی جهت تسهیل و بهبود داشتهایم که بخشی از آن نتیجه مطالعات و پژوهشهای انجامشده در مرکز مطالعات اتاق کرمان بوده است.
در ادامهی فصلبندی موضوعی، علاوه بر فضای کسبوکار، بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری، بازرگانی و صادرات و تشکلهای اقتصادی در نظر گرفتهشده تا خروجی اقدامات اتاق در قالب مطالب پژوهشی، مصاحبه، گزارش عملکرد سالیانه و… منعکس گردد.
در پایان مراتب قدردانی خود را از همه بزرگوارانی که در گام نخست ما را یاری نمودند بهخصوص ریاست محترم اتاق کرمان که حضور مؤثر و حمایتهای همهجانبه ایشان همواره همراه ما بوده است اعلام میدارد، آرمان دست اندرکاران این مجموعه بر آن است تا روح فصلنامه «سپهر اقتصاد کرمان» راهنما و راهگشایی در فضای اقتصادی استان باشد و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد، باشد که مقبول افتد.