رویدادها

برای بهبود عملکرد بخش کشاورزی باید از روش‌های علمی استفاده کرد

(7 مهر، 1400)
رییس اتاق کرمان در نشست با نماینده شرکت ماهان و فعالان بخش کشاورزی، گفت: اگر بخواهیم بازار محصولات کشاورزی حفظ شود و اشتغال پایدار در حوزه کشاورزی باقی بماند، باید از روش‌های نوین کشاورزی بهره گرفت. وی افزود: کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد استان دارد که در این بین پسته با یک و نیم میلیارد دلار صادرات، ۱۰۰ هزار نفر اشتغال و بیش از ۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، سهم عمده کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل باید با استفاده از علم روز دنیا، افزایش راندمان و نیز توجه به نیاز بازار، قیمت تمام شده، بسته‌بندی مناسب و محدودیت‌های آبی، بهره‌وری در این بخش را افزایش داد.

منابع موجود به سمت توسعه گردشگری هدایت شود

(11 مهر، 1400)
سیدمهدی طبیب زاده در همایش گرامیداشت روز جهانی گردشگری با حضور فعالان این حوزه گفت: به اعتقاد همه ارکان استان، گردشگری نقشی مؤثر در توسعه استان و جایگزینی مناسب برای ذخایر معدنی استان است که باید به‌صورت جدی به آن پرداخته شود. وی ادامه داد: متأسفانه تاکنون پیشران بودن گردشگری در اقتصاد استان در حد شعار باقی‌مانده درحالی‌که گردشگری می‌تواند با کمترین هزینه، ایجاد اشتغال بیشتر و در سریع‌تر زمان توسعه یابد.
در ادامه این آیین استاندار کرمان، افزود: برای آنکه با تغییر مدیران تصمیمات و اقدامات تغییر پیدا نکند، باید سند گردشگری استان هر چه زودتر تدوین و مصوب شود.

بازارسازی برای صنایع کوچک و متوسط لازمه حفظ اشتغال است

(18 مهر، 1400 )
رییس اتاق کرمان در آیین افتتاح پنجمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته گفت: سال گذشته با وجود سرمایه‌گذاری‌های سنگین در صنایع استان ۳۳ هزار اشتغال از دست رفت و همه این آمار منفی اشتغال در بنگاه های کوچک و متوسط اتفاق افتاد. وی با اشاره به اینکه شاید کمتر از ۳۰ درصد از خدمات، قطعات و تجهیزات موردنیاز صنایع بزرگ توسط صنایع کوچک استان تأمین می‌شود، ادامه داد: اتاق کرمان برای توسعه نظام مبادلات پیمانکاری فرعی با هدف تأمین قطعات و تجهیزات از استان کرمان، اقداماتی را پیگیری کرد که در این زمینه شرکت‌های بزرگی مانند شرکت ملی مس ایران و هلدینگ میدکو، قدم‌های جدی برداشتند.

مدرسه‌سازی، زیربنایی‌ترین عامل توسعه جامعه است

(19 مهر، 1400)
رییس اتاق کرمان در آیین افتتاح سومین مدرسه از پویش «کرمان دانا» در کشکوئیه رفسنجان با نام شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: سرانه فضای آموزشی در استان چهار و نه دهم مترمربع و کمتر از برخی استان‌های هم‌جوار است و پویش کرمان دانا به دنبال جبران این کمبود و در کنار آن توانا کردن دانش آموزان راه‌اندازی شده است. پویش کرمان دانا در حوزه مهارت‌آموزی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز ورود کرده که در بحث مهارت‌آموزی، آموزش‌های توأم با اشتغال در شهرستان‌های رفسنجان، جیرفت و بم در حال انجام است.
در این آیین استاندار کرمان نیز گفت: پویش کرمان دانا می‌تواند آغازی برای نوسازی و بهسازی مدارس استان در حد استانداردهای جهانی باشد. علی زینی‌وند، مشارکت فعالان اقتصادی را در احداث مدارس در مناطق کمتر توسعه‌یافته ارزشمند خواند و گفت: در دنیای کنونی مدارس صرفاً آموزش‌ محور، جوابگوی نیاز آینده نخواهند بود و حتماً باید به مهارت‌آموزی نیز توجه شود. وی هدفمند شدن آموزش را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: کرمان ظرفیت بالایی برای مدرسه ساختن و رفع کمبود فضای آموزشی دارد.

کارفرمایان بازخورد خود از کارگروه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای را بیان کنند

(21 مهر، 1400 )
نایب‌رییس اتاق کرمان گفت: اخیراً کارگروه تنقیح و تلخیص بخشنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در سطح ملی شکل‌گرفته که منتظر بازخورد و نظر کارفرمایان در مورد عملکرد این کارگروه هستیم.
جلیل کاربخش، در سمینار آموزشی آنلاین «نکات کلیدی در امور بیمه‌ای پیمانکاران» افزود: به نظر می‌رسد این کارگروه توانسته برخی از مطالبات پیمانکاران را پاسخ دهد و نماینده اتاق ایران نیز در این کارگروه حضور دارد. وی ادامه داد: یکی از گلایه‌های فعالان اقتصادی در فضای کسب‌وکار، اختلاف با سازمان تأمین اجتماعی و بخشنامه‌های صادرشده آن است.
گفتی است این سمینار آموزشی آنلاین توسط واحد آموزش و کمیسیون بیمه، بانک و مالیات اتاق کرمان و با حضور دبیر کل اتاق کرمان، نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.

ساماندهی واحدهای راکد و نیمه فعال از برنامه‌های شورای گفت‌وگو است

(22 مهر، 1400 )
رییس اتاق کرمان در نشست بررسی وضعیت واحدهای تولیدی استان گفت: در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کارگروهی تحت عنوان کارگروه تحقق شعار سال، یعنی تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی ها، با هدف ساماندهی واحدهای راکد، نیمه فعال و یا پروژه‌های ناتمام راه‌اندازی شده است.
وی بیان کرد: ظرفیت‌های بسیار زیادی از واحدهای صنعتی، کشاورزی، معدنی، گردشگری و خدماتی در استان وجود دارد اما برخی از این واحدها به دلایل مختلف از جمله مشکلات بانکی، مشکلات تأمین سرمایه در گردش، مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای و یا مشکلات مدیریتی تعطیل هستند و یا اینکه کمتر از ظرفیتشان فعالیت می‌کنند.
حسن امیری، دبیر کل اتاق کرمان نیز گفت: اتاق به دنبال شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از جمله مشخص کردن واحدهای راکد و نیمه فعال و نیز شناسایی متقاضیان واجد شرایط سرمایه‌گذاری است تا با یک جمع‌بندی مناسب زمینه برای فعالیت مجدد این واحدها، تکمیل ظرفیت و تحقق شعار سال فراهم شود.

مؤدیان مالیاتی به 30 میلیون نفر می‌رسند

(22 مهر، 1400)
نایب‌رییس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران گفت: در حال حاضر حدود پنج میلیون و 500 هزار نفر مودی مالیاتی در کشور وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود با لحاظ کردن پایه‌های جدید مالیاتی مانند دریافت مالیات از عایدی سرمایه، حذف معافیت‌ها و مالیات بر جمع درآمدها تعداد مؤدیان مالیاتی در کشور به 30 میلیون نفر برسد.
جلیل کاربخش، در کارگاه آموزشی «آشنایی با قوانین جدید مالیاتی» با حضور فعالان اقتصادی، نمایندگان مالیاتی اتاق کرمان و جمعی از مدیران اقتصادی و مالی مجموعه‌های مختلف افزود: قانون دادرسی مالیاتی به قبل از انقلاب برمی‌گردد و تاکنون هیچ‌گونه تغییری در این قانون انجام نشده اما با توجه به اینکه سیاست دولت توسعه پایه‌های مالیاتی است، لذا می‌طلبد قوانین دادرسی مالیاتی بروزرسانی شود.

باید از تراز تجاری منفی هندوستان برای توسعه صادرات استان استفاده کرد

(25 مهر، 1400 )
رییس اتاق کرمان گفت: کشور هندوستان ۳۶۸ میلیارد دلار واردات و ۲۷۵ میلیارد دلار صادرات دارد و باید از این تراز تجاری منفی برای توسعه صادرات استان استفاده کرد.
وی در نشست مجازی بررسی همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و هندوستان افزود: هند با حدود یک میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت، کشوری درحال‌توسعه است و با توجه به اشتراکات مختلف دو کشور باید از این بازار بزرگ برای درآمدزایی بهره برد.
رییس اتاق کرمان با بیان اینکه متأسفانه کشور ما جزء ۲۰ صادرکننده اول محصولات به هندوستان نیست، اظهار کرد: صادرات ما به این کشور تنها یک میلیارد دلار و واردات ما از هند حدود 2 میلیارد و 200 میلیون دلار است.
در ادامه این نشست محمدحسین اکبری عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان تصریح کرد: سال ۹۹ کشور ما ۶۰ هزار تن خرما به ارزش ۵۵ میلیون دلار به کشور هند صادرات داشته که سهم استان کرمان ۴۱ هزار تن بود اما بخش زیادی از این محصولات از گمرکات سایر استان‌ها صادرشده‌اند.

رییس اتاق کرمان: مهارت‌آموزی ضرورت توسعه اقتصاد استان است

(26 مهر، 1400 )
رییس اتاق کرمان گفت: مهارت‌آموزی ضرورت توسعه اقتصاد استان است و باید امکانات گسترده بنگاه‌های اقتصادی برای مهارت‌آموزی به کار گرفته شود.
وی در آیین افتتاح نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت، با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل توسعه یک جامعه، نیروی انسانی آن است، افزود: سرمایه‌گذاری‌های صنعتی و معدنی بزرگ در استان و جهش اقتصادی مدنظر، فقط با استفاده از نیروی مهارت دیده به نتیجه موردنظر می‌رسد. وی ادامه داد: به گفته مسئولان استان، اتاق کرمان، اتاق فکر توسعه اقتصادی استان است و ما نیز در راستای وظیفه خود به‌عنوان مشاوره سه قوه، به عوامل توسعه استان توجه ویژه خواهیم داشت.
در ادامه این آیین، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان، گفت: نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در کرمان با هماهنگی و حمایت اتاق کرمان و شرکت‌های صنعتی و معدنی بزرگ استان برگزار می‌شود و قصد داریم در سال‌های آینده اجرای این مسابقات را به بنگاه‌های اقتصادی بسپاریم و خود راهبری را به عهده بگیریم.

انرژی؛ پاشنه آشیل اقتصاد کشور است

(1 آبان، 1400 )
رییس اتاق کرمان با بیان اینکه انرژی؛ پاشنه آشیل اقتصاد کشور است، گفت: در حال حاضر 86 میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور پرداخت می‌شود و به همین دلیل هر سوء مدیریتی در چارچوب یارانه انرژی پوشیده است.
وی در شصت و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، افزود: آینده انرژی مبتنی بر سوخت‌های فسیلی مبهم است و باید به فکر تولید انرژی‌های خورشیدی باشیم. وی با اشاره به اینکه با اراده جدی مسئولان می‌توان تولید 2 هزار مگاوات انرژی خورشیدی را تحقق بخشید، اظهار کرد: وزیر نیرو پیشنهاد تولید 10 هزار مگاوات انرژی خورشیدی را مطرح کرده که اتاق کرمان طرحی را برای چگونگی تحقق این موضوع مهم آماده کرده است.
استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بهتر است جلوی اشتباهات گرفته شود، گفت: مشکل ما در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، سرمایه‌گذاری نیست و در استان برای واگذاری زمین و حمایت از سرمایه‌گذاری در این حوزه هیچ محدودیتی نداریم. علی زینی وند، افزود: با توجه به استقبال خوب از حوزه انرژی خورشیدی در سال 96، اگر مسائل مربوط به تحریم‌ها پیش نیامده بود امروز از هدف‌گذاری‌های تعیین‌شده در برنامه‌های کلان کشور جلوتر بودیم

پشتیبانی قضایی از تولید، می‌تواند به‌عنوان الگوی کشوری مطرح شود

(1 آبان، 1400 )
رییس اتاق کرمان ضمن قدردانی از سیستم قضایی استان در حمایت از فعالان اقتصادی گفت: پشتیبانی یکپارچه سیستم قضایی استان کرمان از تولید و فعالان اقتصادی، می‌تواند به‌عنوان الگو در کشور مطرح شود.
وی در اولین گردهمایی فعالان اقتصادی و مسئولان قضایی استان کرمان در شهرستان زرند با عنوان «مانع زدایی اقتصادی، پشتیبانی قضایی» افزود: آنچه کشور را در شرایط سخت، سرپا نگه داشته، موضوع تولید است و بی‌جهت نیست که تمامی فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر مربوط به حوزه اقتصاد و با محوریت توجه به بخش تولید است. وی، با تأکید بر اینکه تولید اساسی‌ترین نیاز فعلی کشور است، بیان کرد: اتاق کرمان همواره اعلام کرده که از فعالیت‌های سالم و مشروع اقتصادی حمایت می‌کند.
در این نشست، عضو هیئت رییسه اتاق کرمان نیز گفت: نام‌گذاری سال‌های اخیر توسط رهبر معظم انقلاب در حوزه مسائل اقتصادی دارای منطق و حکمت است.
عباس جبالبارزی، افزود: تولیدکنندگان، سربازان جنگ اقتصادی هستند و در این شرایط علی‌رغم همه تحریم‌های خارجی و داخلی همچنان به رسالت خود عمل می‌کنند، زیرا کارآفرینان، دلسوز کشور هستند.
وی با اشاره به رتبه 128 ایران در شاخص فضای کسب‌وکار جهان اظهار کرد: به‌رغم اینکه پتانسیل‌های بسیار زیادی در کشور وجود دارد، اما رتبه پایینی در فضای کسب‌وکار داریم که با تصمیمات ساده اما منطقی می‌توانیم به رتبه دورقمی و حتی زیر ۵۰ برسیم.
در ادامه، یداله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: نگاه و نگرش ما این است که مدیران بخش تولید و فعالان بنگاه‌های اقتصادی، سربازان و افسران جنگ اقتصادی تحمیل شده و نابرابر به کشور هستند و از اگر این موقعیت و شرایط را به درستی درک نکرده و فهم درستی نداشته باشیم و پشت افسران جنگ اقتصادی خود را خالی کنیم، زمین‌گیر خواهند شد.

تفاهم‌نامه اتاق کرمان و دانشگاه شهید باهنر برای ایجاد مرکز نوآوری امضا شد

(1 آبان، 1400 )
تفاهم‌نامه اتاق کرمان و دانشگاه شهید باهنر کرمان برای ایجاد مرکز نوآوری و تحول دیجیتال در صنایع بین روسای دانشگاه شهید باهنر و اتاق کرمان به امضا رسید.
این تفاهم‌نامه در راستای جهت‌دهی، راهبری و مدیریت پژوهش‌های مرتبط با توسعه نوآوری و فناوری در صنایع استان و کمک به تحقق اقتصاد دانش‌بنیان صورت گرفت. از جمله اهداف راه‌اندازی این مرکز می‌توان به ارتقاء نوآوری در صنایع با استفاده از اساتید و متخصصان دانشگاهی، کمک به تحول دیجیتال در صنایع، عارضه‌یابی صنایع با مدل‌های بلوغ فناوری و نوآوری، مشاوره تخصصی در حوزه‌های فناوری و نوآوری صنایع استان و ایجاد زیرساخت‌ها و زمینه‌های ارتباط صنعت و دانشگاه در حوزه‌های فناوری و نوآوری اشاره کرد.

انجمن جوانان کارآفرین استان رییس اتاق کرمان: ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی آزاد شود

(4 آبان، 1400 )
رییس اتاق کرمان با اشاره به اینکه قصه پر غصه تعهد ارزی همچنان به‌عنوان یک معضل جدی وجود دارد و تاکنون اقدام جدی برای آن انجام نشده است، گفت: پیشنهاد ما آزاد شدن ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی و الزامی نبودن ارائه ارز با قیمت سامانه نیماست.
وی در نشست تخصصی هیئت نمایندگان اتاق کرمان با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی افزود: در بررسی عملکرد صادرکنندگان برای انتخاب صادرکنندگان نمونه سال 1400، داوطلب چندانی از صادرکنندگان قدیمی استان برای شرکت در این فرآیند وجود نداشت که این موضوع ممکن است در آینده مشکلاتی را ایجاد کند.
وی با اشاره به بند «خ» ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه و رای دیوان عدالت کشور برای اجرای آن توسط دولت گفت: با وجود ارائه مهلت دوماهه برای اجرا، این ماده هنوز اجرایی نشده و کشاورزان نتوانسته‌اند از آن استفاده کنند.

رییس مجمع نمایندگان استان: اتاق کرمان برندی برای کشور است

(8 آبان، 1400)
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: اتاق کرمان و مجموعه اعضای آن، یک برند برای جمهوری اسلامی ایران هستند.
شهباز حسن‌پور، در پیش جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی مسائل و مشکلات محصولات پسته و خرما، در خصوص برخی مسائل مطرح شده در فضای مجازی افزود: اگر اینجانب انتقادی انجام دادم مربوط به اتاق ایران است زیرا دغدغه های فعالان اقتصادی کشور را در مجلس به‌خوبی مطرح و پیگیری نمی‌کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود قبل از جلسه آینده شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جلسه‌ای در تهران با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و مسئولان مربوط تشکیل شود.
در ادامه این نشست رییس اتاق کرمان گفت: سالانه بیش از یک و چهار دهم میلیارد دلار پسته از کشور صادر می‌شود و به همین دلیل این محصول نه‌تنها برای استان کرمان بلکه برای کشور اهمیت فراوانی دارد. سیدمهدی طبیب‌زاده، با بیان این مطلب افزود: باید از هر مسیری برای رفع مشکلات این محصول استراتژیک استفاده کرد و به همین دلیل اتاق کرمان به دنبال بهره‌گیری از تجربیات صاحب‌نظران و همه عواملی است که می‌تواند به بهبود شرایط تولید و تجارت این محصول کمک کنند.

چهارمین و پنجمین مدرسه از پویش کرمان دانا به بهره‌برداری رسید

(11 آبان، 1400)
چهارمین و پنجمین مدرسه از پویش کرمان دانا با عنوان مدرسه گل گهر در شهرستان نرماشیر (کرمان دانا 5) و مدرسه هلدینگ طلوع خلیج‌فارس 2 در شهرستان ریگان (کرمان دانا 8) طی آیین‌هایی با حضور رییس، جمعی از اعضای هیئت نمایندگان و دبیرکل اتاق کرمان و مدیران آموزش‌وپرورش و نوسازی مدارس استان و مسئولان منطقه شرق استان افتتاح شد.
رییس اتاق کرمان در این آیین، خطاب به دانش آموزان، مدیران و مسئولان گفت: امروزه برای باسواد بودن صرفاً فضای فیزیکی مدرسه کافی نیست بلکه در تعریف جدید یونسکو از سواد، علاوه بر خواندن و نوشتن 12 سواد عاطفی، مالی، علمی، انرژی، رسانه، ارتباطی، سلامتی و… باید وجود داشته باشد تا فرد باسواد عنوان شود.
وی افزود: پس باید به دانش آموزان سوادهایی را بیاموزیم که بتواند از دانسته‌های خود به‌عنوان مهارت‌های مختلف، برای تغییر زندگی استفاده کند.

ارمنستان دروازه ورود کالاهای صادراتی استان به اروپا

(12 آبان، 1400)
رییس اتاق کرمان در نشست مجازی بررسی همکاری‌های اقتصادی کرمان و ارمنستان با حضور استاندار کرمان و سفیر ایران در ارمنستان گفت: به دلیل وجود تعرفه ترجیحی صفر ارمنستان با کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا، این کشور می‌تواند دروازه ورود کالاهای صادراتی استان به اوراسیا و اتحادیه اروپا باشد.
استاندار کرمان، با تأکید بر اینکه حفظ بازارهای هدف و استمرار حضور در آن‌ها مهم‌تر از ورود به این بازارهاست، گفت: اگر کیفیت، قیمت، بسته‌بندی و استاندارد محصول و کالای صادراتی ما مناسب باشد، می‌توان بازارهای بیشتری را جذب کرد. وی گردشگری را دیگر حوزه مناسب برای همکاری کرمان و ارمنستان دانست.
در ادامه این نشست سفیر ایران در ارمنستان بیان کرد: هدف دولت در بخش تجارت خارجی، تمرکز بر همسایگان است که برای توسعه تجارت باید قوانین مزاحم شناسایی، مقررات متناقض اصلاح و استراتژی مدون برای صادرات تدوین شود. عباس بدخشان ظهوری، خاطرنشان کرد: بازار ارمنستان به دلیل رقابتی بودن آن بسیار متفاوت از سایر کشورهاست و برای ورود به این بازار نیاز به تحلیل بازار، نیازسنجی و مطالعه دقیق است.

سیستم بانکی باید اصلاح شود تا تولید شکل بگیرد

(18 آبان، 1400)
رییس اتاق کرمان گفت: سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود تا تولید شکل گیرد زیرا در حال حاضر تنها مجموعه‌ای که در تأمین منابع مالی فعال است، بانک‌ها هستند.
وی در کارگاه آموزشی بررسی قراردادهای بانکی، با اشاره به اینکه با عملکرد فعلی بانک‌ها نمی‌توان توقع تولید و اشتغال داشت، افزود: در قراردادهای بانکی، بانک‌ها تمام اختیارات را برای خود می‌گیرند و این‌گونه قراردادها کاملاً یک‌طرفه منعقد می‌شود.
طبیب زاده، با اشاره به انتشارات اتاق کرمان در حوزه مسائل مختلف بانکی ادامه داد: اتاق کرمان در بحث دور زدن قوانین بانکی مطالعاتی داشته و نقطه آسیب و ضرر فعالان اقتصادی در قراردادهای بانکی را بررسی کرده است.
گفتنی است در این نشست «رضا رحیمی نداف» مدرس مؤسسات عالی بانکداری و کارشناس حقوقی سابق بانک ملی، مباحث آموزشی مربوط به قراردادهای بانکی را تدریس کرد.

با توسعه زیرساخت‌های آموزشی باید مهارت‌آموزی مورد توجه قرار گیرد

(22 آبان، 1400)
رییس اتاق کرمان گفت: با توسعه زیرساخت‌های آموزشی باید بر موضوع مهارت‌آموزی و استفاده بهینه از این فضاها تمرکز کرد.
وی در آیین افتتاح مدرسه «ایران‌ من 94» در شهرستان جیرفت، گفت: الگویی که پویش «ایران من» برای احداث مدارس ایجاد کرده، باعث شکل گرفتن پویشی مشابه در استان کرمان با محوریت اتاق بازرگانی به نام پویش «کرمان دانا» شده است و این پویش توانسته راه و روش نیک مدرسه‌سازی را به ما بیاموزد. گفتنی است مدارس ایران من 94 و ایران‌ من 107 در جیرفت افتتاح شدند.

 

کودکان مبتلابه اوتیسم، به همت بخش خصوصی صاحب مدرسه می‌شوند

(22 آبان، 1400)
تفاهم‌نامه احداث مدرسه تخصصی دانش آموزان مبتلابه اوتیسم، بین اداره کل آموزش‌وپرورش، اداره کل نوسازی مدارس و شرکت راه‌سازی و ساختمانی ۱۱۵ در اتاق کرمان منعقد شد.
به گفته رییس هیئت‌مدیره شرکت ۱۱۵ این مدرسه با ۱۳۰۰ مترمربع زیربنا و اعتباری در حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۱۸۰۰ مترمربع احداث خواهد شد. محسن ضرابی در نشست امضای این تفاهم‌نامه، افزود: در صورت تحویل زمین از طرف آموزش‌وپرورش و نیز تهیه نقشه‌های اجرایی و صدور پروانه در موعد مقرر، عملیات ساخت مدرسه در کمتر از یک سال انجام می‌شود و مدرسه در مهرماه سال ۱۴۰۱ قابل بهره‌برداری خواهد بود. وی همچنین از پیگیری‌های رییس و دبیر کل اتاق کرمان برای توسعه فضاهای آموزشی و انجام مسئولیت‌های اجتماعی تقدیر کرد.
همچنین احمد اسکندری، مدیر کل آموزش‌وپرورش استان کرمان نیز در این نشست گفت: تاکنون اقدامی مؤثر و درخور دانش آموزان مبتلابه اوتیسم انجام نشده است که امیدواریم با پیگیری اتاق کرمان اقدامی بزرگ در راستای احداث مدارس و توسعه فضاهای آموزشی برای جوامع هدف بویژه دانش آموزان و کودکان مبتلابه اوتیسم انجام شود.

«صاروج پارس» نماد سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان است

(23 آبان، 1400)
رییس اتاق کرمان گفت: پروژۀ «صاروج پارس» نماد سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان است و باید تلاش کنیم به‌عنوان یک نماد موفق سرمایه‌گذاری خارجی در شهر کرمان معرفی شود.
وی در آیین افتتاح بزرگ‌ترین پارکینگ هوشمند جنوب‌شرق کشور، گفت: پروژه «صاروج پارس» به چند دلیل ازجمله اهمیت آن به لحاظ از بین بردن کانون آلودگی اجتماعی و زیست‌محیطی، ارزشمند است. وی افزود: این پروژه تاکنون ۵۷ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی، یعنی معادل ساخت یک کارخانۀ بزرگ برای شهر کرمان آورده داشته، اما اثرات اجتماعی آن بیش از یک کارخانه خواهد بود.

تأمین اجتماعی برای خرید ماشین‌آلات و تعمیر هم حق بیمه می‌گیرد

(23 آبان، 1400)
نایب‌رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران گفت: سازمان تأمین اجتماعی در حسابرسی‌های غیرقانونی از مواردی حق بیمه دریافت می‌کند که به‌هیچ‌وجه قانونی نیست. برای مثال اگر یک تولیدکننده یک سری ماشین‌آلات برای کارخانه خود خریداری کند، سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید این دستگاه‌ها نصب داشتند و باید حق بیمه پرداخت کنید.
عباس جبالبارزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد فشارهای سازمان تأمین اجتماعی بر کارفرمایان اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی، از نظر فرمی در همه کشورهای دنیا وجود دارد و وجود آن نیاز است ولی مشکل این است که سازمان تأمین اجتماعی در ایران انحصاری است. کارگر و کارفرما مجبور هستند که از یک سازمان انحصاری خدمات بیمه درمان و بازنشستگی دریافت کنند. این سازمان بیش از آن‌که قانون‌محور باشد بخشنامه‌محور بوده و قانون آن هم بعد از انقلاب تغییر نکرده است.

رییس اتاق کرمان: نجات کشور در گرو صادرات است

(26 آبان،1400)
رییس اتاق کرمان گفت: هر کشوری با اقتصاد صادرات محور، در عرصه جهانی موفق عمل کرده و به همین دلیل نجات کشور و استان کرمان در گرو صادرات و توسعه آن است.
سیدمهدی طبیب زاده،، در نشست شورای مشورتی صادرات با بیان این مطلب افزود: علاوه بر وجود محدودیت‌های صادراتی در کالاها و بازارهای هدف، قوانین مشکل‌ساز داخلی و مسائل ارزی نیز مشکلات را دوچندان کرده است.
رییس اتاق کرمان ادامه داد: باید از دید وسیع فعالان حوزه صادرات و از تجربیات صادرکنندگان موفق بهره گرفت تا بتوان مسائل و مشکلات را برطرف کرد.
در این نشست کاربخش نایب‌رییس اتاق کرمان گفت: اتاق به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی پیگیر حل مشکلات صادرکنندگان است و به همین منظور در جلسه‌ای با حضور معاون امور اقتصادی ریاست جمهوری مسائل صادرکنندگان را مطرح کردیم.
جلیل کاربخش، بیان کرد: در دولت جدید کارهای مثبتی برای توسعه صادرات در حال انجام است و معاون اول رییس‌جمهور نیز جلساتی را به همین منظور برگزار کرده است.
وی با اشاره به اینکه تأمین مالی و بروکراسی اداری از موانع پیش روی صادرات است، ادامه داد: مشکل اصلی صادرکنندگان تفاوت نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد است و این اختلاف قیمت باعث ایجاد رانت و مشکلات زیادی شده است.
در ادامه این نشست محمدعلی محمدمیرزائیان، محمدحسین اکبری و سید محمدرضا ترابی موسوی، اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان نیز خواستار شکل‌گیری پیمان‌سپاری برای ارزش دادن به اظهارنامه‌های صادرکنندگان، تأمین نقدینگی در بازار پسته و تمدید مهلت تسهیلات بانکی، تعهدات ارزی و ارزیابی درست از بازارهای هدف شدند. گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان و صادرکنندگان نیز دغدغه‌ها و نظرات خود را مطرح کردند.

شرکت ماهتاب گستر پنج هزار مگاوات برق در کرمان تولید می‌کند

(26 آبان، 1400)
رییس اتاق کرمان گفت: بنا بر اعلام وزیر نیرو برنامه تولید 20 هزار مگاوات برق طی دو سال آینده تدوین و مقرر شده شرکت ماهتاب گستر به‌عنوان یک شرکت کرمانی سرمایه‌گذار در حوزه نیروگاه‌ها، 5 هزار مگاوات از این طرح را در کرمان تولید کند تا بتوان بخشی از مشکل کمبود برق استان را حل کرد.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست کارگروه توسعه زیرساخت‌های استان افزود: سرمایه‌گذاری‌های بزرگ استان در قالب طرح‌های صنعتی و معدنی در حال اجراست که متأسفانه زیرساخت‌های استان متناسب با نیاز این طرح‌ها نیست. وی با بیان اینکه مشکل کمبود گاز به یک نگرانی عمیق تبدیل شده است، ادامه داد: احداث خط یازدهم گاز کشور که استان کرمان را نیز شامل می‌شود، هنوز آغاز نشده و در حوزه برق و آب نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.
در ادامه رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان گفت: سال گذشته در مصوبه شورای گفت‌وگو مقرر شد دستگاه‌های اجرایی با همکاری اتاق و استانداری کرمان سند توسعه زیرساخت‌های استان را تهیه کنند تا برای کمبود زیرساخت‌های استان با توجه به توسعه صنعتی آن چاره‌ای اندیشیده شود.

تفاوت نرخ ارز برای صادرکنندگان مشکل‌ساز شده است

(29 آبان،1400)
نایب‌رییس اتاق کرمان گفت: اختلاف ایجاد شده بین نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز در بازار مشکلات زیادی را برای صادرکنندگان بویژه در خصوص رفع تعهد ارزی ایجاد کرده است.
جلیل کاربخش، در کارگاه آموزشی رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان استان افزود: سابقه تعهدات ارزی به سال ۹۷ و تصمیم شورای عالی سران بازمی‌گردد، اما به دلیل تشدید تحریم‌ها و تفاوت نرخ ارز نیمایی با نرخ بازار بویژه از بهمن‌ماه سال ۹۹ مشکلات زیادی برای صادرکنندگان ایجاد شده به‌طوری‌که برخی از صادرکنندگان نتوانسته‌اند نسبت به رفع تعهدات خود در موعد مقرر اقدام کنند.

داوریِ نشان ملی مرغوبیت کالاهای صنایع‌دستی استان برگزار شد

(7 آذر، 1400)
داوری ششمین دوره نشان ملی مرغوبیت کالاهای صنایع‌دستی استان کرمان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق کرمان و جمعی از داوران و مدیران این حوزه در اتاق کرمان برگزار شد.
در این دوره 200 اثر از 156 هنرمند در 24 رشته صنایع‌دستی شرکت داشتند که این آثار در شاخص‌هایی مانند اصالت، هویت، نوآوری، برندسازی و استانداردهای تولید در زمینه رعایت مواد اولیه بومی و محلی و رعایت چارچوب زیباسازی آثار هنری ارزیابی شدند. آثار برگزیده این دوره راهی رویداد منطقه‌ای داوری صنایع‌دستی با شرکت آثار هنرمندان استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و کرمان خواهد شد. همچنین 70 هزار نفر در رشته‌های صنایع‌دستی استان کرمان فعال هستند.

نگران قطعی برق با محدودیت گاز نیروگاه‌ها هستیم

(14 آذر، 1400)
نایب‌رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: طبق اعلام وزیر نفت ما ۲۰۰ میلیون مترمکعب در گاز کشور کسری داریم اگر وضعیت سردی هوا مانند سال گذشته باشد کسری گاز برای صنایع مشکل ایجاد می‌کند.
عباس جبالبارزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد وضعیت قطعی گاز صنایع اظهار کرد: در صنایع به‌جز سیمان، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها فعلاً مشکلی در زمینه گاز و برق به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: طبق اعلام وزیر نفت ما ۲۰۰ میلیون مترمکعب در گاز کشور کسری داریم اگر وضعیت سردی هوا مانند سال گذشته باشد کسری گاز برای صنایع مشکل ایجاد می‌کند.
جبالبارزی افزود: با کسری گاز، گاز موردنیاز نیروگاه‌ها را قطع می‌کنند و طبیعتاً آن‌ها نیز مجبور به کاهش تولید برق می‌شوند؛ یعنی ممکن است صنایع دوباره با خاموشی‌هایی مواجه شوند از طرف دیگر با قطع گاز عموماً صنایع گازبر دست به سوزاندن مازوت می‌زنند که تأمین آن سخت است و همچنین با جمعیت بالایی که وجود دارد مشکلات آلودگی را نیز ایجاد می‌کند.

تشکل‌گرایی یکی از اساسی‌ترین راهبردهای اتاق است

(17 آذر، 1400)
رییس اتاق کرمان گفت: تشکل‌گرایی یکی از اساسی‌ترین راهبردهای اتاق کرمان است زیرا موجب ارتقا خرد جمعی و هم‌افزایی خواهد شد.
وی در نشست بررسی چگونگی افزایش توانمندی تشکل‌ها با حضور روسا و نمایندگان تشکل‌های اقتصادی اتاق کرمان با اشاره به اینکه تشکل‌گرایی برای اتاق بسیار مهم و ارزشمند است، افزود: نیاز به توسعه تشکل‌ها و جذب افراد بیشتر در آن‌ها وجود دارد. وی با تأکید بر اینکه کمک به اصلاح و بهبود فضای کسب‌وکار استان با حضور فعال و مشورت تشکل‌ها ممکن است، اظهار کرد: باید برنامه‌ریزی لازم برای اینکه چه تشکل‌هایی و چگونه فعالیت داشته باشند، صورت گیرد.
در ادامه این نشست فاطمه مهرابی مدیر تشکل‌های اتاق کرمان نیز با بیان اینکه فعالیت انجمن‌ها باید پررنگ‌تر باشد، گفت: عمده تعامل اتاق با تشکل‌ها یک‌سویه و از طرف اتاق صورت می‌گیرد درحالی‌که نیاز به تعامل بیشتری در این حوزه وجود دارد.

سطح برنامه‌های اتاق کرمان بسیار متفاوت است

(18 آذر، 1400)
شهردار کرمان گفت: سطح برنامه‌ها و مباحث مطرح شده در اتاق کرمان بویژه در نشست‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، بسیار متفاوت از برخی استان‌های کشور است.
سعید شعرباف در جمع اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان، افزود: در جلسات اتاق کرمان مباحث در مقیاس ملی مطرح می‌شود و سطح طرح‌ها، نوع نتیجه‌گیری، خلاصه بندی و پیشنهادات آن‌قدر راهبردی و دقیق بوده که مصوبات کاملاً آماده قانون‌گذاری و تدوین است. وی با اشاره به اینکه پردازش‌های خوب و دقیق از زوایای مختلف در اتاق کرمان صورت می‌گیرد، بیان کرد: به‌عنوان یک فرد دانشگاهی از نوع پردازش مطالب در نشست‌های اتاق لذت بردم که اگر بتوانیم بخشی از این‌گونه برنامه‌ها را در شهرداری بویژه در طرح‌های توجیهی، فنی و اقتصادی داشته باشیم می‌توان برنامه‌ها را بهتر پیش برد.
در ادامه این نشست رییس اتاق کرمان گفت: در اولین اقدام، اتاق کرمان و شهرداری باید بتوانند شهر را به‌عنوان مقصد گردشگران در تورهای داخلی و بین‌المللی بگنجانند که تاکنون هر چه تلاش شده کرمان نتوانسته به مثلث گردشگری فارس، اصفهان و یزد بپیوندد. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: برای رسیدن به این هدف، اتاق و کمیسیون گردشگری آماده هر نوع همکاری با شهرداری است همان‌گونه که تاکنون تعامل بسیاری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داشته‌ایم.
گفتنی است در ادامه این نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق کرمان درخواست‌های خود از شهرداری را شامل زیباسازی چهره شهر، تدوین سند گردشگری شهری، پیگیری اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام، ارائه خدمات شهری به شهرک‌های صنعتی، همکاری لازم با خیرین در زمینه اعطای مجوزها، ارائه خدمات الکترونیکی و افزایش اماکن تفریحی مطرح کردند.

نحوه تأمین مالی تولیدکنندگان و خریداران کارتن بررسی شد

(23 آذر،1400 )
در نشست کمیسیون بیمه، بانک و مالیات اتاق کرمان با حضور جمعی از خریداران و تولیدکنندگان کارتن استان، نحوه تأمین مالی تولیدکنندگان و خریداران کارتن بررسی شد.
رییس کمیسیون بیمه، بانک و مالیات اتاق کرمان در این نشست گفت: گشایش اعتبار اسنادی با سود 18 درصد و همچنین بلوکه 20 درصد از تسهیلات انجام می‌شود که امیدواریم بانک صادرات برای کاهش سود و میزان بلوکه همراهی لازم را داشته باشد. محمدحسین اکبری افزود: درخواست دیگر این است که گردش مالی تولیدکنندگان کارتن با سود مناسب تأمین و مبلغ بلوکه حذف شود و اسناد کارخانه‌ها در رهن، به‌عنوان ضمانت‌نامه پذیرفته شوند.
در ادامه این نشست فاطمه السادات حسینی صفا، معاون مدیریت شعب بانک صادرات استان کرمان، با اشاره به نیاز کشاورزان و سردخانه‌داران به کارتن و از سوی دیگر نیاز تولیدكنندگان کارتن به بازار فروش، افزود: برای تعامل بیشتر این دو گروه، بانک صادرات گشایش اعتبار اسنادی را برای خریدار کارتن انجام می‌دهد و فروشنده نیز می‌تواند مدت‌دار و حداکثر یک‌ساله تحت تعهد بانک صادرات، تسهیلات دریافت کند.
وی ادامه داد: این تسهیلات با سود 18 درصد است و 20 درصد از میزان تسهیلات در ابتدا در حساب مشتری نگه داشته می‌شود.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی بویژه حوزه کشاورزی به بیان مشکلات خود در حوزه تأمین مالی پرداختند.

فضای کسب‌وکار پیچیده‌تر شده است

(24 آذر، 1400)
رییس اتاق کرمان با اشاره به اینکه ما هیچ اقدامی را مهم‌تر و واجب‌تر از بهبود محیط کسب‌وکار نمی‌دانیم، گفت: فضای کسب‌وکار بسیار پیچیده‌تر شده و متأسفانه استان کرمان در پایش محیط کسب‌وکار کشور در رتبه‌های آخر قرار دارد.
وی در نشست مرکز کسب‌وکار با مشاوران اتاق کرمان افزود: به دلیل این پیچیدگی‌های کاری و گاهی مسائل فرهنگی، هر چه تلاش می‌کنیم به گَرد ایجاد موانع و صدور مقررات و بخشنامه‌های مزاحم نمی‌رسیم.
وی با بیان اینکه عده‌ای معتقدند فضای کسب‌وکار در کرمان رتبه بهتری دارد، ادامه داد: قضاوت‌ها و جوّ عمومی نشان از وجود موانع است و روزانه هزینه و زمان زیادی صرف مانع زدایی می‌شود.
طبیب زاده، با بیان اینکه مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان به پایش و بهبود محیط کسب‌وکار کمک می‌کند، گفت: در این مرکز تاکنون 182 پرونده تشکیل شده که 145 مورد آن بدون مراجعه به کمیته‌ها و مراجع خاصی حل شده که این موضوع بسیار مهم است.
گفتنی است در این نشست مشاوران اتاق کرمان به بیان پیشنهادها، دغدغه‌ها و نظرات خود پرداختند.

نظام آماری کشور کارآمد نیست

(26 آذر،1400)
رییس اتاق کرمان گفت: نظام آماری کشور کارآمد نیست و به‌عنوان اساسی‌ترین و زیربنایی‌ترین عامل توسعه دچار مشکل است.
وی در شصت و نهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مشکلات نظام آماری و ارائه راهکارهای بهبود آن، افزود: در حال حاضر مشکلات بسیاری در کشور وجود دارد که شاید پرداختن به مشكلات نظام آماری یک موضوع فانتزی و غیر نیاز به نظر بیاید درحالی‌که اگر همه گزارش‌ها و آمارها در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد در شرایط فعلی می‌تواند به فعالان اقتصادی کمک کند.

جایگاه محیط کسب‌وکار کرمان، مورد تردید است

(26 آذر،1400)
رییس اتاق کرمان گفت: عده‌ای معتقدند با توجه به همه تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که در استان کرمان انجام می‌شود رتبه سی‌ام کرمان در پایش محیط کسب‌وکار کشور، مورد تردید است و جایگاه بهتری را داراست.
وی در نشست بررسی چگونگی پایش محیط کسب‌وکار با حضور استاندار کرمان افزود: شاخص‌های فضای کسب‌وکار در استان مورد توجه واقع شده و در بهبود این فضا اقدامات خوبی صورت گرفته اما جایگاه فعلی استان دور از انتظار و برنامه‌های انجام شده است.
در ادامه این نشست استاندار کرمان گفت: اتاق کرمان از نظر بسیاری از رویکردها و شاخص‌ها، اتاق اول کشور است و در استان‌های دیگر به مسائل بنیادی با جزئیات و دقت اتاق کرمان پرداخته نمی‌شود.
علی زینی وند افزود: در یک سال گذشته موارد مهمی در اتاق کرمان تولید و به رویکرد تبدیل شده و تأثیر خود را در کشور گذاشته که از اتاق کرمان تشکر می‌کنیم.
در ادامه مدیر مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی و پایش اصل ۴۴ اتاق ایران گفت: استان‌های کمی در پایش محیط کسب‌وکار فعال هستند اما اتاق کرمان طرح پایش محیط کسب‌وکار را با جدیت دنبال و همه جوانب را بررسی می‌کند.
محمدرضا دوست محمدی بیان کرد: پایش محیط کسب‌وکار زمانی که کرمان رتبه هفدهم را داشته با اکنون‌که کرمان رتبه سی‌ام را دارد یکسان بوده و باید ببینیم چه اتفاقی افتاده که این جایگاه سقوط کرده است.

اولین نشست تخصصی واحدهای اقتصادی استان با نهادهای مالی بازار سرمایه برگزار شد

(27 آذر،1400)
رییس اتاق کرمان در اولین نشست تخصصی واحدهای اقتصادی استان با نهادهای مالی بازار سرمایه گفت: در حال حاضر تأمین منابع مالی همه پروژه‌های کرمان با محوریت بانک‌ها صورت می‌گیرد و در این زمینه منابع مالی بازار سرمایه چندان راهگشا نبوده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: یکی از پاشنه‌های آشیل کشور سیستم بانکی است و اتاق کرمان با کمک مشاوران خبره و روش‌های مختلف، چگونگی استفاده از ظرفیت بازار سرمایه را بررسی خواهد کرد.
در ادامه این نشست علی نقوی رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری و امور زیربنایی اتاق کرمان، اظهار کرد: ظرفیت مهم بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژه‌های زیربنایی مغفول مانده است و اتاق کرمان در دوره نهم فعالیت هیئت نمایندگان سعی دارد با مشارکت فعال بخش خصوصی و همکاری نهادهای مالی، با تعریف مدل‌های متنوع تأمین مالی، زمینه را برای توسعه سرمایه‌گذاری در استان فراهم نماید
روح الله حسینی مدیرعامل تأمین سرمایه بانك ملت هم گفت: در سال گذشته ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش تأمین مالی از بازار پول و بازار سرمایه بود که ۸۴ درصد از طریق بازار پول (با محوریت بانک‌ها) و تنها ۱۶ درصد در از طریق بازار سرمایه بوده است.
در ادامه این نشست سعید شعرباف شهردار کرمان با بیان اینکه در شهرداری‌ها مهم‌ترین دارایی زمین، پروانه، املاک و مستغلات است، گفت: به نظر می‌رسد الگوی موفق یا نیمه موفقی در تأمین مالی پروژه‌های شهری با استفاده از بازار سرمایه که ساختار مشخص با مخاطبان انبوه داشته باشد، وجود ندارد.

نایب‌رییس اتاق کرمان گفت:
مقرره جدید سازمان حفظ نباتات کشور موجب توقف صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا خواهد شد

(27 آذر،1400)
نایب رییس اتاق کرمان گفت: مقرره جدید وضع شده از سوی سازمان حفظ نباتات برای صادرات محصولات کشاورزی مبنی بر اینکه برای بررسی میزان سموم استفاده شده در محصول، تولیدکنندگان و صادرکنندگان متعهد شوند که محموله‌های صادراتی عاری از باقیمانده سموم باشند که این موضوع موجب توقف صادرات به بازار اوراسیا خواهد شد.
جلیل کاربخش، افزود: در شرایط فعلی اجرای این دستورالعمل به دلیل تعداد زیاد تولیدکنندگان محصولات باغی و عدم دسترسی آن‌ها به سموم با استاندارد جهانی و‌ مقصد غیرممکن است و در صورت اصرار متولیان امر بر اجرای این طرح و این خودتحریمی، دست صادرکنندگان از این بازار کوتاه می‌شود. وی ادامه داد: از دولتمردان تقاضا داریم دستگاه‌های متولی امر با دیپلماسی فعال اقتصادی، مشکل را برطرف و فرصت لازم برای اجرای این طرح را فراهم آورند.

دومین گردهمایی فعالان اقتصادی و مسئولان قضایی استان در بم برگزار شد

(27 آذر،1400 )
دومین گردهمایی فعالان اقتصادی و مسئولان قضایی استان کرمان با عنوان «مانع زدایی اقتصادی و پشتیبانی قضایی» با حضور رییس کل دادگستری، دادستان کرمان، عضو هیئت رییسه و رییس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در شرق استان، فعالان اقتصادی و جمعی از مسئولان محلی در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بم برگزار شد.
عضو هیئت رییسه اتاق کرمان با بیان اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی ها» نام‌گذاری شده است، گفت: یکی از اهداف اتاق کرمان با همکاری دادگستری استان، تلاش برای تحقق این شعار است. عباس جبالبارزی اظهار کرد: به همین منظور کارگروه مشترکی در استان تشکیل شده و این کارگروه هر دوشنبه نشستی را برای بررسی پرونده‌های قضایی فعالان اقتصادی برگزار می‌کند و تصمیمات لازم برای رفع مشکلات آن‌ها گرفته می‌شود. وی تصریح کرد: تصمیم گرفته شد این موضوع در شهرستان‌های استان نیز اجرا شود که تاکنون این نشست در زرند و بم با حضور رییس کل دادگستری، دادستان و مدیران دستگاه‌های مربوطه برگزار شده است.
در ادامه رییس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در شرق استان در رابطه با این گردهمایی گفت: فعالان اقتصادی در این نشست به طرح مشکلات خود پرداختند و قول مساعد برای رفع مشکلات آن‌ها تا جایی که در اختیارات استان باشد، داده شد.
رییس کل دادگستری استان کرمان هم گفت: قوه قضاییه در اجرای منویات رهبر معظم انقلاب بنا دارد از فعالان و مدیران واحدهای صنعتی حمایت کند و در این راستا تلاش می‌کند که با تعامل، همفکری و همراهی مدیران دستگاه‌های اجرایی و مدیران سیستم بانکی در بستر قوانین حاکم بر روابط مالی و پولی کشور موانع موجود در مسیر تولید را بردارد.
گفتنی است در این گردهمایی موضوع تعیین تکلیف اسناد مالکیت شهرک امام، پیگیری رفع مشکل مجموعه کارمانیا در سطح ملی و رفع توقیف ماشین‌آلات کارخانه قوای محرکه، مورد تأکید قرار گرفت.

نایب‌رییس اتاق کرمان: فرایند صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا به روال عادی بازگشت

(28 آذر،1400)
نایب‌رییس اتاق کرمان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی اتاق کرمان و‌ مساعدت سازمان حفظ نباتات کشور مشکل به وجود آمده در توقف چندروزه ارسال محموله‌های صادراتی محصولات کشاورزی به مقصد اوراسیا برطرف شد.
جلیل کاربخش، ضمن قدردانی از «مهدی قائمیان» معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور و «زهره لری» سرپرست مدیریت حفظ نباتات استان کرمان برای پیگیری مسائل فعالان اقتصادی افزود: هم‌اکنون فرایند صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حوزه اوراسیا بویژه روسیه به روال عادی برگشته است.

رییس کمیسیون بیمه، بانک و مالیات اتاق کرمان: 93 درصد قراردادهای کار موقت است

(28 آذر،1400)
محمدحسین اکبری با اشاره به اینکه یکی از اهداف قانون‌گذار در مورد وضع قانون کار امنیت شغلی کارگران است، گفت: در حال حاضر بر اساس آمارهای اعلام شده 93 درصد قراردادهای کار موقت است.
وی در سمینار آموزشی مسائل حقوقی قراردادهای کار افزود: بهبود وضعیت معیشتی کارگران و ایجاد بهره‌وری در کار از سایر اهداف قانون کار بوده که هیچ‌کدام محقق نشده است. او با اشاره به اینکه وضعیت معیشتی کارگران در حال حاضر مشخص است به‌طوری‌که کارگران دهه 60 وضعیت معیشتی بهتری نسبت به کارگران فعلی دارند، گفت: بهره‌وری در کار نیز با استانداردهای بین‌المللی همخوانی ندارد و از متوسط دنیا پایین‌تر است.
مشاور حقوقی اتاق ایران نیز در این سمینار آموزشی گفت: وقتی قانونی ذینفعان متفاوت دارد، وظیفه قانون توازن بین همه ذینفعان است و یکی از مباحث مهم در حوزه‌های کار و تأمین اجتماعی عدم اجرای درست قوانین و مقررات است. گفتنی است در این نشست موارد آموزشی در حوزه مسائل حقوقی قراردادهای کار یادآوری شد.

گردشگری مقاومت ساماندهی شود

(28 آذر،1400)
رییس اتاق کرمان با اشاره به اینکه پس از شهادت سردار سلیمانی بخش مهمی به گردشگری کرمان افزوده شده است، گفت: باید با ساماندهی گردشگری مقاومت از این فرصت مهم برای رونق و توسعه گردشگری استان استفاده کرد.
سیدمهدی طبیب زاده در نشستی به‌منظور بررسی تدوین سند توسعه گردشگری مقاومت استان افزود: با توجه به کمبود آب، کاهش ذخایر معدنی و مشکلات زیست‌محیطی در استان، فعالیت‌های کشاورزی و معدنی در چند سال آینده بسیار کم خواهند شد و باید اقتصاد تجدیدپذیر مانند گردشگری جایگزین آن‌ها شود. وی با تأکید بر اینکه پرداختن به حوزه گردشگری باید در اولویت و محور فعالیت‌های استان قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردار سلیمانی باید جامعه هدف گردشگران مقاومت، خواسته‌ها و علایق آن‌ها در حوزه‌های مختلف مانند محل اقامت، صنایع‌دستی، رویدادها، غذاها و سوغات استان بررسی تا از این فرصت در کرمان حداکثر بهره‌برداری صورت گیرد.

مرکز دیابت در کرمان راه‌اندازی می‌شود

(28 آذر،1400)
رییس اتاق کرمان از راه‌اندازی مرکز دیابت در مرکز استان با کمک خیران، فعالان اقتصادی و بویژه مجمع خیرین سلامت شهرستان سیرجان خبر داد.
سیدمهدی طبیب زاده، در نشست مجمع خیرین سلامت شهرستان سیرجان با اشاره به فعالیت‌های اتاق کرمان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی بویژه در دوران شیوع کرونا و کمک به حوزه بهداشت و درمان استان گفت: در ادامه این‌گونه فعالیت‌ها از مجمع خیرین سلامت سیرجان با توانمندی بالایی که دارد درخواست می‌کنیم که با نگاه فرا شهرستانی و استانی، راه‌اندازی مرکز دیابت مدرن در کرمان را پیگیری کند.
وی ادامه داد: همچنین خیرین بخش سلامت به کمک اتاق بشتابند تا بتوان نقشه راه و اولویت‌های درمان استان را تهیه و تدوین نمود و برای ایجاد زیرساخت‌های لازم اقدامات مناسبی انجام داد.

نشست اقتصاد سیاسی، محیط‌زیست و انرژی برگزار شد

(29 آذر،1400)
نشست اقتصاد سیاسی، محیط‌زیست و انرژی در ایران، توسط اندیشکده تدبیر انرژی اتاق کرمان با حضور رییس اتاق کرمان و رییس اندیشکده انرژی اتاق کرمان برگزار شد.
رییس اتاق کرمان در این نشست مجازی، با اشاره به اینکه اندیشکده انرژی اتاق کرمان مسئولیت اجتماعی خود را به‌خوبی در این‌گونه نشست‌ها انجام داده است، گفت: اهمیت و ضرورت مسئله انرژی بر کسی پوشیده نیست و باید به مسائل مختلف این حوزه توجه کرد زیرا می‌توان خلق فرصت‌ها از این حوزه را برای توسعه کسب‌وکارها داشته باشیم.
سیدمهدی طبیب زاده، افزود: تعریف اقتصاد سیاسی بسیار گسترده است اما دو مقوله محیط‌زیست و انرژی از چالش‌های اساسی کشور در شرایط فعلی محسوب می‌شوند که غفلت از آن‌ها شرایط سختی را در این دو حوزه ایجاد کرده است.
گفتنی است در این نشست «شهرام اتفاق» پژوهشگر حوزه انرژی و محیط‌زیست و «میثم هاشم خانی» اقتصاددان مباحث تخصصی حوزه انرژی و محیط‌زیست را مطرح و بررسی کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *